GRATIS MOTOR THEORIE OEFENEN

Motor theorie oefenen

Slaag voor je CBR motor theorie examen!

Begin nu met je motor theorie oefenen en ga vol vetrouwen naar je motor thoerie examen.

Efficiënt je motor theorie oefenen in 2022? Met ons vergroot je het slagingspercentage aanzienlijk. Wij helpen je bij het oefenen van verkeersborden & motor theorie. Maak gebruik van handige ezelsbruggetjes en meer!

Motor theorie oefenen bij Autotheorie.nl

Velen gingen jou al voor door online de motor theorie te leren en behaalden succesvol hun CBR motor theorie examen. Bij Autotheorie.nl kun je jezelf voorbereiden op een motor theorie door uitgebreid alle regels voor motorrijden te leren. Leer de verkeersborden betekenis en oefen jezelf snel naar een geslaagde CBR motor theorie, klaar om de weg op te gaan. Ben je op zoek naar een motor oefen theorie? Kijk dan niet verder en begin direct met oefenen.

Bereid je voor op je motor theorie examen met diverse vragen die zijn opgesteld door experts. Met onze vragen ben je optimaal voorbereid op het examen. Een motor theorie en rijbewijs behalen kost immers al genoeg geld.

Door bij ons voor je motor theorie te oefenen heb je zekerheid dat je alles weet dat je moet weten voor het examen.

Motor theorie

examens oefenen

1000+ slagen

na motor theorie oefenen

CBR theorie

voor je motor examen

Optimaal je motor theorie oefenen

Op autotheorie.nl kun je al jaren terecht om jezelf voldoende voor te bereiden op het behalen van een CBR motor theorie examen. Door een theorie motor te oefenen met vragen conform het CBR  kun je in een keer slagen voor je motor theorie examen.

Door je motor theorie te oefenen op deze site zorg je er ook voor dat je een hogere slagingskans hebt voor je praktijk examen. Oefen hier alle verkeersborden betekenis volgens de CBR motor theorie. Kies hoeveel tijd je verwacht nodig te hebben om te kunnen oefenen, en ga direct aan de slag met het motor theorie oefenen. 

     Snel en veilig afrekenen

     CBR theorie motor vragen

     Kies 72 uur – 31 dagen motor theorie oefenen

     De slimste voorbereiding voor theorie examen motor 

     Meer dan 88 % slaagt in een keer voor theorie examen motor

“Ik doe een voltijd studie in Leiden en kon dankzij autotheorie.nl mijn tijd verdelen om zo toch het examen in een keer behalen. Met het 31 dagen motor theorie cursus kon ik voldoende oefenen voor mijn motor theorie. De prijs valt ook heel erg mee, vooral omdat je onbeperkt toegang hebt tot het platform.”

Frank Landman

“Makkelijk platform. Gewoon heel erg duidelijk.

Met 72 uur motor theorie cursus snel even een opfrisser gehad en zo mijn theorie examen in een keer gehaald.

Niets op aan te merken.”

Joost Zwelbast

“Ik besloot toch maar mijn motor rijbewijs op latere leeftijd te halen, en was erg angstig dat ik het allemaal niet zou kunnen onthouden. Ik heb samen met mijn man het 2 weken motor theorie oefenen gekozen en door elke dag samen te oefenen heb ik op 49 jarige leeftijd eindelijk mijn motor theorie examen gehaald!!”

Anette Steenbergen

Motor theorie online oefenen

Deelname aan het verkeer zorgt altijd voor de nodige uitdagingen en zorgen zowel de theorie- als praktijklessen ervoor dat de regels niet alleen duidelijk worden gemaakt, maar dat het toepassen ervan in de praktijk geen problemen mag opleveren. Alles begint met het volgen van de theorie lessen en zijn er een aantal voorwaarden waar er aan voldaan moet worden en mag een gedegen voorbereiding voor de CBR motor theorie er niet ontbreken.

Voorwaarden om te starten met motor theorie oefenen

Je kan natuurlijk op iedere leeftijd alvast een begin maken met het oefenen voor jouw motortheorie. Het maken van het motor examen bij het CBR kan echter pas vanaf je zeventiende. Als je als 17-jarige je motor theorie met succes hebt behaald, mag je vanaf je achttiende ook van start gaan met praktijklessen.

Een vroege start is dus mogelijk als je vroeg begint met oefenen voor je motor theorie! Houd er wel rekening mee dat er 3 categorieën zijn voor het motorrijbewijs:

 • A1 voor de leeftijdsgroep 18 tot 20 jaar en een motorvermogen van maximaal 11kW
 • A2 voor de leeftijdsgroep 20 tot 24 jaar en een motorvermogen van maximaal 35 kW
 • A voor leeftijden boven de 24 jaar en geen beperking voor het motorvermogen

Het theorie examen geldt voor alle categorieën en is geldig voor 1.5 jaar. Ook handig om te weten, is dat personen die al beschikken over het auto rijbewijs, gelijk van start kunnen met de praktijk lessen motor.

Motor theorie oefenen op jouw eigen tempo

Er moet gelijk bij gezegd worden dat er door het CBR gestreefd wordt naar een hoog slagingspercentage, maar betekent het geenszins dat het niveau van het examen laag is. De vragen van de toets kunnen best lastig zijn en vergen dus ook enige oefening. Oefenen kan gelukkig makkelijk online via onze site,

Er wordt dus van alle kandidaten verwacht dat ze goed voorbereidt het examen afleggen en moet de begeleiding van de rijschool dus niet te wensen overlaten. Het grootste voordeel is wel, dat de mogelijkheid wordt geboden om de lessen online te volgen en je zo in staat bent om ongeacht jouw werk- en leefschema toch optimaal door de leerstof heen te gaan. Voordat je deelneemt aan het examen, is het beter om er zeker van te zijn dat alle leerstof onder de knieën is. Het komt neer op het oefenen met de verschillende onderdelen en wordt er op zo een wijze meer inzicht verkregen.  Bij het motor theorie oefenen moet er rekening gehouden worden met de opzet van het CBR examen.

