Als je een auto hebt waarmee je op de openbare weg rijdt, ben je in Nederland verplicht om een autoverzekering te nemen. Een verzekering voorkomt dat je in financieel zwaar weer komt wanneer je betrokken raakt bij een ongeluk waarbij schade ontstaan is. Heb je een verzekering, dan draai jij niet op voor de kosten die gemaakt moeten worden om de schade van de tegenpartij te herstellen. Deze kosten kunnen heel snel oplopen en dus vermijd je met de juiste verzekering een hoop problemen. Wat zijn de opties die je hebt wanneer je een verzekering kiest en hoe kun je vandaag nog alles regelen? Wij laten het je graag zien. 

Een autoverzekering van Univé

Een autoverzekering is weliswaar verplicht, maar dat wil niet zeggen dat er niets te kiezen valt. Ga je naar de site van Univé, dan zie je dat je drie mogelijkheden hebt. Je kunt hier de basis WA-verzekering afsluiten, de WA+ verzekering of de All Risk verzekering kiezen. De basis WA-verzekering dekt alleen schade van de betrokken tegenpartij wanneer je een ongeluk hebt gehad. De WA+ verzekering dekt ook schade aan jouw auto als gevolg van diefstal of brand. Ook kun je je ruitschade declareren bij je verzekeraar. Wil jij ook jouw schade als gevolg van een aanrijding laten vergoeden, dan is de allriskverzekering de beste keus. Voor deze verzekering betaal je de hoogste premie, maar je bent dan optimaal verzekerd. Dit pakket is daarom heel geschikt voor nieuwe auto’s. 

Kies je aanvullende verzekeringen 

Heb je eenmaal de basisverzekering gekozen, dan kun je nog kijken naar de optionele verzekeringen. Wat dacht je bijvoorbeeld van pechhulp? Met deze verzekering kun je op ieder moment van de dag (dus ook midden in de nacht) een beroep doen op een monteur wanneer je met pech langs de weg bent komen te staan. De monteur komt gelijk naar je toe om het probleem op te lossen. Ook kan de inzittendenverzekering interessant zijn. Met dit pakket zijn namelijk ook de mensen in de wagen zelf verzekerd, evenals de spullen die zij bij zich hebben. Zo hoeven er dus nooit conflicten te ontstaan wanneer iemand schade oploopt terwijl ze bij jou in de wagen zitten. 

Goed gedrag wordt beloond

Niemand vindt het fijn om verplichte betalingen te moeten doen en dus is het fijn om te weten dat je je premie kunt verlagen door slim te werk te gaan. Zo kun je meerdere verzekeringen bij Univé afsluiten om gebruik te maken van pakketkorting. Dit kan al snel oplopen tot 10%. Gebruik je de app van Univé tijdens het rijden, dan wordt een fatsoenlijke rijstijl beloond met een korting op je verzekering. Rij je vele jaren schadevrij? Dan zal ook dat beloond worden met een korting op je premie.