Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

T rijbewijs

 

Wat is een T rijbewijs precies en wat kun je er mee? Een rijbewijs T is één van de rijbewijzen die je kunt halen tegenwoordig. Er zijn een hele hoop verschillende soorten rijbewijzen waarvan rijbewijs T er één van is.

Het is altijd leuk om te weten wat voor een soort rijbewijzen je allemaal kunt halen. Iedereen kan namelijk elk rijbewijs halen als je gezond bent. Hieronder leggen we je precies uit wat een T-rijbewijs is en hoe je dit rijbewijs kunt halen als je dat graag zal willen.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Wat is een T-rijbewijs?

Als eerste wil je natuurlijk weten wat een T-rijbewijs inhoud. Wat is een T rijbewijs precies? Het is het rijbewijs wat je moet halen om op een tractor te mogen rijden. Voor het mogen rijden van een tractor heb je dus een speciaal rijbewijs nodig.

Eerder stond dit rijbewijs bij op je rijbewijs als je hem haalde. Je hoefde hier dus geen apart examen voor te doen. Sinds 2015 is het wel zo dat je het rijbewijs apart moet halen. Dit is in verband met de veiligheid van de medewerkers, maar ook van jezelf en de omgeving.

Examens voor een T-rijbewijs

Het examen voordat je een t rijbewijs halen gaat, is net zo als een autorijexamen. Je moet namelijk een praktijkexamen en een theorie-examen halen. Anders mag je helemaal niet op een tractor rijden. Ook niet als de tractor juist wat kleiner is dan gemiddeld.
Allebei de examens moeten gehaald worden voordat je op een tractor mag rijden. Je gaat dan ook eerst rijlessen volgen in een tractor voordat je het examen in gaat. Zo weet je zeker dat je het examen kunt halen.

T-rijbewijs kosten

De T-rijbewijs kosten wil je natuurlijk wel weten voordat je het wilt gaan halen en het rijbewijs aanvraagt. Het is belangrijk om te weten dat je eerst moet gaan lessen. Deze kosten net als het examen geld. De kosten zijn dus afhankelijk van hoeveel je lessen pakket kost en deze kunnen bij elke rijschool anders zijn. De prijzen voor tractorlessen verschillen behoorlijk van elkaar.

Het theorie-examen T- rijbewijs kost in 2023 € 48,55. Een T-rijbewijs aanvragen bij de gemeente kost vaak rond de €45. Wanneer je een normaal rijbewijs hebt, komt het t-rijbewijs bij op je normale rijbewijs te staan. Op die manier hoef je maar één pasje bij je te dragen wanneer je wilt gaan rijden. Dit pasje moet je wel altijd bij je hebben. Het maakt dan niet uit of je tractor rijdt of in een auto rijdt.

Kom ook meer te weten over andere soorten rijbewijzen zoals het heftruckrijbewijs

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.