Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Verkeersregelaar

Tijdens het auto theorie examen en tijdens het praktijk examen kun je te maken krijgen met verkeersregelaars. Een verkeersregelaar kun je makkelijk herkennen aan de verkeersregelaar kleding die ze wettelijk verplicht zijn om te dragen. Deze kenmerken zich door de fluorescerende kleuren en het retro-reflecterende materiaal, zodat ze ten alle tijde opvallen. Ontdek hier meer over de verkeersregelaar.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Wat is een verkeersregelaar?

Een verkeersregelaar staat bekend onder meerdere namen. Misschien heb je wel eens gehoord van klaarover, verkeersagent, verkeersbrigadier, verkeersleider of vlaggenman. Dit zijn allemaal verkeersregelaars, soms elk met een eigen functie. Verkeersregelaars zijn mensen die in speciale gevallen zorgen voor een veilige verkeer doorstroom door middel van tekens of signalen zoals gebaren, borden of vlaggen.

De persoon die het verkeer leidt, is verantwoordelijk voor het handhaven van de veiligheid en efficiëntie van het verkeer. Evenals kunnen ze als taak hebben om de veiligheid van wegwerkers tijdens constructiewerkzaamheden aan de weg te waarborgen. De aanwijzingen van een verkeersregelaar gaan voor de bestaande aanwezige verkeerssymbolen zoals borden en onderborden.

Soorten verkeersregelaars

Zoals hierboven al reeds benoemd, kunnen verkeersregelaars verschillende functies uitoefenen. Zo zijn er de beroepsverkeersregelaars die optreden tijdens tijdelijke verkeersmaatregelen. Dit wordt gedaan door personen van 18 jaar of ouder. Transportbegeleiders kunnen pas ingezet worden wanneer ze 24 jaar zijn en zorgen voor begeleiding van lange, hoge en brede transporten. Evenementen verkeersregelaars, vanaf 16, worden ingezet bij evenementen zoals festivals en ten slotte zorgen de verkeersbrigadiers voor oversteekhulp bij bijvoorbeeld scholen. Dit kan al vanaf 10 jaar en zijn vaak kinderen van de school waar ze het verkeer regelen. Dit gebeurt altijd onder toezicht.

Signalen verkeersregelaar

Tijdens het examen kun je verschillende vragen krijgen over situaties in het verkeer die geleid worden door een verkeersregelaar. Het is zaak dat je de tekens of signalen herkent, zodat je weet wat je moet doen. We behandelen er hier alvast drie.

Stopteken verkeersregelaar

Het stopteken herken je wanneer de verkeersregelaar zijn of haar rechterhand omhoog houdt en de linkerhand naar jouw richting wijst. Je kijkt dus tegen de handpalm aan van de verkeersregelaar. In dit geval moet je ten alle tijden stoppen.

Oprijteken verkeersregelaar

Bij het oprijteken mag je de weg weer voortzetten. De verkeersregelaar wijst je dan aan met de rechterhand en trekt deze vervolgens naar zich toe. Vervolgens toont hij de richting aan waar jij naar toe kunt met de linkerhand. De verkeersregelaar zal plaats maken, zodat jij door kunt rijden.

Snelheid verminderen verkeersregelaar

Op dit moment wijst de verkeersregelaar je aan met de linkerhand en beweegt de rechterhand omhoog en omlaag. Nu moet je weten dat je snelheid moet verminderen. Deze verkeersregelaar tekens zijn standaard. Zorg ervoor dat je alle verkeersregelaar tekens kent!

Invullen op het examen.

Tijdens het auto theorie-examen kun je ook een vraag krijgen over een verkeersregelaar. Meestal is dat dan in de vorm van een afbeelding op bijvoorbeeld een kruispunt waar een verkeersregelaar een bepaald teken of signaal geeft waarna jij moet antwoorden wie er op dat moment voorrang heeft.

Bonus tips voor auto theorie-examen oefenen

Zojuist heb ik je uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op de vragen omtrent verkeersregelaar tijdens het examen. Maar naast dit onderwerp, worden er vele andere onderwerpen behandelt. Daarnaast zijn er ook slimme manieren om je voor te bereiden op het examen. Een aantal tips die ik met je mee wil geven zijn:

  • Blijf jezelf ontspannen, neem pauze van 10 minuten na elk uurtje
  • Eet goed en gezond, verwaarloos je maag helemaal niet want de energie heb je hard nodig.
  • Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk scenario’s oefent zodat de vragen op de theorie-rijexamen herkenbaard zijn.
  • Rust goed uit voor het examen anders zal jij je suf voelen op het examen.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van proefexamens, het je helpen met onthouden en wie weet heb je geluk en komen enkele vragen terug.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.