Operationale Leasing is een populaire vorm van leasen voor ondernemers of zzp’ers. Het geeft bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwste auto’s, zonder een grote investering te hoeven doen. Heb jij interesse in Operational Lease? In deze blog bespreken we de belangrijkste risico’s en voordelen van deze financieringsoptie, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Risico’s van Operationele Leasing

Financiële verplichting

Sluit je een Operational Leasecontract af, dan moet je een vast bedrag per maand betalen, gedurende de looptijd van je contract. Deze periode varieert van twaalf maanden tot een paar jaar. Dit kan een nadeel zijn als je bedrijf veranderingen ondergaat of als de markt onverwacht verandert. Wil je de precieze kosten voor Operational Lease berekenen? Doe dan navraag bij de leasemaatschappij voor een berekening.

Je bent geen eigenaar

Omdat je een voertuig leaset, oftewel huurt, blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto. Na afloop van je leasecontract lever je de auto dan ook weer in.

Kilometerbeperking

Bij het afsluiten van een Operational Leasecontract kies je voor het aantal kilometers dat je met het geleasede voertuig mag rijden per jaar. Als je deze limiet overschrijdt, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Voordelen van Operationele Leasing

Verminderd financieel risico

Een van de belangrijkste voordelen van Operationele leasing is het verminderde financiële risico. Je hoeft niet direct grote bedragen te investeren om apparatuur of voertuigen aan te schaffen. Dit betekent dat je kapitaal beschikbaar blijft voor andere investeringen in je bedrijf.

Inzicht in kosten

Bij full operational lease betaal je een vast bedrag per maand. Hiermee zijn vrijwel alle kosten, afgezien van brandstofkosten en eventuele boetes, gedekt. Dit betekent dat je precies weet waar je maandelijks aan toe bent en goed kunt budgetteren.

Flexibiliteit

Operationele leasing geeft veel flexibiliteit. Zo kun je de duur van je contract zelf bepalen. Je kunt na afloop van je contract gemakkelijk upgraden naar nieuwere modellen zonder je zorgen te maken over de doorverkoop van voertuigen. Bij veel aanbieders is het daarnaast mogelijk om de auto over te kopen na het einde van het leasecontract.

Onderhoudsvoordelen

In veel operationele leaseovereenkomsten zijn onderhouds- en reparatiekosten opgenomen. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte uitgaven voor onderhoud en reparaties.