Bereid je voor op je theorie examen met

Theorie examen tips

 

Weet jij over de Theorie examen tips? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

Theorie examen tips

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Theorie examen tips

 

Heb jij veel zenuwen voor je theorie examen tips? En daarna komt ook het praktijkexamen bij. Je moet uiteindelijk toch geloven in die periode en erdoor komen. Met 65 vragen over autorijden ben je goed om het examen te starten. Dit bestaat uit 25 vragen over gevaarherkenning en 40 kennisvragen. Soms denk je dat het meevalt totdat het examen voor de deur is. Dan komen de zenuwen weer eens terug. Maar je hoeft niet paniekerig te zijn. Alle examens worden netjes op een rij voor je gezet.

Hier worden enkele tips theorie examen aan jou meegegeven om die zenuwen te overbruggen en ook om het examen goed te doorlopen.

  • Je theorie kennen is altijd belangrijk. Zorg ervoor dat je goed staat. Bij het theorie- examen gaat het niet om een gemakkelijk examen. Je moet je dus goed voorbereiden voor het examen. Na het leren van de theorie is het goed enkele oefenexamens te maken om te kijken als je de stof daadwerkelijk beheerst en onder de knie hebt.
  • Bereid je goed voor; leer je theorie altijd op tijd. De voorbereiden lijkt gemakkelijk, maar dat is het ook niet. Verspreid de leerstof over meerdere dagen. Leren over een langere periode is volgens onderzoek beter dan over een kortere periode.
  • Probeer altijd een samenvatting te maken van de informatie; voor je zelf kun je altijd een samenvatting maken van de stof. In je samenvatting kun je alle belangrijke zaken opschrijven, zo duidelijk mogelijk om het zelf te kunnen begrijpen. Zo kun je actief de leerstof doornemen. Doordat je een samenvatting hebt opgesteld, kun je ook nagaan als je de inhoud begrepen hebt.
  • Meerdere malen herhalen van je theorie helpt. Herhaal meerdere malen de stof. Maak de leerstof op zo een manier tot je eigen. Doordat je steeds gaat herhalen krijg je een gevoel van veiligheid en zie je uiteindelijk ook dat je stof beheerst.
  • Oefen veel examens; doordat je meerdere malen examens gaat oefenen kun je ook zien in hoeverre je gereed bent voor het theorie-examen. Je kunt op website kiezen voor oefenexamens en kiezen voor de juiste pakketten.
  • Uit je fouten moet je altijd leren; Per oefenexamen is het handig om je fouten te noteren om zo te zien welke onderdelen je niet correct hebt geleerd. Bestudeer deze onderdelen vervolgens opnieuw voordat je het examen aflegt. Aan de hand van een nieuw oefenen examen kun je vervolgens zien als jij de stof beter beheerst.
  • Durf altijd op jezelf te vertrouwen; als jij je goed voorbereid is het halve werk! Heb jij een goede voorbereiding gehad durf dan op jezelf te vertrouwen. Twijfel zo min mogelijk, Probeer bij de eerste ingeving het antwoord te laten. Ook is het belangrijk om tijdens het examen alle vragen te beantwoorden en niet ingevuld antwoord is fout.
  • Lees tijdens het examen de vragen goed; op zo een manier kan het juiste antwoord in invullen. Door de vragen goed door te nemen voorkom je het maken van onnodige fouten. Zoals eerder is aangegeven is het dus goed om tijdens het theorie examen goed te lezen

 

 

 

 

Waarom Autotheorie.nl?

 

 

 

 

N

Verkeersborden in 2020

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.