Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Verkeersborden oefenen

Verkeersborden vormen een groot onderdeel van je auto theorie en het examen. Je kunt hier veel punten op scoren, dus het is zaak dat je ze allemaal kent. Het is ook niet voor niets dat hier zoveel aandacht aan wordt geschonken, want de verkeersborden zijn immers de leidraad voor een veilige doorstroom van het verkeer.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Oefenen met verkeersborden

Dus je bent aan het leren voor je theorie-examen om je autorijbewijs te halen. Of wellicht ben je bezig voor je motortheorie of je scootertheorie. Tijdens het examen krijg jij gegarandeerd afbeeldingen met verkeersborden die je moet herkennen. Het is als een soort  verkeersborden quiz. Op deze pagina leggen wij je alles uit over wat je moet weten over de verkeersborden. Alle verkeersborden leren zorgt ervoor dat je de kennis hebt om deze vragen correct te beantwoorden.

Verkeersborden overzicht

Verkeersborden in Nederland volgen het Verdrag van Wenen. Richtingaanwijzers (die niet zijn geharmoniseerd in het kader van het verdrag) gebruiken altijd blauw als achtergrondkleur. De bestemmingen op het bord zijn in wit gedrukt. Als de bestemming geen stad is (maar een gebied binnen de stad of een andere soort attractie), wordt die bestemming in zwart gedrukt op een aparte witte achtergrond binnen het anders blauwe bord. Nederland wijst waar van toepassing altijd Europese wegnummers aan (d.w.z. op de voorwaartse richtingaanwijzers, de verkeersknooppuntborden en op de geruststellingstekens).

Locatie van verkeersborden

De Nederlandse rijkswegen worden op een rechthoek geplaatst, de snelwegen worden in het wit aangegeven op een rode rechthoek (als een Ax) en de hoofdwegen in het zwart op een gele rechthoek (als Nix). Als een snelweg verandert in een hoofdweg, blijft het nummer hetzelfde, maar de A wordt vervangen door de N. Dus op een gegeven moment wordt de A2 N2 en als hij weer verandert in een snelweg, wordt hij weer A2.

Speciale borden

Borden bestemd voor fietsers gaan altijd op witte borden met rode of groene letters. Het Nederlandse lettertype, bekend als ANWB-Ee, is gebaseerd op het Amerikaanse lettertype. In 1997 is een nieuw lettertype ontwikkeld, genaamd ANWB-Uu (ook bekend als Redesign), dat op veel recente Nederlandse borden verschijnt. Op de autosnelwegen blijft het lettertype echter de ANWB-Ee of een soortgelijk lettertype. De taal van de borden is typisch Nederlands, hoewel er tweetalige tekens mogen worden gebruikt, wanneer de informatie relevant is voor toeristen.

Verkeersborden betekenis

Als je de historie van de verkeersborden van Nederland al kent is het nu makkelijker voor jou om de verkeersborden betekenissen  te weten. Je moet altijd uitkijken naar het vaste patroon en de kleur die wordt vastgehouden. Op het examen zal je verschillende borden krijgen waarbij je de betekenis ervan zal moeten kennen en het juiste antwoord moet invullen.

Er zijn heel wat verkeersborden en die kun jij allemaal opzoeken op de website. Probeer in het dagelijks leven deze borden te spotten en direct de betekenis erachter te onthouden. Zodoende kom je veel verder en zal het makkelijker voor jou zijn om te onthouden.

Tips voor het oefenen van alle verkeersborden

Zojuist heb ik je uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op gevaarherkenning tijdens het examen. Maar naast dit onderwerp, worden er vele andere onderwerpen behandelt. Daarnaast zijn er ook slimme manieren om je voor te bereiden op het examen. Een aantal tips die ik je mee wil geven zijn:

  • Blijf jezelf ontspannen, neem pauze van 10 minuten na elk uurtje
  • Eet goed en gezond, verwaarloos je maag helemaal niet want de energie heb je hard nodig.
  • Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk scenario’s oefent zodat de vragen op de theorie-rijexamen herkenbaard zijn.
  • Rust goed uit voor het examen anders zal jij je suf voelen op het examen.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van proefexamens, het je helpen met onthouden en wie weet heb je geluk en komen enkele vragen terug.

Autotheorie biedt jou hieronder de mogelijkheid om al met een aantal betekenissen van verkeersborden aan de slag te gaan en te oefenen.

 

[wp_quiz id=”620″]

Meer verkeersborden oefenen?

Wil je graag meer verkeersborden oefenen? Kies jouw gewenste pakket uit en ga direct aan de slag met het oefenen van nog veel meer verkeersborden!
Ontdek meer

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.