Bereid je voor op je theorie examen met

Voorrangsregels

Ken jij de voorrangsregels al? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

Voorrangsregels

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Voorrangsregels

Dus je bent aan het leren voor je theorie-examen om je auto rijbewijs te halen. Tijdens het examen krijg jij gegarandeerd een vraag over voorrangsregels. Maar wat betekent dit precies? En belangrijker wat voor een vragen kun jij hierover verwachten op je theorie-examen? Op deze pagina leggen wij je alles hierover uit wat je moet weten over het bord niet parkeren. Het is helemaal niet moeilijk als je dit artikel leest en onze instructies volgt. Je kan altijd jouw vrienden en familie raadplegen maar niet eenieder zal de tijd hebben vandaar we hier alles hebben geplaatst voor jou.

Wat zijn voorrangsregels?

Voorrangsregels de naam verteld al dat het gaat om regels waarbij het ene verkeer voorrang heeft op de andere als we denken aan een kruispunt of dubbele rijbanen off andere plekken waar er geen borden of tekens zijn aangeven wie voorrang heeft en wie niet. De hoofdregel zegt dat het verkeer vanuit rechts altijd voorrang heeft en verder dat de bestuurders die op de zijwegen liggen zullen moeten tot jij bent gepasseerd en de hoofdweg oftewel de doorlopende weg vrij is. Vooral op de rotonde zal je moeten opletten wanneer er voorrang is en wanneer niet. Het doorgaande verkeer is geen probleem aangezien rechtdoor rijden niet een bijzonder geval is. Je bent pas bezig met een bijzondere handeling wanneer je links of rechts moet of moet sorteren. Voor al deze handelingen zal je het normaal verkeer eerst voorrang moeten verlenen en aan de hand daarvan bepaal jij dan of het vrij is voor jou om jou handeling te verrichten. Voorrangsregels zijn algemene regels die overal ter plekke in werking als kinderen bijvoorbeeld oversteken bij een school of bezoekers bij een ziekenhuis. Ook onoplettende overstekende burgers op een zebrapad is van belang, wat voor een zebrapad die je te stoppen en heeft de voetganger de voorrangsregel in zijn voordeel en kan jij een boete of een straf krijgen als je die niet inziet of eraan houdt. Dus als er geen borden zal je moeten weten dat er wel regels zijn en je dus je snelheid niet gaat opvoeren en ongehinderd maar rijd door de wegen zonder op te letten of na te gaan wat er om je heen gebeurt.

Invullen op het examen.

De vragen over voorrangsregels gaan meer over situaties waarbij er geen borden zijn en dus de voorrangsregels in werking komen en jij dan aan de hand van de instructies en informatie die jij mee hebt gekregen moeten nagaan welke wagens als eerst mag en dan zal je de juiste volgorde moeten selecteren. Ik hoop dat door dit artikel volledig duidelijk is geworden wat voorrangsregels inhoudt. Nog belangrijker hoop ik dat je goed voorbereid bent voor het theorie-examen. Lees het artikel rustig een aantal keren door zodat je het goed kunt onthouden. Op deze manier vergroot jij je slagingskans voor het auto theorie-examen. Dus onthoudt goed: hele korte samenvatting.

 

Bonus tips voor auto theorie-examen oefenen

Zojuist heb ik je uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op voorrangsregels tijdens het examen. Maar naast dit onderwerp, worden er vele andere onderwerpen behandelt. Daarnaast zijn er ook slimme manieren om je voor te bereiden op het examen. Een aantal tips die ik met je mee wil geven zijn:

 

  • Blijf jezelf ontspannen, neem pauze van 10 minuten na elk uurtje
  • Eet goed en gezond, verwaarloos je maag helemaal niet want de energie heb je hard nodig.
  • Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk scenario’s oefent zodat de vragen op de theorie-rijexamen herkenbaard zijn.
  • Rust goed uit voor het examen anders zal jij je suf voelen op het examen.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van proefexamens, het je helpen met onthouden en wie weet heb je geluk en komen enkele vragen terug.

Waarom Autotheorie.nl?

 

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.