Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Rijbewijs verlopen

 

Rijbewijs verlopen wat nu? Op deze pagina leggen wij de complete stappenplan gratis voor je uit, zodat jij precies weet wat je te doen staat en je jouw rijbewijs kunt verlengen voor de vervaldatum.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Een verlopen rijbewijs

Een rijbewijs verloopt automatisch op 70-jarige leeftijd dus als je 70 wordt, moet je je rijbewijs verlengen als je verder wilt rijden. Daarna is het nodig om om de drie jaar vernieuwen. De RDW stuurt u een herinnering en een aanvraagformulier om uw licentie te verlengen naarmate je 70e verjaardag nadert en vervolgens om de drie jaar wanneer je licentie moet worden verlengd. Het kan ook voorkomen dat je het auto theorie examen opnieuw moet doorlopen.

Hoe lang mag je rijbewijs verlopen zijn?

Als je jouw rijbewijs niet verlengt, mag je na je 70e verjaardag wettelijk niet meer autorijden. Als je toch doorgaat met autorijden, zijn je rijbewijs en autoverzekering niet geldig en pleegje een ernstig misdrijf waar hoge straffen op staan. Dit kan een zware boete zijn en het in beslag nemen van je auto door de politie. Wanneer je jouw nieuwe licentie ontvangt, vergeet dan niet om je verlopen licentie weg te gooien en de nieuwe op een veilige plaats te bewaren.

Hoe je jouw verlopen rijbewijs kunt verlengen

Een verlopen rijbewijs verlengen, is bij een Nederlandse gemeente verschillend op sommige punten van het verlengen van een nog geldig rijbewijs.

Als je rijbewijs verlopen is, mag je niet meer rijden met dit rijbewijs. Het is belangrijk om te weten dat men in Nederland tot 10 jaar na de vervaldatum een rijbewijs kan verlengen zonder opnieuw een rijexamen af te leggen. Na die periode moet je mogelijk opnieuw een rijexamen doen.

  • Maak een afspraak: Net als bij het verlengen van een geldig rijbewijs, moet je een afspraak maken bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Dit kan meestal online via de website van jouw gemeente
  • Benodigde documenten: Neem de volgende documenten mee naar de afspraak:
  1. Je verlopen rijbewijs.
  2. Een recente pasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen voor rijbewijzen (deze kunnen variëren).
  3. Een geldig legitimatiebewijs, zoals een paspoort of ID-kaart.
  4. Een ingevuld aanvraagformulier. Dit formulier kun je meestal ter plaatse invullen of van tevoren downloaden van de website van uw gemeente.
  • Betalen: Zoals eerder vermeld, kunnen de kosten voor het verlengen van een rijbewijs variëren en zijn ze afhankelijk van de gemeente.

Onthoud dat je na de vervaldatum van uw rijbewijs niet meer mag rijden, totdat je het vernieuwde rijbewijs hebt ontvangen. Het is belangrijk om de vernieuwing van je rijbewijs tijdig aan te vragen om eventuele ongemakken te voorkomen. Raadpleeg de website van jouw specifieke gemeente voor de actuele informatie en eventuele lokale vereisten.

De RDW stuurt je 90 dagen voor uw 70e verjaardag en nadien om de drie jaren een aanvraagformulier. Vul het formulier in en stuur het terug naar de RDW.  Als je een fotokaart licentie hebt, moet je een nieuwe paspoortfoto metj je aanvraagformulier meesturen. Als je een papieren licentie hebt, moet je bij je aanvraag een actuele paspoortfoto sturen. Lees hier verder over je rijbewijs verlengen

Rijden met verlopen rijbewijs

Je moet natuurlijk verzekerd zijn om met je voertuig te rijden. Het is essentieel om open en eerlijk te zijn met je autoverzekeraar en ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn van elke gezondheidstoestand die je rijgedrag kan beïnvloeden.

Als je jouw verzekeraar niet op de hoogte stelt van een relevant feit (bijvoorbeeld dat je een gezondheidstoestand heeft die je rijgedrag kan beïnvloeden), kan je verzekering ongeldig worden.

Als je jouw rijbewijs niet verlengt maar doorrijdt, heb je geen geldig rijbewijs en is je autoverzekering dus niet geldig. Je zou een ernstig misdrijf plegen met straffen, waaronder een zware boete en het in beslag nemen van je auto door de politie.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.