Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Wanneer hebben voetgangers voorrang

Voetgangers in het verkeer zijn een speciaal geval waar extra op gelet dient te worden. Ze hebben niet altijd dezelfde verkeersregels en je kunt er niet vanuit gaan dat ze verkeersregels voor auto’s kennen. Daarnaast zijn ze uiterst kwetsbaar. Zaak dus dat je weet wanneer voetgangers voorrang hebben.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Wanneer heeft een voetganger voorrang

Dus je bent aan het leren voor je autotheorie om je auto rijbewijs te halen. Tijdens het examen krijg jij gegarandeerd een vraag over wanneer voetgangers voorrang hebben. Wanneer hebben voetgangers voorrang en wat voor vragen kun je op het examen verwachten.

Op deze pagina leggen wij je alles uit wat je moet weten over wanneer voetgangers voorrang hebben. Het is helemaal niet moeilijk als je dit artikel leest en onze instructies volgt. Je kunt altijd jouw vrienden en familie raadplegen, maar niet iedereen zal de tijd hebben. Vandaar dat we hier alles hebben geplaatst voor jou.

Voorrangsregels voetgangers

Wij zijn allemaal voetgangers zolang we ons zonder voertuig moeten verplaatsen. Voor voetgangers zijn er speciale paden aangelegd waar ze gebruik van kunnen maken zoals op het trottoir of een voetgangerspad. Zijn deze niet aanwezig, dan mogen voetgangers in de berm lopen. Mocht die er ook niet zijn, dan mogen voetgangers zich op de weg verplaatsen, weliswaar aan een van de uiterste zijden, zodat ze het verkeer niet belemmeren.

Voetgangers hebben voorrang als er een zebrapad aanwezig is of andere oversteek hulpmiddelen zoals verkeerslichten of speciaal aangelegde verkeersborden zoals voetgangers borden. Ook in omgevingen binnen drukke gebieden waar scholen of winkelcentra gevestigd zijn, hebben voetgangers voorrang. Verder kan het zijn dat schoolbussen gebruik maken van licht signalen om je te waarschuwen dat er schoolkinderen gaan oversteken. Meestal is er dan ook een verkeersregelaar aanwezig die je moet opvolgen.

Invullen op het examen.

Ik hoop dat door dit artikel volledig duidelijk is geworden wanneer voetgangers voorrang hebben. Ook hoop ik dat je goed voorbereid bent voor het theorie-examen en alle voorrangsregels kent.

Lees het artikel rustig een aantal keren door zodat je het goed kunt onthouden. Op deze manier vergroot jij je slagingskans voor het auto theorie-examen.

 

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.