GRATIS MOTOR THEORIE OEFENEN

 Motor theorie Examen Oefenen 2021

Je voorbereiden voor het motor theorie examen in 2021? Met ons vergroot je het slagingspercentage. Wij helpen je bij het oefenen van verkeersborden & motor theorie. Maak gebruik van handige ezelsbruggetjes en meer!

 

CBR examen trainer

Met Premium CBR examen trainer, verhoog je slagingspercentage.

Naar CBR trainer

Motor Theorie Oefenen

Motor theorie oefenen volgens de actuele CBR richtlijnen van 2021.

Coming Soon

Motor theorie

Deelname aan het verkeer zorgt altijd voor de nodige uitdagingen en zorgen zowel de theorie- als praktijklessen ervoor dat de regels niet alleen duidelijk worden gemaakt, maar dat het toepassen ervan in de praktijk geen problemen mag opleveren. Alles begint met het volgen van de theorie lessen en zijn er een aantal voorwaarden waar er aan voldaan moet worden en mag een gedegen voorbereiding voor de CBR motor theorie er niet ontbreken.

Wat zijn de voorwaarden om te starten met motor theorie oefenen

Begin maken met de motor theorie, is pas mogelijk wanneer de leeftijd van 17 jaar is bereikt.  Dat biedt de mogelijkheid om alvast van start te gaan met de theorie. Een voorsprong die, wanneer het goed wordt benut, de kans biedt om al op jouw 18de  een aanvang te maken met de praktijklessen. Een vroege start is dus aangeraden en dient je er ook wel rekening mee te houden dat er 3 categorieën zijn voor het motorrijbewijs:

  • A1 voor de leeftijdsgroep 18 tot 20 jaar en een motorvermogen van maximaal 11kW
  • A2 voor de leeftijdsgroep 20 tot 24 jaar en een motorvermogen van maximaal 35 kW
  • A voor leeftijden boven de 24 jaar en geen beperking voor het motorvermogen

Het theorie examen geldt voor alle categorieën en is geldig voor 1.5 jaar. Ook handig om te weten, is dat personen die al beschikken over het auto rijbewijs, gelijk van start kunnen met de praktijk lessen motor.

Nu het duidelijk is wat de basisvoorwaarden theorie examen motor zijn, kan er worden gekeken naar een geschikte rijschool.

Motor theorie oefenen in jou eigen tempo

Er moet gelijk bij gezegd worden dat er door het CBR gestreefd wordt naar een hoog slagingspercentage, maar betekent het geenszins dat het niveau van het examen benedenmaats is. Er wordt dus van alle kandidaten verwacht dat ze goed voorbereidt het examen afleggen en moet de begeleiding van de rijschool dus niet te wensen overlaten. Het grootste voordeel is wel, dat de mogelijkheid wordt geboden om de lessen online te volgen en je zo in staat bent om ongeacht jouw werk- en leefschema toch optimaal door de leerstof heen te gaan. Voordat je deelneemt aan het motor theorie examen, is het beter om er zeker van te zijn dat alle leerstof onder de knieën is. Het komt neer op het oefenen met de verschillende onderdelen en wordt er op zo een wijze meer inzicht verkregen.  Bij het motor theorie oefenen moet er rekening gehouden worden met de opzet van het CBR examen.

Hoeveel vragen mag je maken bij het motor theorie examen?

Voordat je naar daar overstapt, zal je ook moeten weten wat je allemaal op het examen te wachten staat. Het CBR ziet erop toe dat alle onderwerpen worden getoetst naar het gewicht van hun belang in het verkeer. Hou dus alvast rekening met de volgende vragen:

  • De sleepvraag
  • Ja/nee vragen
  • Meerkeuzevraag
  • Invulvraag

Wie oefent met proefexamens, zal ook bekend worden met de wijze van vraagstelling. Het komt dan neer op het aantal vragen die er op het examen gesteld zullen worden en het aantal dat minimaal goed beantwoord dient te worden. Van de 50 vragen moeten er dus minimaal 44 goed beantwoord worden. Op het motor theorie examen krijg je ook nog 2 testvragen. Dit alles moet binnen 30 minuten gebeuren, maar bestaat er ook de mogelijkheid om extra tijd aan te vragen of het examen af te leggen met een begeleider. Voor deze twee laatste opties dient er extra betaald te worden en gelijk bij de examendatum aanvraag aangegeven worden.

Ben je er dus helemaal gereed voor het motor theorie examen?

Met een combinatie van online lessen motor theorie oefenen en steeds oefenen om te kijken waar er nog meer aandacht besteed dient te worden, zal het positief resultaat niet uitblijven. Gelijk na afleggen van het motor theorie examen wordt de uitslag bekendgemaakt en gaat het CBR ook in op de onderwerpen waar er minder goed is gepresteerd. Dit is van groot belang voor personen die toch het examen niet hebben gehaald, maar kan er voor het motor theorie herexamen gericht worden gestudeerd. Hoe lang is de motor theorie examen geldig? Het motor theorie examen is anderhalf jaar geldig, dus ruim voldoende om in de tussentijd hard te werken aan het afronden van het motor examen. Ook blijven de theorielessen zo nog vers in het geheugen en kunnen moeiteloos toegepast worden in de praktijk.

Vergeet dus niet dat er sprake is van 3 categorieen voor het motorrijbewijs, maar heeft dat geen invloed op het theorie examen. Vanaf een leeftijd van 17,5 jaar mag je aan het examen meedoen en is het resultaat 1,5 jaar geldig. Van de 50 vragen moeten er 44 minimaal goed beantwoordt worden en is het niet alleen belangrijk om de lessen goed door te nemen, maar ook voldoende te oefenen met examenwerkjes.

Motor theorie examen

Waarom Autotheorie.nl

N

Actuele vragen 2021

De meest recente CBR vragen die je kunt verwachten.

N

Verkeersregels 2021

Alle nieuwe verkeersregels kom je hier tegen

N

Verkeersborden in 2021

Leer de juiste verkeersborden betekenis

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verhoog slagingspercentage

Een hoge slagingspercentage van > 80%

N

Auto Motor Scooter theorie

Alle CBR examens voorbereiden in eigen tempo

Online motor theorie oefenen

Ben jij klaar om het CBR theorie examen te oefenen?

Kan ik mij goed voorbereiden op het theorie examen motor?

Er zijn meerdere oefen examens beschikbaar op de website voor het theorie examen motor.

Moet ik betalen om te studeren op autotheorie.nl?

Oefenen voor jouw scooter theorie examen op autotheorie.nl is geheel gratis. Echter, zijn er ook betaalde premium oefenopdrachten. Deze dienen om jou zo goed mogelijk, voor het CBR theorie examen klaar te stomen.

Is het moeilijk om een motor theorie examen te behalen?

Wanneer je de informatie op de website goed bestudeerd kun je de examens behalen. Wanneer je 100 % zekerheid wilt kun je ervoor kiezen om de premium opdrachten te volgen.

Kan je ook offline studeren?

De website is zo dynamisch mogelijk opgezet zodat je de pagina’s kunt opslaan op uw browser en ze offline bezoeken.

Kan ik hier ook studeren voor andere theorie examens?

Autotheorie.nl bied oefenmateriaal voor auto, scooter en motor theorie examen.

Word het CBR informatie jaarlijks bijgewerkt?

De CBR theorie examen scooter vragen op de website worden per direct verwerkt op de website als er een verandering of informatie bij komt kijken.