Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Rijbewijs ingevorderd

 

Weet jij over rijbewijs ingevorderd? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Rijbewijs ingevorderd

Is jouw rijbewijs ingevorderd wat nu? Het kan wel eens voorkomen dat jouw rijbewijs wordt ingevorderd als jij je niet aan de regels hebt gehouden. De politie is dan bevoegd om wettelijk jouw rijbewijs in beslag te nemen, je bent dan je rijbewijs kwijt voor een bepaalde periode. Als jij vindt dat het onterecht is zal je een advocaat moeten inschakelen zodat die samen met jou kan nagaan of dat daadwerkelijk onterecht is of niet is ingevorderd.

Waarom invorderen

Jouw rijbewijs meestal pas afgepakt als jij onder invloed bent van drugs of alcohol. Ook kan agressief gedrag vertonen tegenover de agent ook ervoor zorgen dat jouw rijbewijs wordt afgepakt.

Als jij geen van deze praktijken hebt uitgevoerd kan het zijn dat je in een kort tijdbestek vaker betrokken bent geweest bij verkeersongevallen en kan dat je misschien nogmaals jouw bevoegdheid moet bewijzen. Maar er zijn ook situaties waarbij de agent opmerkt dat je onveilig en ongedisciplineerd gebruik maakt van het verkeer. Dus in zo’n geval wordt de onveilige bestuurder uit het verkeer gehaald door het rijbewijs in te vorderen.

Let op, als je in het bezit bent van een puntenrijbewijs, kun je rijbewijs vaak sneller worden ingevorderd in als bepaalde (verkeers) overtredingen zich voordoen.

Krijg ik mijn rijbewijs terug?

​Het allereerst dat u moet doen is een verzoek van teruggave richten via jouw advocaat zodat er een zitting plaats vindt. Tijdens deze zitting zal de rechter een beslissing nemen of u uw rijbewijs terugkrijg.

Als u een advocaat inschakelt zal deze samen met u proberen de woorden van het OM te weerleggen zodat u uw rijbewijs zo snel als mogelijk terugkrijg. U hoeft niet bij de zitting aanwezig te zijn. Uw advocaat kan u adviseren of het in uw situatie het beste is om mee te gaan naar de rechter of niet. Een advocaat kan ook alleen naar de zitting en namens u het woord doen.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.