Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

T rijbewijs

 

Naast het behalen van je autorijbewijs kun je meerdere soorten rijbewijzen halen. Een daarvan is het T-rijbewijs. Wat is een T rijbewijs precies en wat kun je er mee? Hieronder leggen we je precies uit wat een T-rijbewijs is en hoe je dit rijbewijs kunt halen als je dat graag wilt.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Wat is een T-rijbewijs?

Het T-rijbewijs is het rijbewijs dat je moet halen om op een tractor te mogen rijden. Voor het mogen rijden van een tractor heb je dus een speciaal rijbewijs nodig. Het wordt dus ook wel tractor rijbewijs of trekker rijbewijs genoemd. Eerder stond dit rijbewijs al bij je standaard auto-rijbewijs als je hem haalde. Je hoefde hier dus geen apart examen voor te doen. Sinds 2015 is het wel zo dat je het rijbewijs apart moet halen. Dit is in verband met de veiligheid van de medewerkers, maar ook voor jezelf.

Examens voor een T-rijbewijs

Het examen om je trekkerrijbewijs te halen is net zo als een autorijexamen. Je moet namelijk een praktijkexamen en een theorie-examen halen. Allebei de examens moeten gehaald worden voordat je op een tractor mag rijden. Je gaat dan ook eerst rijlessen volgen in een tractor voordat je het examen in gaat. Zo weet je zeker dat je het examen kunt halen.

T-rijbewijs kosten

De tractor rijbewijs kosten wil je natuurlijk wel weten voordat je begint. Deze zijn onderverdeeld in het theoriegedeelte en praktijkgedeelte. De kosten zijn afhankelijk van hoeveel lessen je in je pakket pakt. Deze kunnen per rijschool anders zijn. De prijzen voor tractor lessen kunnen behoorlijk van elkaar verschillen, dus vergelijk de rijscholen goed met elkaar.

Het T- rijbewijs theorie-examen kost in 2023 € 48,55. Een T-rijbewijs aanvragen bij de gemeente kost vaak rond de €45. Wanneer je een normaal rijbewijs hebt, komt het t-rijbewijs bij je normale rijbewijs te staan. Op die manier hoef je maar één pasje bij je te dragen wanneer je wilt gaan rijden. Dit pasje moet je wel altijd bij je hebben. Het maakt dan niet uit of je met een tractor rijdt of in een auto rijdt.

Kom ook meer te weten over andere soorten rijbewijzen zoals het heftruckrijbewijs.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.