Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Wat kost een rijbewijs

 

Voor het behalen van je rijbewijs komen er de nodige kosten bij kijken. Deze zijn onderverdeeld in de kosten voor theorie en praktijk. Daarbij zijn er aanvullende kosten zoals voor materiaal om te studeren en een eventuele cursus die je aflegt voor het behalen van de theorie. Ontdek hier meer over het kostenplaatje voor het behalen van je rijbewijs.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Hoeveel kost een rijbewijs?

Voor de gemiddelde kosten voor het behalen van je rijbewijs, baseren wij ons op de gegevens van het CBR, de autoriteit op het gebied van alles wat met rijlessen te maken heeft. Volgens hun onderzoek bedragen de gemiddelde kosten voor het behalen van je rijbewijs 3060 euro in 2024. Dit kan hoger liggen of lager. De kosten hangen sterk af van welke rijschool je kiest, hoeveel lessen je nodig hebt en of je in een keer slaagt of niet. Een gedegen voorbereiding helpt je om de kosten zo veel mogelijk te drukken.

Kosten theorie examen auto

De kosten voor het theorie examen staan vast. Deze bedroegen: 41 euro in 2024. Vraag je het theorie-examen per post aan, dan betaal je extra voor verzendkosten. Doe je het via je rijschool, dan komen er administratieve kosten bij. Aanvullende opties zoals extra tijd of persoonlijke begeleiding kosten ook weer meer. Voor de precieze kosten, kun je altijd terecht bij het CBR.

Extra kosten om rekening mee te houden

Houd er rekening mee dat de kosten meer kunnen worden als je kiest voor speciale of aanvullende opties. Voor een tentamen in het engels of extra tussentijdse oefeningen betaal je bijvoorbeeld meer. Verder hebben alle bijbehorende extra lessen of individuele begeleiding zoals bij het faalangstexamen ook een hoger kostenplaatje waardoor je wat meer aan de kant zal moeten zetten voor jou rijbewijs. Daarnaast kun je een hoger bedrag verwachten wanneer je een spoedaanvraag doet.

Benodigdheden

Om een rijbewijs aan te vragen ga je allereerst naar de gemeente om een aanvraag te doen. Dat kost meestal zo’n 40 euro en dan nog 10 euro extra voor jou pasfoto’s. Verder ga je ook een gezondheidsverklaring moeten indienen om aan te tonen dat jij in staat bent een wagen te besturen. Ook aan het verlengen van je rijbewijs zitten kosten verbonden. Er komen dus een heleboel kosten bij het halen van je rijbewijs kijken. Houd dus een budget aan, zodat jij niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.