Welke vragen krijg je bij het CBR motor theorie examen?

Voordat je naar daar overstapt, zal je ook moeten weten wat je allemaal op het examen te wachten staat. Het CBR ziet erop toe dat alle onderwerpen worden getoetst naar het gewicht van hun belang in het verkeer. Hou dus alvast rekening met de volgende vragen:

 • De sleepvraag
 • Ja/nee vragen
 • Meerkeuzevraag
 • Invulvraag

Wie oefent met proefexamens, zal ook bekend worden met de wijze van vraagstelling. Het komt dan neer op het aantal vragen die er op het examen gesteld zullen worden en het aantal dat minimaal goed beantwoord dient te worden. Van de 50 vragen moeten er dus minimaal 44 goed beantwoord worden. Tijdens het examen krijg je ook nog 2 testvragen. Dit alles moet binnen 30 minuten gebeuren, maar bestaat er ook de mogelijkheid om extra tijd aan te vragen of het examen af te leggen met een begeleider. Voor deze twee laatste opties dient er extra betaald te worden en gelijk bij de examendatum aanvraag aangegeven worden.

Klaar met oefenen voor je motor theorie? Lees dan nog even deze motor theorie tips:

Slagen voor het motor theorie examen is niet altijd even gemakkelijk. Het is gebleken dat ongeveer de helft van de deelnemers de eerste keer slaagt voor het motor theorie examen Dit is volgens het CBR gesteld op 55%.  Het is dus belangrijk dat je je goed voorbereid, veel leert en oefent om zo in een keer te slagen voor het motor theorie examen

 • Ken je motor theorie door een goede voorbereiding! Begin altijd op tijd met het oefenen voor het motor theorie examen.  Probeer elke dag tenminste een uur bezig te zijn met het oefenen van jouw theorie-examen.
 • Maak een samenvatting van jouw leerstof. Bij het studeren van jouw theorie-examen kan een samenvatting leiden tot het beter begrijpen van de leerstof. Je kun dan nagaan als je de leerstof hebt begrepen en als je ready-to-go bent voor het examen.
 • Pas je kennis van motor theorie toe in de praktijk. Op het moment dat je de theorie daadwerkelijk gaat toepassen in de praktijk zal je merken dat je snel stappen zal maken. Probeer dit niet alleen tijdens de motorrijlessen te doen maar ook tijdens het deelnemen aan het verkeer, bijvoorbeeld als fietser voetganger. 
 • Vraag het motor theorie examen op tijd aan bij het CBR. De aanvraag is persoonlijk mogelijk op de website van het CBR.
 • Neem altijd een geldig legitimatiebewijs en de bevestiging van je reservering mee.
 • Wees uitgerust voordat je aan je motor theorie examen begint!

Met deze motor theorie tips wordt het behalen van je theorie examen motor een makkie!

Tot slot

Met een combinatie van online lessen motor theorie oefenen en steeds oefenen om te kijken waar er nog meer aandacht besteed dient te worden, zal het positief resultaat niet uitblijven. Gelijk na afleggen van het motor theorie examen wordt de uitslag bekendgemaakt en gaat het CBR ook in op de onderwerpen waar er minder goed is gepresteerd. Dit is van groot belang voor personen die toch het niet hebben gehaald. Zij kunnen hiermee gericht verder oefenen en leren over de onderdelen die ze niet gehaald hebben.

Vanaf een leeftijd van 17,5 jaar mag je aan het examen meedoen en is het resultaat 1,5 jaar geldig. Van de 50 vragen moeten er 44 minimaal goed beantwoordt worden. Het is daarom niet alleen belangrijk om de lessen en oefeningen goed door te nemen, maar ook om voldoende te oefenen met examenwerkjes.

 

Veelgestelde vragen over motor theorie

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op het theorie examen motor?

Er zijn meerdere oefen examens beschikbaar op de website voor het theorie examen motor.

Moet ik betalen om te leren voor mijn motor theorie?

Oefenen voor jouw motor theorie examen op deze site is geheel gratis. Echter, zijn er ook betaalde premium oefenopdrachten. Deze dienen om jou zo goed mogelijk, voor het CBR motor theorie examen klaar te stomen.

Is het moeilijk om een motor theorie examen te behalen?

Wanneer je de informatie op de website goed bestudeerd kun je de examens behalen. Wanneer je 100 % zekerheid wilt kun je ervoor kiezen om de premium opdrachten te volgen.

Kan je ook offline studeren?

De website is zo dynamisch mogelijk opgezet zodat je de pagina’s kunt opslaan op uw browser en ze offline bezoeken.

Kan ik hier ook studeren voor andere theorie examens?

Wij bieden oefenmateriaal voor de auto, scooter en motor theorie toetsen.

Wordt de CBR informatie over de oefenvragen jaarlijks bijgewerkt?

De motor theorie oefenvragen van het CBR op deze website worden per direct bijgewerkt als er een verandering of informatie bij komt kijken.

Hoe lang is een behaald motor theorie examen geldig?

Ben je geslaagd, dan is het resultaat 1,5 jaar geldig. Dat is dus ruim voldoende om in de tussentijd hard te werken aan het afronden van het praktijk motor examen. Ook blijven de theorielessen zo nog vers in het geheugen en kunnen deze moeiteloos worden toegepast in de praktijk.