GRATIS MOTOR THEORIE OEFENEN

Motor theorie oefenen

Autotheorie.nl is dé autoriteit op het gebied van motor theorie oefenen van Nederland. Met onze uitgebreide oefenmodule leer je alle onderdelen van het motor theorie examen.

Maak oefenvragen, leer verkeersborden, verkeerssituaties, maak oefen examens en nog veel meer.

Bij ons ben je optimaal voorbereid op je motor theorie examen, daar staan we voor.

Niet geslaagd? Geld terug!

Motor theorie oefenen bij Autotheorie.nl

Minder dan de helft van alle mensen die hun motor theorie examen bij het CBR doen weten te slagen voor het examen. Zonde, want ieder examen kost € 37,00. Door goed voor je motor theorie te oefenen is het helemaal niet zo’n lastig examen. Hoe bereid je je optimaal voor op je motor theorie examen? Daar helpen we je graag bij.

Autotheorie.nl is dé autoriteit voor het leren van je motor theorie in Nederland.

Je kunt bij ons op veel verschillende manieren voor je motor theorie oefenen. In onze premium oefenmodule vind je een berg aan oefenvragen, handige ezelsbruggetjes, theorie uitleg en natuurlijk verschillende motor oefenexamens. Door je voor te bereiden op je motor theorie examen met onze oefenmodule ben je helemaal klaar voor het echte CBR examen.

Lukt het je niet om te slagen voor je motor theorie examen? Dan krijg je van ons je geld terug.

Zo laten we jou zien dat wij écht geloven in onze leermethode voor de motor theorie. Nergens anders kan je zo doelgericht en goed leren voor je motor theorie examen.

Motor theorie

examens oefenen

1000+ slagen

na motor theorie oefenen

CBR theorie

voor je motor examen

Slagen voor je theorie examen motor

Autotheorie.nl staat al jaren bekend als dé autoriteit op het gebied van examentraining voor je motor theorie. Dat is niet voor niets, want we werken continu hard aan de verbetering van onze oefenmodule. Je kunt er bij ons dan ook vanuit gaan dat je je theorie oefent met de meest actuele informatie. Onze motor theorie oefenexamens zijn vanzelfsprekend volledig conform de richtlijnen van het CBR en volgen dezelfde structuur.

Oefenen voor je motor theorie-examen bij Autotheorie.nl betekent dan ook dat je de slagingskans bij je echte CBR motor theorie examen vergroot. Meer dan 88% van al onze klanten slaagt in één keer voor hun motor theorie examen. Zet je dat af tegen een veel lager slagingspercentage onder niet-klanten, en je weet dat je bij ons aan het juiste adres bent. Begin vandaag nog met je motor theorie oefenen.

     Snel en veilig afrekenen

     Motor theorie oefenvragen conform CBR

     Kies 72 uur – 31 dagen motor theorie oefenen

     De slimste voorbereiding voor theorie examen motor 

     Meer dan 88% slaagt in één keer

Dit zeiden eerdere klanten over ons

“Ik doe een voltijd studie in Leiden en kon dankzij autotheorie.nl mijn tijd verdelen om zo toch het examen in een keer behalen. Met het 31 dagen motor theorie cursus kon ik voldoende oefenen voor mijn motor theorie. De prijs valt ook heel erg mee, vooral omdat je onbeperkt toegang hebt tot het platform.”

Frank Landman

“Makkelijk platform. Gewoon heel erg duidelijk.

Met 72 uur motor theorie cursus snel even een opfrisser gehad en zo mijn theorie examen in een keer gehaald.

Niets op aan te merken.”

Joost Zwelbast

“Ik besloot toch maar mijn motor rijbewijs op latere leeftijd te halen, en was erg angstig dat ik het allemaal niet zou kunnen onthouden. Ik heb samen met mijn man het 2 weken motor theorie oefenen gekozen en door elke dag samen te oefenen heb ik op 49 jarige leeftijd eindelijk mijn motor theorie examen gehaald!!”

