Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Wanneer hebben voetgangers voorrang

Wanneer hebben voetgangers voorrang? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Wanneer heeft een voetganger voorrang

Dus je bent aan het leren voor je autotheorie om je auto rijbewijs te halen. Tijdens het examen krijg jij gegarandeerd een vraag over: wanneer hebben voetgangers voorrang? En wat betekent dit precies? En belangrijker wat voor een vragen kun jij hierover verwachten op je theorie-examen?

Op deze pagina leggen wij je alles hierover uit wat je moet weten over wanneer voetgangers voorrang hebben. Het is helemaal niet moeilijk als je dit artikel leest en onze instructies volgt. Je kan altijd jouw vrienden en familie raadplegen, maar niet eenieder zal de tijd hebben vandaar we hier alles hebben geplaatst voor jou.

Regels omtrent wanneer voetganger voorrang heeft

Wij zijn allemaal voetgangers zolang we ons moeten zonder voertuig moeten verplaatsen op de berm of trottoir of voetganger pad. Het gaat erom dat voetgangers speciaal aangelegde paden moeten gebruiken om te lopen op de weg. Als die niet aanwezig zijn dan pas moet men zich bevinden op de weg.

Voetgangers hebben over het algemeen voorrang als er een zebrapad aanwezig is of andere oversteek hulpmiddelen zoals verkeerslichten of speciaal aangelegde verkeersborden. Ook heb je omgevingen binnen drukke gebieden waarbij er scholen of een winkelcentrum is heb je automatisch dat voetgangers voorrang krijgen. Verder heb je schoolbussen of verkeersregelaars waarbij er gebruik gemaakt wordt van hun licht signalen ben je ook verplicht te stoppen, het kan dat schoolkinderen oversteken of een ernstig geval zich heeft voorgedaan op de weg.

Dus het gaat meer om het beschermen van voetgangers vandaar er speciale kruisingen en zebrapaden zijn aangelegd. Zolang de voetganger met 1 been op het zebrapad is zal de bestuurder moeten stoppen ongeacht de omstandigheden.

Invullen op het examen.

Ik hoop dat door dit artikel volledig duidelijk is geworden wanneer voetgangers voorrang hebben. Nog belangrijker hoop ik dat je goed voorbereid bent voor het theorie-examen en goed alle voorrangsregels kent.

Lees het artikel rustig een aantal keren door zodat je het goed kunt onthouden. Op deze manier vergroot jij je slagingskans voor het auto theorie-examen. 

 

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.