Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Rijbewijs verlengen

 

Het vernieuwen van je rijbewijs is een essentiële stap om wettelijk en veilig op de weg te rijden. Rijden met verlopen rijbewijs is absoluut verboden. Het proces voor het verlengen van een rijbewijs kan variëren afhankelijk van je leeftijd en locatie, maar hoe verleng je je rijbewijs, wat zijn de kosten om je rijbewijs te verlengen en wanneer moet je je rijbewijs verlengen? Lees hieronder alles over wat er komt kijken bij het verlengen van je rijbewijs.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

RDW rijbewijs verlengen

Als je je rijbewijs hebt behaald na het succesvol afleggen van zowel het theorie- als het praktijkexamen, betekent dit niet alleen een grote opluchting, maar ook het begin van je rij avontuur. Je kunt nu gaan genieten van roadtrips, gemakkelijk naar je werk rijden en van de vrijheid van autorijden profiteren. Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat een rijbewijs niet voor altijd geldig is. Wanneer moet je dan je rijbewijs verlengen? Na een bepaald aantal jaren moet je je rijbewijs verlengen.

Kosten rijbewijs verlengen

Aan het vernieuwen van je rijbewijs zijn kosten verbonden net als bij het aanvragen van je rijbewijs. De exacte tarieven voor het verlengen van een rijbewijs kunnen variëren afhankelijk van zaken zoals je leeftijd en de duur van de verlenging. Neem een kijkje bij de RDW of op hun website om de actuele kosten over de verlenging van je rijbewijs te raadplegen voordat je je rijbewijs gaat verlengen.

Hoe verleng je je rijbewijs?

Je rijbewijs vernieuwen doe je door een geldig correspondentieadres door te geven aan de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Deze overheidsinstantie is verantwoordelijk voor veiligheid, duurzaamheid en rechtszekerheid in mobiliteit. Nadat je je adresgegevens hebt doorgegeven, zal de RDW het aanvraagformulier voor de vernieuwing van je rijbewijs naar je sturen. Houd er rekening mee dat de RDW geen aanvraagformulieren naar het buitenland stuurt en dat er een ander proces geldt als je rijbewijs al is verlopen. Ook voor rijbewijs verlengen 75 jaar en rijbewijs verlengen 80 jaar geldt een ander proces.

Rijbewijs verlopen wat nu?

Als je rijbewijs al is verlopen, zijn de stappen voor vernieuwing anders. In dit geval moet je contact opnemen met de RDW om aan te geven dat je rijbewijs is verlopen. Ze zullen je informeren over de specifieke stappen die je moet volgen om je rijbewijs te vernieuwen. Zorg er daarnaast voor dat je alle benodigde documenten en informatie bij de hand hebt om de vernieuwing soepel te laten verlopen. Het is altijd beter om de vernieuwing op tijd af te ronden om onnodige problemen te voorkomen.

Rijbewijs online verlengen

Met de voortdurende digitalisering van de wereld is tegenwoordig ook online rijbewijs verlengen mogelijk. Om dit te doen, moet je in het bezit zijn van een smartphone met Android 6.0 of hoger of iOS 13+ met NFC-chip lezer om je identiteit te scannen. Daarnaast moet je geregistreerd zijn bij een instantie waar online verlengen mogelijk is. Als je aan deze eisen voldoet, moet je een pasfoto laten maken bij een door de RDW erkende fotograaf. Deze fotograaf is op de hoogte van de specifieke eisen die de RDW stelt aan pasfoto’s.

Rijbewijs verlengen via DigiD-app

De DigiD-app is speciaal ontworpen om je identiteit te verifiëren. Je hoeft jezelf slechts eenmalig te registreren en middels een verificatiecode kun je je identiteit laten verifiëren met behulp van de scanner in de app. Nadat je deze eenmalige identiteitscontrole op je mobiele telefoon hebt voltooid, kun je je rijbewijs online verlengen. Dit kan zowel met een mobiele telefoon als via een vaste computer. Je betaalt de aanvraagkosten voor je rijbewijs online via iDEAL en geeft aan waar je je nieuwe rijbewijs wilt ophalen.

Rijbewijs verlengen vanuit buitenland

Als je in het buitenland verblijft en je je rijbewijs moet vernieuwen, dan moet je dezelfde stappen volgen voor online aanvragen. Er is geen andere optie beschikbaar. Je moet ook een correspondentieadres opgeven, zodat het vernieuwde rijbewijs naar dat adres kan worden gestuurd.

Rijbewijs verlengen 75 en 80 jaar

Voor automobilisten van 75 jaar en ouder gelden specifieke regels voor het verlengen van het rijbewijs. Na het bereiken van de leeftijd van 75 jaar, moet je rijbewijs elke vijf jaar worden vernieuwd. Dit houdt in dat je een medische keuring moet ondergaan om te bepalen of je nog steeds in staat bent om veilig auto te rijden. De medische keuring is bedoeld om ervoor te zorgen dat ouderen nog steeds voldoen aan de vereisten voor rijvaardigheid, zowel voor rijbewijs verlengen 75 jaar als rijbewijs verlengen 80 jaar.

Verlengen vóór vervaldatum

Het is belangrijk om op tijd aan de vernieuwing van je rijbewijs te denken. Je kunt je rijbewijs al verlengen voordat het daadwerkelijk is verlopen om te voorkomen dat je zonder geldig rijbewijs komt te zitten. Je rijbewijs verlengen voor vervaldatum zorgt voor een soepele overgang en minimaliseert onnodige risico’s of problemen.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.