Anette Steenbergen

Online je motor theorie oefenen

Zonder je motor theorie examen te behalen, mag je natuurlijk ook niet de weg op. Dat betekent dat het erg belangrijk is om je examen te halen. Niet alleen zodat jij je motorrijbewijs mag halen, maar ook om veilig de weg op te kunnen.

Een goede voorbereiding is essentieel. Met een avondje leren zullen de meeste mensen het niet redden bij het CBR motor theorie examen. Een goede voorbereiding bestaat uit het lezen van de stof, maar vooral ook het oefenen van de stof.

Daar helpen we je graag mee, want met onze oefenmodule kun je beide doen. Wij bieden je alle stof aan die je moet beheersen voor je motor theorie examen. Vervolgens kun je deze motor theorie oefenen met onze oefenvragen, helpen onthouden met onze ezelsbruggetjes en vervolgens test met de oefenexamens. Heb je de theorie geoefend en onze motor theorie oefenexamens met succes afgerond? Dan ben je helemaal klaar voor het echte CBR motor theorie examen.

 

Deelnemen aan het motor theorie examen

Het CBR motor theorie examen is toegankelijk voor iedereen vanaf 17 jaar oud. 17-jarigen die hun theorie examen met succes afronden mogen vervolgens op hun achttiende beginnen met praktijklessen.

Een vroege start is dus mogelijk als je vroeg begint met oefenen voor de theorie van je rijbewijs voor motoren. Houd er wel rekening mee dat er drie categorieën zijn voor het motorrijbewijs:

 • A1 voor de leeftijdsgroep 18 tot 20 jaar en een motorvermogen van maximaal 11kW
 • A2 voor de leeftijdsgroep 20 tot 24 jaar en een motorvermogen van maximaal 35 kW
 • A voor leeftijden boven de 24 jaar en geen beperking voor het motorvermogen

Het motor theorie examen is geldig voor alle categorieën voor 1,5 jaar. Ook handig om te weten, is dat personen die al beschikken over het auto rijbewijs, gelijk van start kunnen met de praktijk lessen motor. Heb je nog geen auto rijbewijs, dan is het handig om eerst te beginnen met het oefenen van je motor theoriestof.

 

Motor theorie oefenen op je eigen tempo

Het CBR streeft een hoog slagingspercentage na, maar wil nog liever dat iedereen die de weg opgaat de regels kent en veilig kan deelnemen aan het verkeer. Dat betekent dat het motor theorie-examen vrij lastig is en goed oefenen van belang is.

Je kunt gelukkig uitgebreid de verschillende onderdelen van de motor theorie oefenen bij ons. Van gevaarherkenning tot verkeersborden en inzichtsvragen: alles komt bij ons voorbij.

We houden in onze motor theorie oefenmodule rekening met de opzet van het CBR examen. Dat betekent dat onze motor theorie oefenexamens dezelfde structuur volgen en er een zelfde foutmarge geldt die bepaalt of je het examen hebt gehaald of niet.

We zorgen ervoor dat je optimaal voorbereid bent door alle benodigde stof mee te nemen. Nadat je klaar bent met het motor theorie oefenen bij ons, ben je ook klaar voor je CBR motor theorie examen, daar staan we voor.

Welke vragen krijg je bij het CBR motor theorie examen?

Tijdens het CBR motor theorie examen komen er verschillende soorten vragen langs. Deze vragen moeten er samen voor zorgen dat je beheersing van de stof zo goed mogelijk wordt getoetst. Vragen waar je op voorbereid moet worden zijn:

 • Sleepvragen
 • Ja-/nee-vragen
 • Meerkeuzevragen
 • Invulvragen

Bij het maken van motor theorie oefenexamens houden we dezelfde regels aan wat betreft aantal fouten dat je mag maken. Van de 50 vragen moeten er dus minimaal 44 goed beantwoord worden. Tijdens het examen krijg je ook nog twee testvragen, deze tellen niet mee voor de eindscore.

Dit alles moet binnen 30 minuten gebeuren, maar bestaat er ook de mogelijkheid om extra tijd aan te vragen of het examen af te leggen met een begeleider. Voor deze twee laatste opties dient er extra betaald te worden. Ook moet dit direct bij de aanvraag van het motor theorie examen aangevraagd worden.

