Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Snelweg bord

Op de snelweg gelden weer andere specifieke regels dan op andere wegen. Aangezien dit de weg is waar je met hoge snelheid mag rijden, is het van uiterst belang dat je je aan de maximale – en minimale snelheden houdt en dat je weet wat de snelweg borden inhouden. Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Borden op de snelweg

Voor een veilig verkeer is het van uiterst belang dat iedereen zich aan de maximumsnelheid op de snelweg houdt. Te snel rijden heeft in het verleden en is nog steeds vandaag de dag een grote oorzaak van fatale verkeersongevallen. Vandaar dat de snelheid altijd goed gemonitord wordt aan de hand van camera’s en in banen wordt geleid door snelwegborden.

Aan de andere kant, is te traag rijden op de snelweg ook een gevaar en geldt er ook een minimumsnelheid voor de snelweg. Je kunt je wellicht voorstellen dat wanneer je 100 km/u rijdt en je een bestuurder verderop de snelweg tegenkomt die 40 rijdt, de remweg en reactiesnelheid niet genoeg meer is om een botsing te voorkomen.

De maximumsnelheid op de snelweg verschilt per tijdstip. Van 06.00 tot 19.00 uur geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur, met uitzondering van wegen met een aangepaste limiet van 80 kilometer per uur. Van 19.00 tot 06.00 uur mag je op sommige snelwegen 120 kilometer per uur of 130 kilometer per uur rijden. Dit wordt altijd aangegeven door snelwegborden.

Uitzonderingen snelheid autosnelweg

Rijd je met een aanhanger? Dan gelden er mogelijk andere regels. Een drager die bij een fiets hoort wordt niet beschouwd als aanhanger. Voor personenauto’s met een fietsdrager geldt dezelfde maximumsnelheid als bij een normale personenauto.

Maak je gebruik van het vrachtverkeer, dan geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Alle maximumsnelheden die er zijn voor weggebruikers staan in wetgeving. Die kun je gerust doornemen om je aan alle regels te houden, zodat je veilig en goed gebruik kunt maken van het verkeer. Op zo een manier draag je bij aan het leven van je naasten.

Snelwegborden

Snelwegborden zijn grote verkeersborden die meestal te zien zijn als bord boven de weg. Dit om het zo duidelijk mogelijk te maken voor bestuurders wat de geldende regels zijn. Naast de maximale snelheid borden, vind je ook andere snelwegborden zoals matrixborden die verschillende aanwijzingen kunnen geven, snelweg borden die de richting aangeven naar bepaalde plekken of aantonen waar de afrit is om de snelweg te verlaten.

Minimumsnelheid

Op de autosnelweg bedraagt de minimumsnelheid zestig kilometer per uur. Voertuigen op de autosnelweg moeten dus ook minstens zestig kilometer per uur kunnen rijden. Voertuigen zoals tractoren kunnen daardoor niet op de snelweg rijden. In sommige gevallen is het niet mogelijk om de minimumsnelheid te rijden, zoals bij files of wanneer je zodanig moet afremmen. Ook bij slechte weersomstandigheden zoals zware regenval, dichte mist, sneeuwval en gladde wegen, kun je zonder sancties iets trager rijden. Dit betekent dat je dan minder dan zestig kilometer mag rijden.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.