GRATIS THEORIE EXAMEN SCOOTER OEFENEN

 Scooter Examen Oefenen 2021

Je voorbereiden voor het scooter theorie examen in 2020? Met ons vergroot je je slagingspercentage. Wij helpen je bij het oefenen van verkeersborden & scooter theorie. Maak gebruik van handige ezelsbruggetjes en meer!

 

Verkeersborden oefenen

Eenvoudig online oefenen, volledig gratis.

Verkeersborden oefenen

CBR examen trainer

Premium CBR examen trainer, verhoog je slagingspercentage

Naar CBR trainer

Scooter Theorie

Auto theorie leren met onze handleiding volgens de actuele CBR richtlijnen van 2020.

Coming Soon

Scooter theorie

Om deel te kunnen nemen aan het verkeer is het wel vereist dat er je op de hoogte bent van de verschillende regels en moet ook de praktijk eerst wat beheerst worden. voordat je echter zelf een scooter mag besturen, zal het bewijs moeten worden in de vorm van een rijbewijs. Het is trouwens ook een eerste kennismaking met de verkeerswetgeving en de soms wat complexe aard van regels. Met de juiste begeleiding zal theorie examen scooter echter geen uitdaging vormen.

Kijk wel eerst uit naar een geschikte rijschool

Alles valt en staat nu eenmaal met de begeleiding die je krijgt bij het doornemen van de lessen en de nodige tussentijdse toetsing. Alleen zo ben je er zeker van dat de slagingskans zo goed als gegarandeerd is . wie er nog geen idee heeft voor welke rijschool er gekozen dient te worden, zijn er online tal van recensies te vinden samen met een lijst van alle rijscholen in de omgeving. Het gaat er tegenwoordig ook wel anders aan toe en hoeft je niet eens persoonlijk langs te gaan voor een kennismaking en of het inschrijven. Online scooter theorie volgen is wat nu gangbaar is en levert dat tal van voordelen. Denk maar aan het studeren op jouw eigen tempo en levert dat ook leuke besparing op van tijd en energie. Het ligt wel niet in de bedoeling dat je helemaal wordt vrijgelaten, maar zal er de nodige begeleiding niet ontbreken. Om wel in de gaten te houden: je moet minimaal vijftien en een halfjaar oud zijn om deel te mogen nemen aan het theorie examen scooter, maar mag je daarvoor dus al de lessen volgen.

Ga voor een doelgerichte aanpak

Gelijk van start gaan nadat je de leerstof krijgt overhandigd, lijkt misschien wel de meest voor de hand liggende stap, maar kan je door een slimme aanpak sneller door de stof heen gaan. Zo een besparing van jouw kostbare tijd is toch wel mooi meegenomen? Er zal door de rijschool de aandacht worden gevestigd op de verschillende onderdelen zoals de verkeersborden en de vele regels. Een goede tip is om de kennis zoveel als mogelijk toe te passen in de praktijk en er een spelletje van te maken. Iedereen heeft nu eenmaal een andere manier om zaken te onthouden en kan je bijvoorbeeld ook zelf ezelsbruggetjes bedenken. Scooter theorie oefenen is natuurlijk de beste manier om succes te hebben bij het examen en zijn er genoeg manier om gelijk van start te gaan.  Natuurlijk wel eerst de lessen doornemen…….

Hoeveel fouten mag je hebben bij scooter theorie examen?

Dat is zeker de vraag die je gaat beginnen te stellen wanneer er eenmaal een aanvang gemaakt wordt met theorie examen scooter oefenen. Het is namelijk wel de bedoeling dat alles ook volgens de examenregels van het CBR gaat plaatsvinden. Zo krijg je er 50 vragen en mogen daarvan er maximaal 6 fout zijn. Dat is niet bepaald een ruime marge, maar zorgt het er wel voor dat de kwaliteit van het examen zich op een topniveau bevindt en dat zeker te merken is in het dagelijks verkeer. Voor jou als examenkandidaat betekent het zondermeer flink aanpakken en moet er ook rekening gehouden worden met de examenduur van 30 minuten. Extra tijd aanvragen mag, maar zijn er daar weer extra kosten aan verbonden.

Hoe duur is scooter theorie?

Nu er eenmaal over de kosten worden gesproken: Het CBR hanteert een bedrag van € 34,50 voor het scooter theorie examen. Er kan daar nog wat erbij komen wanneer je wat extra tijd (15 minuten) wil en gaat het om € 11,00. Voor het theorie examen met extra tijd betaal je dus totaal € 45,50. Dit zijn trouwens de tarieven voor het zelf aanvragen van de examendatum via jouw DigiD account. Wordt de aanvraag gedaan per post of via jouw rijschool, dan zullen er wat extra kosten bijkomen.  Bij het inschrijven op een rijschool zal je ook nog het scooter theorie boek overhandigd moeten krijgen. Dat kan ook gewoon in een digitale vorm, maar gaat het immers om de inhoudt. Even door alles heen ‘bladeren’ geeft je meteen een goed idee van wat je te wachten staat en kan je meteen kijken welke onderwrepen het eerst aangepakt kunnen worden.

Beginnen met de scooter theorie kan al dus wanneer je 15 bent en is het examenresultaat 1,5 jaar geldig. Wie het dus voortvarend aanpakt, kan al op 16 jarige leeftijd over het scooter rijbeijws beschikken. Bij het volgen van de lessen zorg je ervoor om regelmatig te oefenen met examenwerkjes om te kijken waar de schoen eventueel wringt. Zo kan de studie doelgericht worden voortgezet en moet dat wel leiden naar het nodig succes op het examen. Wie al in het bezit is van het autorijbewijs, hoeft trouwens niet apart het scooter rijbewijs te halen.

Scooter theorie examen

Waarom Autotheorie.nl

N

Actuele vragen 2020

De meest recente vragen die jij kunt verwachten.

N

Verkeersregels 2020

Alle nieuwe verkeersregels hebben wij bijgevoegd.

N

Verkeersborden in 2020

De nieuwe borden zijn er ook bij met uitleg

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.

Online scooter theorie oefenen

Ben jij klaar om het CBR theorie examen te oefenen?

Kan ik ook oefen materiaal vinden op de website?

Er zijn meerdere oefen examens beschikbaar op de website.

Moet ik betalen om te studeren op autotheorie.nl?

Leren op autotheorie.nl is geheel gratis. Echter, zijn er ook betaalde premium oefenopdrachten. Deze dienen om jou zo goed mogelijk, voor het CBR theorie examen klaar te stomen.

Hoe kan ik makkelijk de examen behalen?

U kunt de informatie op de website bestuderen om de examens te behalen. De informatie is helemaal begrijpvol uitgewerkt en geplaatst op de website.

Kan je ook offline studeren?

De website is zo dynamisch mogelijk opgezet zodat je de pagina’s kunt opslaan op uw browser en ze offline bezoeken.

Zou ik ook informatie kunnen opzoeken voor mijn motorfiets rijbewijs?

De informatie op de website is bestemd voor elke type voertuig of categorie.

Word de CBR informatie jaarlijks bijgewerkt?

De CBR informatie op de website word per direct verwerkt op de website als er een verandering of informatie bij komt kijken.