Heb je ooit al eens gedacht aan het idee om te leren autorijden, maar weet je niet of rijlessen met een automaat geschakeld voertuig iets voor jou is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blog zullen we een duik nemen in de wereld van automaat geschakelde rijlessen en alle voordelen die ze te bieden hebben.

Misschien denk je dat automaat geschakelde rijlessen alleen geschikt zijn voor mensen met beperkingen of voor mensen die het moeilijk vinden om een handgeschakelde versnellingspook te gebruiken. Maar dat is helemaal niet waar! Automaat geschakelde rijlessen zijn ook geschikt voor mensen die gewoon op zoek zijn naar een gemakkelijkere manier om te leren autorijden.

Het is gemakkelijker te leren

Een van de belangrijkste voordelen van automaat rijden is dat het gemakkelijker te leren is dan rijden met een handgeschakeld voertuig. Automaat voertuigen hebben geen koppeling of versnellingspook, wat het leerproces een stuk eenvoudiger maakt. Dit maakt automaat geschakeld rijden vooral geschikt voor beginnende autorijders of voor mensen die moeite hebben met het gebruik van een koppeling of versnellingspook.

Vaak goedkoper je rijbewijs

Een ander voordeel van automaat geschakelde rijlessen is dat ze vaak goedkoper zijn dan rijlessen met een handgeschakeld voertuig. Dit komt omdat automaat geschakelde voertuigen gemakkelijker te leren zijn, waardoor de rijinstructeur minder tijd hoeft te spenderen aan het leren gebruiken van een koppeling of versnellingspook. Dit kan resulteren in lagere kosten voor de rijlessen en dus goedkoper je rijbewijs.

Automaat is zuiniger

In het verleden waren auto’s met een automatische versnellingsbak vaak minder zuinig met brandstof dan auto’s met een handgeschakelde versnellingsbak. Maar tegenwoordig zijn er automatische versnellingsbakken die net zo zuinig of zelfs nog zuiniger zijn dan handgeschakelde versnellingsbakken. Dit komt omdat ze bijvoorbeeld meer versnellingen hebben, wat betekent dat ze op de snelweg minder brandstof gebruiken. Ook in auto’s die meer kracht nodig hebben, zoals bussen, kunnen moderne automatische versnellingsbakken net zo of zelfs beter zijn voor de brandstofeconomie dan handgeschakelde versnellingsbakken. Dit komt omdat ze altijd in de juiste versnelling zijn om zoveel mogelijk kracht te geven met zo weinig mogelijk brandstof.

Net zo snel als handgeschakeld (of sneller)

Automaat auto’s kunnen net zo snel zijn als handgeschakelde auto’s, afhankelijk van het model en het merk. Dit komt omdat moderne automatische transmissies snelle schakelbewegingen kunnen maken en kunnen schakelen tussen verschillende versnellingen op het juiste moment, wat kan bijdragen aan een hogere snelheid.

Tijdens rijles automaat in Breda zal je rijinstructeur je de juiste technieken en vaardigheden leren om op een veilige manier snel te kunnen rijden met een automaat auto. Dit kan bijvoorbeeld omvatten het leren hoe je de juiste versnelling kiest voor een bepaalde situatie, of het leren hoe je de juiste hoeveelheid gas geeft om snelheid op te bouwen.