Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Rijbewijs ingevorderd

 

In Nederland krijg je een uitvoerig programma in de vorm van theorie en praktijk voordat je een auto mag besturen, zodat we met zijn allen veilig de weg op kunnen. Toch komt het helaas voor dat bestuurders zich niet aan de regels houden of roekeloos rijgedrag vertonen. In dit soort gevallen, kan de politie je rijbewijs invorderen.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Rijbewijs ingevorderd, wat nu?

Is jouw rijbewijs ingevorderd, wat nu zul je je afvragen? Het kan voorkomen dat jouw rijbewijs wordt ingevorderd als jij je niet aan de verkeersregels hebt gehouden. De politie is dan bevoegd om wettelijk jouw rijbewijs in beslag te nemen. Je bent dan je rijbewijs kwijt voor een bepaalde periode. Toch rijden met ingevorderd rijbewijs is geen goed idee. Dan kun je namelijk een extra boete verwachten. Ben jij van mening dat je rijbewijs afgepakt is zonder geldige reden? Dan kun je een advocaat inschakelen, zodat die samen met jou kan nagaan of je ingevorderd rijbewijs daadwerkelijk terecht is gedaan.

Waarom invorderen

Wanneer wordt je rijbewijs ingenomen? Jouw rijbewijs kan worden afgepakt als je onder invloed bent van drugs of alcohol. Doordat onder andere je reactiesnelheid wordt beïnvloed, kun je ernstige ongelukken veroorzaken. Ook kan het voorkomen dat je rijbewijs wordt afgepakt als je agressief gedrag vertoont tegenover de agent.

Als jij geen van deze praktijken hebt uitgevoerd kan het alsnog voorkomen dat je rijbewijs ingevorderd wordt. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je in een kort tijdsbestek vaker betrokken bent geweest bij verkeersongevallen. Dan moet je nogmaals jouw rijbevoegdheid bewijzen. Er zijn ook situaties waarbij de agent opmerkt dat je onveilig en ongedisciplineerd gebruikmaakt van het verkeer, bijvoorbeeld bij roekeloos rijgedrag of veel te snel rijden. Bij hoeveel km te hard, ben je het rijbewijs kwijt? Dit is vanaf 50 km per uur te hard rijden.

Het puntenrijbewijs zorgt voor een duidelijke kun je rijbewijs vaak sneller worden ingevorderd in als bepaalde (verkeers) overtredingen zich voordoen. Wanneer je rijbewijs wordt ingevorderd, kan het ook zijn dat je een rijvaardigheidstest moet doen.

Rijbewijs ingevorderd, wanneer terug?

Het allereerst dat je moet doen als je een rijontzegging hebt, is een verzoek om teruggaaf indienen via jouw advocaat, zodat er een zitting plaatsvindt. Tijdens deze zitting zal de rechter een beslissing nemen of je jouw rijbewijs terugkrijgt.

Als je een advocaat inschakelt, zal deze samen met jou proberen de woorden van het OM te weerleggen, zodat je jouw rijbewijs zo snel als mogelijk terug krijgt. Je hoeft zelf niet bij de zitting aanwezig te zijn. Je advocaat kan je adviseren of het in jouw situatie het beste is om mee te gaan naar de rechter of niet. Een advocaat kan ook alleen naar de zitting en namens jou het woord doen.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.