Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Onderborden

Naast de reguliere verkeersborden, krijg je in het verkeer ook te maken met onderborden. De naam zegt het al, het zijn borden die onder de reguliere borden hangen. Onderborden zijn ook te koop in de zogenaamde OB-serie. Dit zijn officiële RVV onderborden, wat betekent dat ze goedgekeurd zijn door het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens. Maar waarvoor dienen de onderborden precies? Je leest het in dit artikel.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Onderborden verkeer

Een onderbord komt meestal voor aan de onderkant van een verkeersbord. Het onderbord geeft aanvullende informatie aan het bovenstaande verkeersbord. Op het bord staat tekst, een symbool of een combinatie daarvan. De borden kunnen onder andere informatie geven, een of meerdere groepen of voertuigen uitsluiten van een verkeerssituatie of juist verklaren dat het voor bepaalde weggebruikers van toepassing is.

Ook onder verkeerslichten kunnen onderborden worden geplaatst. In zo een geval geldt het verkeerslicht niet voor de genoemde bestuurders. Onderborden zijn gemakkelijk te herkennen. Ze hebben meestal een grijze achtergrond en met zwarte letters of symbolen wordt de extra informatie doorgegeven. Een onderbord kan dus niet afzonderlijk worden toegepast. Ook kan het verschillende functies hebben dus het is belangrijk dat je het onderbord ook leest.

Een onderbord kan nader uitleg geven over een verkeersbord. Een onderbord kan bedoeld zijn voor specifieke categorieën weggebruikers die wel gebruik mogen maken van de weg of juist bepaalde weggebruikers uitsluiten. Zie je dus een verkeersbord met een onderbord, dan moet je de aanwijzingen volgen op het onderbord. Onderborden zijn zowel bestemd voor voetgangers als bestuurders. Ze komen onder verschillende verkeersborden voor zoals parkeersverbodborden. Door verschillende onderborden te oefenen, raak je bekend met wat voor aanvullende informatie ze allemaal kunnen geven en onder wat voor borden ze hangen.

Invullen op het examen.

De vragen over een onderbord hebben vaak te maken met keuzes in de vorm van afbeeldingen. Je krijgt voorbeelden van onderborden te zien waarbij je moet nagaan welke juist is en welke niet. Verder zal je ook uitleg moeten geven over wat een onderbord aangeeft en waar hij is geplaatst. Ik hoop dat door dit artikel volledig duidelijk is geworden wat onderborden inhouden. Nog belangrijker, hoop ik dat je goed voorbereid bent voor het theorie-examen. Lees het artikel rustig een aantal keren door zodat je het goed kunt onthouden. Op deze manier vergroot jij je slagingskans voor het auto theorie-examen.

Bonus tips voor auto theorie-examen oefenen

Zojuist heb ik je uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op onderborden tijdens het examen. Maar naast dit onderwerp, worden er vele andere onderwerpen behandelt. Daarnaast zijn er ook slimme manieren om je voor te bereiden op het examen. Een aantal tips die ik met je mee wil geven zijn:

  • Blijf jezelf ontspannen, neem pauze van 10 minuten na elk uurtje
  • Eet goed en gezond, verwaarloos je maag helemaal niet want de energie heb je hard nodig.
  • Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk scenario’s oefent zodat de vragen op de theorie-rijexamen herkenbaar zijn.
  • Rust goed uit voor het examen anders zal jij je suf voelen op het examen.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van proefexamens, het je helpen met onthouden en wie weet heb je geluk en komen enkele vragen terug.

 

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.