Bereid je voor op je theorie examen met

Rijbewijs verlopen

 

Weet jij over rijbewijs verlopen? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit.

rijbewijs verlopen

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Een verlopen rijbewijs

Rijbewijzen verlopen op 70-jarige leeftijd, dus als je 70 wordt, moet je je rijbewijs verlengen als je verder wilt rijden. U moet het daarna om de drie jaar vernieuwen. De RDW u een herinnering en een aanvraagformulier om uw licentie te verlengen naarmate uw 70e verjaardag nadert en vervolgens om de drie jaar wanneer uw licentie moet worden verlengd. Het kan ook voorkomen dat je het auto theorie examen opnieuw moet doorlopen.

Hoe lang mag je rijbewijs verlopen zijn?

Als u uw rijbewijs niet verlengt, mag u na uw 70e verjaardag wettelijk niet meer autorijden. Als u doorgaat met autorijden, zijn uw rijbewijs en autoverzekering niet geldig en pleegt u een ernstig misdrijf met hoge straffen, waaronder een zware boete en het in beslag nemen van uw auto door de politie.Wanneer u uw nieuwe licentie ontvangt, vergeet dan niet om uw verlopen licentie weg te gooien en de nieuwe op een veilige plaats te bewaren.

Hoe u uw rijbewijs kunt verlengen

Het is gratis om uw licentie te verlengen, wat u online of per post kunt doen.U kunt uw rijbewijs online gratis verlengen als u 70 jaar of ouder bent of als uw 70e verjaardag binnen 90 dagen is. U krijgt een gebruikers-ID-code en instructies voor het verlengen van uw licentie.

De RDW stuurt u 90 dagen voor uw 70e verjaardag en nadien om de drie jaren een aanvraagformulier. Vul het formulier in en stuur het terug naar de RDW.  Als u een fotokaartlicentie heeft, moet u een nieuwe paspoortfoto bij uw aanvraagformulier sturen. Als u een papieren licentie heeft, moet u bij uw aanvraag een actuele paspoortfoto sturen.

Rijden met verlopen rijbewijs

U moet natuurlijk verzekerd zijn om met uw voertuig te rijden. Het is essentieel om open en eerlijk te zijn met uw motorverzekeraar en ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn van elke gezondheidstoestand die uw rijgedrag kan beïnvloeden.

Als u uw verzekeraar niet op de hoogte stelt van een relevant feit (bijvoorbeeld dat u een gezondheidstoestand heeft die uw rijgedrag kan beïnvloeden), kan uw verzekering ongeldig worden.

Als u uw rijbewijs niet verlengt maar doorrijdt, heeft u geen geldig rijbewijs en is uw autoverzekering dus niet geldig. U zou een ernstig misdrijf plegen met straffen, waaronder een zware boete en het in beslag nemen van uw auto door de politie.

Waarom Autotheorie.nl?

 

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.