Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Vaarbewijs theorie halen

 

Wil jij je vaarbewijs halen? In de recreatievaart heb je onder andere de keuze uit klein vaarbewijs I, klein Vaarbewijs II en het groot Pleziervaartbewijs II. Lees meer over de vaarbewijzen in dit artikel van autotheorie.nl.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Tips voor het vaarbewijs halen

Als je in het bezit bent van een waterscooter, jetski of motorboot die harder dan 20 km per uur kan, dan is het vaarbewijs verplicht. Ook voor pleziervaartuigen met een lengte van 14 meter tot 25 meter is het vaarbewijs verplicht. Dit bewijs is het enige rechtmatige officiële vaar document dat wordt erkend door de autoriteiten in Nederland en in het buitenland. Velen doen mee met de online cursus voor het behalen van je vaarbewijs op vaarbewijs.nl. Het landelijk slagingspercentage is 65%.

Hoe kun je de vaarbewijs theorie halen?

Je kunt je vaarbewijs halen door middel van een dagcursus, net zoals voor de auto theorie. Heb je deze cursus succesvol afgelegd, dan krijg je het materiaal mee naar huis, waarmee je de stof rustig in jouw tijd kan bestuderen. Besluit je mee te doen aan deze manier van lesgeven, dan kan je zelf binnen 1 tot 2 weken in het bezit zijn van een bewijs om te varen. Er wordt geadviseerd om na de dag van de cursus zeker nog een dag of vijf examentrainingen te maken, om zo betere resultaten te boeken tijdens het examen.

Dit betekent dat de leerstof naar jou toe wordt gebracht, waardoor je geen tijd hoeft kwijt te zijn om naar een locatie af te reizen. De lessen kunnen samen met een partner gevolgd worden op het tijdstip dat het beste voor je uitkomt. Als je na de lessen met vragen zit, is het mogelijk jouw leraar te bellen. Dit kan drie keer per week.

Verschillende vaarbewijzen

Dit is het vaarbewijs dat verplicht is voor het varen van een waterscooter, jetski of motorboot met een vermogen van meer dan 20 km per uur. Daarnaast is dit verplicht als je een pleziervaartuig wilt varen dat tussen de 15 en 25 meter ligt. Met een vaarbewijs 1 kun je varen op kanalen, rivieren en meren. Grotere binnenwateren zoals het Ijsselmeer vergt een vaarbewijs 2. Vaarbewijs 1 en 2 samen wordt klein vaarbewijs II genoemd. Het Groot Pleziervaartbewijs II ten slotte, geldt voor de vaart op alle binnenwateren.

Zodra je geslaagd bent voor het vaarbewijs examen, kun je het vaarbewijs aanvragen via Mijn CBR. Vaarbewijs halen geeft je de mogelijkheid om ook internationaal gebruik te maken van allerlei soorten wateren. De vaarbewijs kosten kunnen verschillen per cursus. Je doet er dus goed aan om verschillende cursussen te vergelijken.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.