Bereid je voor op je theorie examen met

Rijbewijs kwijt

 

Weet jij over rijbewijs kwijt? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

rijbewijs kwijt

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Wat te doen als je je rijbewijs kwijt bent

Een rijbewijs verliezen is een grote ramp als je vaker over de straat moet. Indien de politie jou tegenkomt op de weg en er word gevraagd naar jou rijbewijs en je die niet bij je hebt zal je zware boetes moeten neertellen. Maar wat moet je dan allemaal doen om een nieuwe aan te vragen. Als u uw rijbewijs kwijt bent (verloren of gestolen), kunt u bij de gemeente een verklaring invullen dat u uw rijbewijs kwijt bent. Daarna vraagt u meteen een nieuw rijbewijs aan. U hoeft dus niet meer naar de politie om aangifte te doen.

Rijbewijs kwijt boete

Je zal vast wel benieuwd zijn naar hoelang het duurt jouw nieuw rijbewijs te ontvangen omdat je anders met heel veel vrees en onzekerheid over de weg moet. Maar wees gerust want na 5 werkdagen is uw rijbewijs klaar. Tot het nieuwe rijbewijs er is, mag u niet meer rijden. U kunt een boete krijgen als de politie u staande houdt en u geen geldig rijbewijs kunt laten zien. De hoogte van deze boete vindt u in de Boetebase van het Openbaar Ministerie (OM).

Rijbewijs verloren, hoe lang tot en nieuwe?

Via een spoedprocedure krijgt u eventueel sneller uw rijbewijs. Voor informatie over de spoedprocedure kunt u terecht bij uw gemeente. U heeft maximaal 3 maanden de tijd om het rijbewijs af te halen. U moet dit persoonlijk doen. Een zijn een aantal gemeenten die uw rijbewijs thuisbezorgen. Heeft u het rijbewijs als vermist laten registreren en vindt u hem weer terug? Dan kunt u het rijbewijs het beste inleveren bij de gemeente.

Waarom Autotheorie.nl?

 

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle Verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.