Klaar met oefenen voor je motor examen? Lees dan nog even deze motor theorie tips:

Slagen voor het theorie examen is niet altijd even gemakkelijk. Het is gebleken dat ongeveer de helft van de deelnemers de eerste keer slaagt voor het motor theorie examen Dit is volgens het CBR gesteld op 55%.  Het is dus belangrijk dat je je goed voorbereidt, veel leert en oefent om zo in één keer te slagen voor het motor examen theorie.

 • Ken je motor theorie door een goede voorbereiding! Begin altijd op tijd met het oefenen voor he theorie examen voor motoren.  Probeer elke dag tenminste een uur bezig te zijn met het oefenen.
 • Maak een samenvatting van de leerstof. Ga je voor je motor theorie oefenen, dan kan een samenvatting helpen met begrijpen van de leerstof. Je kan dan nagaan of je de leerstof hebt begrepen en ready-to-go bent voor het examen.
 • Pas je kennis van motor theorie toe in de praktijk. Op het moment dat je de theorie daadwerkelijk gaat toepassen in de praktijk zal je merken dat je snel stappen zal maken. Probeer dit niet alleen tijdens de motorrijlessen te doen, maar ook tijdens het deelnemen aan het verkeer, bijvoorbeeld als fietser of voetganger.
 • Vraag het motor theorie-examen op tijd aan bij het CBR. De aanvraag is persoonlijk mogelijk op de website van het CBR.
 • Neem altijd een geldig legitimatiebewijs en de bevestiging van je reservering mee.
 • Wees uitgerust voordat je aan je theorie examen begint!

Veelgestelde vragen over motor theorie oefenen

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op het theorie examen motor?

Er zijn meerdere oefen examens beschikbaar op de website voor het theorie examen motor. Op deze manier weet je precies wat je mag verwachten van het CBR examen en kun je gericht je motor theorie oefenen. 

Onze examens zijn altijd precies zoals het examen bij het CBR ook zal zijn. Zo hoef je geen verrassingen te krijgen als je bij het CBR zit.

Moet ik betalen om te leren voor mijn motor theorie?

Oefenen voor jouw motor theorie examen op deze site is geheel gratis. Echter, zijn er ook betaalde premium oefenopdrachten. Deze dienen om jou zo goed mogelijk, voor het CBR motor theorie examen klaar te stomen.

Met onze premium oefenmodule krijg je de beschikking over alle mogelijkheden, zoals oefenvragen, ezelsbruggetjes, oefenexamens en de theorie zelf. Zo kan je optimaal voor je motor theorie oefenen.

Is het moeilijk om een motor theorie examen te behalen?

Het motor theorie examen is niet makkelijk, maar met een goede voorbereiding erg haalbaar. Bereid je je voor op je motor theorie bij ons, dan heb je de best mogelijke voorbereiding op het examen van het CBR.

Onze vragen zijn precies zoals die bij het CBR motor theorie examen zullen zijn en alle stof wordt uitgebreid en duidelijk behandeld.

Kan je ook offline studeren?

De website is zo dynamisch mogelijk opgezet zodat je de pagina’s kunt opslaan op uw browser en ze offline bezoeken.

Kan ik hier ook studeren voor andere theorie examens?

Wij bieden oefenmateriaal voor de auto, scooter en motor theorie toetsen.

Wordt de CBR informatie over de oefenvragen jaarlijks bijgewerkt?

De motor theorie oefenvragen van het CBR op deze website worden per direct bijgewerkt als er een verandering of informatie bij komt kijken.

Hoe lang is een behaald motor theorie examen geldig?

Ben je geslaagd, dan is het resultaat 1,5 jaar geldig. Dat is dus ruim voldoende om in de tussentijd hard te werken aan het afronden van het praktijk motor examen. Ook blijven de theorielessen zo nog vers in het geheugen en kunnen deze moeiteloos worden toegepast in de praktijk.