Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Parkeerverbodsborden

Weet jij over parkeerverbodsborden? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Waarom een niet parkeren bord?

Een “bord parkeerverbod”, gaat altijd of meestal met het vrijhouden van de plek. Verhuist iemand, of moet er een levering plaatsvinden? Dan staat er meestal zo een “parkeerverbodsbord”. Met officiële verkeersborden geef je duidelijk een aanwijzing waar men wel en niet mag parkeren en zelfs hoelang men daar mag staan. Je kan voor een officiële bord kiezen als je die borden op je eigen terrein wilt plaatsen.

Wetgeving

Ook voor het verkeer is er wetgeving. Volgens de verkeerswetgeving mag een “parkeerverbodsbord” maximaal 48 uur geplaatst mag worden. Hiervoor moet je eerst een aanvraag doen bij de technische dienst. Dit mag een minimum van 5 werkdagen hebben. De onmiddellijke behandeling van uw aanvraag is de eerste stap die gemaakt zal worden. De politie zal dan bepalen als je toelating is goedgekeurd. Hierna zal de betaling plaatsvinden. Als je hebt voldaan aan de betaling dan kan de technische dienst overgaan tot plaatsing van de aangevraagde “bord met parkeren”. Je zal een klein basisbedrag betaling voor de plaatsing en verwijderen van de borden. De periode die aan dit bedrag is gekoppeld is een maximum van 5 dagen. Deze periode zal lopen vanaf de ingangsdatum van het parkeerverbod.

Kortom het aanvragen van een tijdelijke parkeerverbod is alleen nodig bij verhuizing en of levering. Het op tijd doen van je aanvraag is in deze zeer belangrijk. Ga je werken, bijvoorbeeld een stuk van een bepaalde rijbaan gebruiken, of een parkeerplaats innemen dan heb je een toelating voor inname openbaar domein nodig. Deze aanvraag is niet gebaseerd op 5 dagen, maar op voorhand van een week. Na de goedkeuring van de aanvraag zal je de nodige instructies en ook de documenten krijg je toegestuurd. Dit is zeker niet gratis, let er zeker op. Je zal een aanslagbiljet van de belastingen ontvangen voor die ene belasting om te betalen.

Een bord niet parkeren heb je zeker nodig als je tijdelijk parkeerverbod of openbaar domein aanvraagt. het verhuur hiervoor kan voor slechts twee weken. De betaling hierbij is ook per week. Wanneer je zover bent om de aanvraag te doen, dan bepaal jij als je een borden set wil reserveren. Vergeet niet direct de gewenste afhaaldatum aan te geven. De afhaal bon die je hierbij krijgt heb je dan nodig bij het afhalen.

In drie korte puntsgewijze samenvattingen wordt de aanvraag voor parkeerverbodsborden aangegeven:

  1. Maak contact met het wijkteam van de gemeente waar jij verbonden bent en waar jij parkeerverbod nodig hebt. De contact informatie kan je zeker via hun website terug vinden.
  2. Dit team zal je aanvraag behandelen volgens geschreven procedures.
  3. De toelating moet zo tijdig mogelijk aangevraagd worden, die minstens een week speling.

Parkeerborden bestellen

Bij het bestellen van parkeerborden, zorg ervoor dat ze voldoen aan de wettelijke eisen. Op zo een manier bestaat er geen twijfel over wat je gepland had. Heb je borden nodig voor openbare ruimten? Dat kun je ook bestellen. Behalve dat u de parkeerborden wilt bestellen, kan je ook een wegsleepregeling treffen. Je kan dan vragen dat een er een waarschuwing komt voor mensen die toch de plaats betreden en op zo een manier worden de toegangswegen geblokkeerd.

Tijdens het bestellen kan je bestellen tussen “Wegsleepverbod”, U wordt weggesleept” en “wegsleepregeling”. Met een super pictogram hoef je je niet druk te maken over de rest. Behalve dat je de plek wilt laten blokkeren voor verhuizing of andere zaken, kan je ook een parkeerbord bestellen die de parkeerplaats voor invaliden aanduidt. Met deze duidelijke aanduidingen wordt eenvoudig dan rekening gehouden met de invalidenparkeerplaats. Om ongewenste parkeerders op jouw parkeerplaats te verwijderen kan dus met een parkeersverbodbord.  Doe het dus simpel en doeltreffend. Je besteld of je vraagt die aan.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.