Bereid je voor op je theorie examen met

rijbewijs verlengen

 

Weet jij over rijbewijs verlengen vragen? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

rijbewijs verlengen

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

rijbewijs verlengen

Als je jouw rijbewijs eenmaal hebt behaald is het een grote opluchting voor jou en kan jij lekker genieten van een tripje of heb je het makkelijker nu om je werkplek te bereiken “zolang jou rijbewijs geldig is”. Ja inderdaad, jouw rijbewijs is niet voor altijd geldig, na een bepaald aantal jaren zal je die moeten verlengen.

Hoe geschied het verlengen.

Je zal een goede correspontie adress moeten doorgeven aan de RDW. Dat is de speciale dienst die is ingesteld voor veiligheid, duurzaamheid en rechtszekerheid in mobiliteit. Als u uw adress heeft doorgegeven zal de RDW op zijn beurt de aanvraag formulier naar u sturen. Let er wel op dat de RDW geen aanvraag formulieren stuurt naar het buitenland.

Online verlengen

De digitalisering van de wereld is niet achter dus je kan natuurlijk ook online jou rijbewijs verlengen. Je dient wel in het bezit te zijn van een smartphone met android 6.0 naar boven of ios 13+ met NFC chiplezer om zodoende jou identiteit te scannen. Verder dien je ingeschreven te zijn bij een instantie waar online verlengen mogelijk is. Als u voldoet aan de eisen moet u een pasfoto laten maken bij een RDW erkende fotograaf omdat het moet voldoen aan de eisen van de RDW. De erkende fotograag weet namelijk ook wat ie allemaal moet doen na het maken van uw pasfoto.

DigiD-app

Deze app van digid is speciaal gemaakt om uw identiteit vast te stellen. U gaat eenmalig moeten registreren en zal middels een verificatie code en de scanner uw identiteit worden getest. Nadat u de eenmalige identiteitscheck op uw mobiele telefoon heeft gedaan, kunt uw rijbewijs online verlengen. U vraagt uw rijbewijs online aan via de dienst Rijbewijs online verlengen. Dit kan zowel met uw mobiel als op uw vaste computer. U betaalt uw rijbewijsaanvraag online via IDEAL en geeft aan waar u uw nieuwe rijbewijs wilt afhalen. Nadat u de eenmalige identiteitscheck op uw mobiele telefoon heeft gedaan, kunt uw rijbewijs online verlengen. U vraagt uw rijbewijs online aan via de dienst Rijbewijs online verlengen. Dit kan zowel met uw mobiel als op uw vaste computer. U betaalt uw rijbewijsaanvraag online via IDEAL en geeft aan waar u uw nieuwe rijbewijs wilt afhalen.

Buitenland verlengen.

Als je in een ander land zit en jou rijbewijs verlengd moet worden zal je dezelfde stappen van online aanvragen moeten volgen. Er is geen ander manier mogelijk. U zal een correspondentie adres moeten doorgeven en uw rijbewijs word naar die opgestuurd.

 

 

 

 

Waarom Autotheorie.nl?

 

 

 

 

N

Verkeersborden in 2020

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.