Bereid je voor op je theorie examen met

Rijbewijs geldigheid

 

Weet jij over rijbewijs geldigheid? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit.

Rijbewijs geldigheid

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Rijbewijs geldigheid

Als je jouw rijbewijs eenmaal hebt behaald na alle rijlessen en het auto theorie examen is het een grote opluchting voor jou en kan jij lekker genieten van een tripje of heb je het makkelijker nu om je werkplek te bereiken “zolang jou rijbewijs geldig is”. Ja inderdaad, jouw rijbewijs is niet voor altijd geldig, na een bepaald aantal jaren zal je die moeten verlengen.  In Nederland is jou rijbewijs maar 10 jaren geldig.

Indien de geldigheid is verlopen

Als jou rijbewijs niet meer geldig is zal je die moeten verlengen. Je zal een goede correspondentie adres moeten doorgeven aan de RDW. Dat is de speciale dienst die is ingesteld voor veiligheid, duurzaamheid en rechtszekerheid in mobiliteit. Als u uw adres heeft doorgegeven zal de RDW op zijn beurt de aanvraag formulier naar u sturen. Let er wel op dat de RDW geen aanvraag formulieren stuurt naar het buitenland.

Online verlengen

De digitalisering van de wereld is niet achter dus je kan natuurlijk ook online jou rijbewijs verlengen. Je dient wel in het bezit te zijn van een smartphone met android 6.0 naar boven of ios 13+ met NFC chiplezer om zodoende jou identiteit te scannen.

Verder dien je ingeschreven te zijn bij een instantie waar online verlengen mogelijk is. Als u voldoet aan de eisen moet u een pasfoto laten maken bij een RDW erkende fotograaf omdat het moet voldoen aan de eisen van de RDW. De erkende fotograaf weet namelijk ook wat ie allemaal moet doen na het maken van uw pasfoto.

Van uit het buitenland.

Als je in een ander land zit en jouw rijbewijs verlengd moet worden zal je dezelfde stappen van online aanvragen moeten volgen. Er is geen ander manier mogelijk. U zal een correspondentieadres moeten doorgeven en uw rijbewijs word naar die opgestuurd.

Waarom Autotheorie.nl?

 

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle Verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.