Bereid je voor op je theorie examen met

Taxi theorie

 

Weet jij over de Taxi theorie? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit.

Taxi theorie

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Taxi theorie

Om als taxichauffeur deel te nemen aan het verkeer heb je een chauffeurskaart taxi nodig. Hieronder vallen twee soorten namelijk de volledige en de beperkte chauffeurskaart taxi. Per 1 september zijn er nieuwe vraagsoorten voor de theorie-examens voor taxi, vrachtauto, bus en tractor. Op zo’n manier moet het kennen en begrijpen van de verkeersregels beter getest worden op de deelnemer. Door de nieuwe vraagstelling Of vraagsoorten wordt het inzicht van de deelnemers in het verkeer getoetst. Verder blijft de inhoud van het examen hetzelfde. Kom je sleepvragen tegen worden voorrangssituaties gevraagd. Als kandidaat zou je het juiste antwoord moeten slepen naar een plaats in een afbeelding die je ziet.

De vraag die gaat over verkeersborden is de hotspotvraag. Hier geef je antwoord op een examenvraag door alleen nog aan te tikken van een afbeelding, bijvoorbeeld een verkeersbord. Sinds 1 januari is het duidelijk dat de hotspotvraag en de single sleepvraag altijd voorkomen in het theorie-examen van auto motor en bromfiets. Op 1 juli 2019 zijn er twee nieuwigheden geïntroduceerd namelijk het bladeren door de vragen in het examen en het parkeren van vragen, om er later nog eens op terug te komen.

Taxi theorie-examen oefenen

Voordat je start met het oefenen voor het taxi theorie-examen is het belangrijk te weten dat de cursus in totaal uit 12 hoofdstukken bestaat. Elk hoofdstuk behandelt een ander onderwerp. Soms gaan de gratis hoofdstukken over administratie en documenten. In alle hoofdstukken leer je wat je moet je weten voor het examen.

Weet wel dat de cursus heel erg efficiënt is opgesteld. Je zal geen overbodige theorie stof tegenkomen bij het doornemen van de hoofdstukken. Alleen het hoofdzakelijke wat je nodig zal hebben bij het examen wordt verwerkt. Op zo’n manier kan je heel snel door de stof heen gaan en wordt het zoiets makkelijker om straks de moeilijke examenvragen te beantwoorden tijdens het examen. Om goed door te komen tijdens het examen krijg je precies wat je moet kennen.

Taxi theorie leren

Doordat je een hele tijd bezig zal zijn met de verschillende hoofdstukken zal je op een gegeven moment wel door hebben wat belangrijk is en wat niet. Op verschillende websites kun je jouw kennis verbeteren Ook als je alle kennis van de taxi theorie goed in je hoofd hebt zitten. Niet altijd is het nodig om te oefenen met een taxi theorie cursus, soms kun je ook een pakket kiezen waarmee je alleen toegang hebt tot taxi examens. Je maakt op die manier achter elkaar taxi examens. Dit is heel erg leerzaam voor jou als deelnemer.

Het handige tijdens de examens is dat je meteen erachter komt welke examenvragen je direct goed of fout hebt beantwoord. Het proces Om fouten te beantwoorden wordt steeds vergroot. Wil je op zo’n manier alleen erachter komen welke vragen je goed of fout hebt is het altijd goed om een online theorie cursus te volgen. Bij een volgende keer zal je merken dat je dezelfde fouten niet meer maakt en dat je de examenvragen over een bepaald of specifiek onderwerp beter kunt beantwoorden.

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.