Bereid je voor op je theorie examen met

Rijbewijs ingevorderd

 

Weet jij over rijbewijs ingevorderd? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit.

rijbewijs ingevorderd

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Rijbewijs ingevorderd

Is jouw rijbewijs ingevorderd wat nu? Het kan wel eens voorkomen dat jouw rijbewijs wordt ingevorderd als jij je niet aan de regels hebt gehouden. De politie is dan bevoegd om wettelijk jouw rijbewijs in beslag te nemen, je bent dan je rijbewijs kwijt voor een bepaalde periode.. Als jij vindt dat het onterecht is zal je een advocaat moeten inschakelen zodat die samen met jou kan nagaan of dat daadwerkelijk onterecht is of niet is ingevorderd.

Waarom invorderen

Jouw rijbewijs meestal pas afgepakt als jij onder invloed bent van drugs of alcohol. Ook kan agressief gedrag vertonen tegenover de agent ook ervoor zorgen dat jouw rijbewijs wordt afgepakt.

Als jij geen van deze praktijken hebt uitgevoerd kan het zijn dat je in een kort tijdbestek vaker betrokken bent geweest bij verkeersongevallen en kan dat je misschien nogmaals jouw bevoegdheid moet bewijzen. Maar er zijn ook situaties waarbij de agent opmerkt dat je onveilig en ongedisciplineerd gebruik maakt van het verkeer. Dus in zo’n geval wordt de onveilige bestuurder uit het verkeer gehaald door het rijbewijs in te vorderen.

Krijg ik mijn rijbewijs terug?

​Het allereerst dat u moet doen is een verzoek van teruggave richten via jouw advocaat zodat er een zitting plaats vindt. Tijdens deze zitting zal de rechter een beslissing nemen of u uw rijbewijs terugkrijg.

Als u een advocaat inschakelt zal deze samen met u proberen de woorden van het OM te weerleggen zodat u uw rijbewijs zo snel als mogelijk terugkrijg. U hoeft niet bij de zitting aanwezig te zijn. Uw advocaat kan u adviseren of het in uw situatie het beste is om mee te gaan naar de rechter of niet. Een advocaat kan ook alleen naar de zitting en namens u het woord doen.

Waarom Autotheorie.nl?

 

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.