Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Niet parkeren bord

Wat betekenen de verkeersborden die parkeren verbieden? En nog belangrijker: Wat voor vragen kun je op het auto rijexamen verwachten over dit parkeerbord? Op deze pagina leggen wij de verboden te parkeren bord regels uit.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Verboden parkeren bord

Dus je bent aan het leren voor je theorie-examen om je autorijbewijs te halen. Tijdens het examen krijg jij gegarandeerd een vraag over het verkeersbord niet parkeren. Maar wat betekent het verboden parkeren bord precies?

Op deze pagina leggen wij je alles uit wat je moet weten over het bord niet parkeren. Door middel van dit artikel te lezen, weet jij precies wat dit bord inhoudt en hoe jij je moet gedragen in het verkeer zodra je dit bord tegenkomt. Zo houden we met zijn allen het verkeer in Nederland samen veilig, zodat we met een gerust hart de weg op kunnen.

Blauw bord rode streep

Het verkeersbord verboden te parkeren heeft verschillende varianten. Het ene moment zie je een blauw bord met rode streep dwars door het midden, omringd met een rode rand. Dit is het zogenaamde bord e1. Het andere moment zie je een wit bord met een dunne rode cirkel eromheen en een grote letter “P” in het midden, met een rode schuine streep er dwars door. Ook heb je borden waarop er meestal met rode of zwarte letters duidelijk het woord “stop” wordt aangegeven.

Er zijn ook borden waarop duidelijk is aangegeven: “niet parkeren” of “verboden te parkeren”. Deze houden allemaal in dat je op deze plekken jouw auto niet mag parkeren, omdat er een parkeerverbod geldt. Er zijn boetes aan verbonden wanneer je hier parkeert en je loopt bovendien het risico dat jouw wagen wordt weggesleept. Houd je dus aan het parkeerverbod bord.

Het kan ten slotte voorkomen dat je een bord ziet op privégrond dat vermeldt dat je ergens niet mag parkeren. Vaak staat er dan ook “eigen terrein” bij. Dit zijn borden die privaat zijn geplaatst op eigen grond en waarschuwen je ook dat je daar niet hoort te parkeren.

Ezelsbruggetjes niet parkeren

We begrijpen dat het leren van je auto-theorie een hele klus is, aangezien er naast de niet parkeren borden veel andere borden en verschillende onderwerpen langskomen. Het kan daarom een uitkomst bieden om enkele ezelsbruggetjes te leren met betrekking tot verboden parkeren. Deze gaan je helpen om bepaalde regels te onthouden. Wanneer je het ezelsbruggetje goed beheerst, maken je hersenen meteen een klik zodra je een afbeelding te zien krijgt over een niet parkeren bord op het examen.

Bij een bord met een streeP mag je niet Parkeren

Let hierbij op de laatste letter van het woord streep die hetzelfde is als de eerste letter van parkeren. Een streep geeft hierbij aan dat iets niet mag.

Bij het bord met een kruiS mag je niet Stilstaan

Let hier ook weer op de laatste letter van het woord kruis met de eerste letter van het woord stilstaan. Een kruis betekent een verbod.

Bij een X mag je niks.

Een bord dat doorkruist wordt met twee strepen (een X), betekent een verbod. Je mag er dus niet stilstaan en ook niet parkeren.

Bord  met 1 streep heeft 2 vakken: Niet Parkeren

Het aantal vakken binnen het bord staat hierbij voor het aantal woorden in “Niet parkeren”

Bord  met 2 strepen heeft 4 vakken: Niet Parkeren Niet Stilstaan

Het aantal vakken binnen het bord staat hierbij voor het aantal woorden in “Niet parkeren”, “Niet stilstaan”.

Je hoeft niet alle ezelsbruggetjes te onthouden. Kies degenen die voor jou werken. Misschien heb je zelf wel een ezelsbruggetje bedacht die goed voor jou werkt. Kies in dat geval gerust voor je eigen ezelsbruggetje.

Bonus tips voor auto theorie-examen oefenen

Afgezien van het onderdeel niet parkeren, krijg je uiteraard te maken met een heleboel onderwerpen tijdens het examen. Dit kan soms overweldigend aanvoelen, maar wees gerust. Hieronder hebben we een aantal tips voor je opgesomd die je gaan helpen om de rust te bewaren en goed te kunnen focussen tijdens het leren van je auto-theorie. Voor het gehele overzicht aan tips, klik hier.

  • Blijf jezelf ontspannen, neem pauze van 10 miuten na elk uurtje
  • Eet goed en gezond, verwaarloos je maag helemaal niet want de energie heb je hard nodig.
  • Zorg ervoor dat je zo veel mogelijk scenario’s oefent zodat de vragen op het theorie-rijexamen herkenbaar zijn.
  • Rust goed uit voor het examen anders zal jij je suf voelen op het examen.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van proefexamens, het je helpen met onthouden en wie weet heb je geluk en komen enkele vragen terug.
  • Raak bekend met de ezelsbruggetjes niet parkeren

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.