Bereid je voor op je theorie examen met

Wanneer hebben voetgangers voorrang

Wanneer hebben voetgangers voorrang? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

Wanneer hebben voetgangers voorrang

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Wanneer heeft een voetganger voorrang

Dus je bent aan het leren voor je theorie-examen om je auto rijbewijs te halen. Tijdens het examen krijg jij gegarandeerd een vraag over: wanneer hebben voetgangers voorrang? En wat betekent dit precies? En belangrijker wat voor een vragen kun jij hierover verwachten op je theorie-examen?

Op deze pagina leggen wij je alles hierover uit wat je moet weten over wanneer voetgangers voorrang hebben. Het is helemaal niet moeilijk als je dit artikel leest en onze instructies volgt. Je kan altijd jouw vrienden en familie raadplegen maar niet eenieder zal de tijd hebben vandaar we hier alles hebben geplaatst voor jou.

Regels omtrent wanneer voetganger voorrang heeft

Wij zijn allemaal voetgangers zolang we ons moeten zonder voertuig moeten verplaatsen op de berm of trottoir of voetganger pad. Het gaat erom dat voetgangers speciaal aangelegde paden moeten gebruiken om te lopen op de weg. Als die niet aanwezig zijn dan pas moet men zich bevinden op de weg.

Voetgangers hebben over het algemeen voorrang als er een zebrapad aanwezig is of andere oversteek hulpmiddelen zoals verkeerslichten of speciaal aangelegde stopborden. Ook heb je omgevingen binnen drukke gebieden waarbij er scholen of een winkelcentrum is heb je automatisch dat voetgangers voorrang krijgen. Verder heb je schoolbussen of verkeersregelaars waarbij er gebruik gemaakt wordt van hun licht signalen ben je ook verplicht te stoppen, het kan dat schoolkinderen oversteken of een ernstig geval zich heeft voorgedaan op de weg.

Dus het gaat meer om het beschermen van voetgangers vandaar er speciale kruisingen en zebrapaden zijn aangelegd. Zolang de voetganger met 1 been op het zebrapad is zal de bestuurder moeten stoppen ongeacht de omstandigheden.

Invullen op het examen.

Ik hoop dat door dit artikel volledig duidelijk is geworden wanneer voetgangers voorrang hebben. Nog belangrijker hoop ik dat je goed voorbereid bent voor het theorie-examen. Lees het artikel rustig een aantal keren door zodat je het goed kunt onthouden. Op deze manier vergroot jij je slagingskans voor het auto theorie-examen. Dus onthoudt goed: hele korte samenvatting.

Bonus tips voor auto theorie-examen oefenen

Zojuist heb ik je uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op wanneer voetgangers voorrang hebben tijdens het examen. Maar naast dit onderwerp, worden er vele andere onderwerpen behandelt. Daarnaast zijn er ook slimme manieren om je voor te bereiden op het examen. Een aantal tips die ik met je mee wil geven zijn:

  • Blijf jezelf ontspannen, neem pauze van 10 minuten na elk uurtje
  • Eet goed en gezond, verwaarloos je maag helemaal niet want de energie heb je hard nodig.
  • Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk scenario’s oefent zodat de vragen op de theorie-rijexamen herkenbaar zijn.
  • Rust goed uit voor het examen anders zal jij je suf voelen op het examen.

Maak zoveel mogelijk gebruik van proefexamens, het je helpen met onthouden en wie weet heb je geluk en komen enkele vragen terug.

Waarom Autotheorie.nl?

 

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.