Ben je van plan om binnenkort een nieuwe auto aan te schaffen, of te leasen? Dan kun je uit verschillende soorten auto’s kiezen. Zo heb je de brandstofauto’s, maar tegenwoordig wordt er veel vaker gekozen voor een elektrische of hybride auto. Als jij zit te twijfelen tussen deze twee laatste opties, kun je eens een kijkje nemen in de onderstaande blog. 

Hybride vs. elektrische auto: de overeenkomsten

Hieronder staan een aantal overeenkomsten tussen elektrische en hybride auto’s voor je op een rij.

Wanneer we het over elektrische en hybride auto’s hebben, kunnen we van beide type auto’s zeggen dat ze op elektriciteit rijden. De elektrische auto rijdt volledig op elektriciteit, terwijl een hybride auto dit in samenwerking doet met een verbrandingsmotor. Aangezien beide auto’s (deels) op elektriciteit rijden, zijn deze twee type auto’s dan ook een stuk milieuvriendelijker dan wanneer je het vergelijkt met een auto die volkomen op diesel of benzine rijdt. Een elektrische auto is natuurlijk wel milieuvriendelijker dan een hybride auto, aangezien een hybride auto nog wel deels op brandstof rijdt.

Hybride vs. elektrische auto: de verschillen

Naast dat beide auto’s rijden op elektriciteit en dat ze daardoor milieuvriendelijk zijn, bestaan er tóch nog wel een aantal verschillen tussen beide auto’s.

Verbrandingsmotor

Zoals we net al even kort benoemden, bevindt zich in een hybride auto een verbrandingsmotor. Een hybride auto rijdt dus op elektriciteit, maar ook op brandstof. Dat betekent dat je bij dit soort auto’s alsnog moet tanken, terwijl dat bij een elektrische auto verleden tijd is. Bij elektrische auto’s moet je de auto juist opladen aan een laadpaal.

Afstand

Een elektrische auto kan over het algemeen minder kilometers afleggen dan een hybride auto. Een elektrische auto heeft namelijk een bepaalde actieradius die de auto kan bereiken met een volle accu, terwijl een hybride auto werkt op een accu én op brandstof. Mocht de elektriciteit van de hybride auto op zijn, dan kan er altijd nog worden overgeschakeld naar brandstof.

Welke auto past het beste bij jou?

Met de bovengenoemde overeenkomsten en verschillen kun je ontdekken welke auto het beste past bij jou. Wil je vooral milieuvriendelijker rijden, of wil je juist grotere afstanden afleggen? De keuze ligt in jouw handen, maar je kunt wel alvast het aanbod ontdekken en ervoor kiezen om een van de type auto’s te leasen. Een elektrische auto lease je bijvoorbeeld met een boel bijkomende voordelen. Vooral als je leaset op basis van financial lease kun je profiteren van een aantal fiscale voordelen.