Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Rijbewijs gestolen

 

Als je rijbewijs gestolen is, hoef je niet naar de politie om aangifte van diefstal te doen. In dit vervelende geval kun je namelijk een verklaring invullen bij de RDW of bij je eigen gemeente waar je woont. Direct daarna kun je een nieuw rijbewijs aanvragen. Dezelfde procedure is nodig wanneer je je rijbewijs verloren bent.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Gemeente nieuw rijbewijs aanvragen

Wanneer je een nieuw rijbewijs bij je gemeente gaat aanvragen, moet je dit in persoon komen doen. Je dient hiervoor een pasfoto in kleur mee te nemen samen met een geldig identiteitsbewijs zoals je ID-kaart of paspoort. Bij jouw gemeente hebben ze een document waar je jouw verklaring kunt aanleveren. Hier zijn kosten aan verbonden. Je kunt contact opnemen met jouw gemeente om de kosten te ondervinden.

RDW nieuw rijbewijs aanvragen 

Afhankelijk van waar je woont, kun je in sommige gevallen ook een nieuw rijbewijs aanvragen bij de RDW (Rijksdienst Wegverkeer). Hier kun je in eerste instantie online doorgeven dat je rijbewijs kwijt is, waarna je een nieuwe kunt aanvragen. De kosten hiervoor betaal je ook bij de gemeente. Is je rijbewijs gestolen in het buitenland en woon je daar ook? In dat geval kun je de kosten rechtstreeks aan het RDW overmaken.

Kun je niet te lang wachten met het ontvangen van je rijbewijs, aangezien je het dagelijks nodig hebt voor werk of persoonlijke doeleinden? Dan kan een aanvraag met spoed een uitkomst bieden. Om te weten hoe dit exact in zijn werk gaat, kun je ook contact opnemen met je gemeente. Sommige gemeenten sturen het rijbewijs per post op, maar in de meeste gevallen dien je het persoonlijk af te komen halen. Zodra het nieuwe rijbewijs klaar is, heb je drie maanden de tijd om het op te pikken.

Rijbewijs verloren, toch rijden

Het is uiteraard vervelend als je rijbewijs gestolen is, maar let er wel op dat je niet gaat rijden zonder rijbewijs. Als de politie je aanhoudt zonder rijbewijs, kun je namelijk een boete verwachten. Daarmee houden ze geen rekening of je rijbewijs gestolen is. Normaal gesproken kun je binnen 5 werkdagen je nieuwe rijbewijs ophalen. Heb je een nieuw rijbewijs aangevraagd of heb je het al binnen en heb je het oude rijbewijs teruggevonden? Dan kun je het oude rijbewijs terug inleveren bij de gemeente. Deze is namelijk vervallen zodra je het nieuwe rijbewijs binnen hebt.

Is je rijbewijs ingevorderd? Dan volg je een andere procedure. Bekijk hier meer.

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!