Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Militaire colonne

Wat weet jij allemaal over de Militaire colonne? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Militaire colonne

Dus je bent aan het leren voor je theorie-examen om je auto rijbewijs te halen. Tijdens het examen krijg jij gegarandeerd een vraag over de militaire colonne. Maar wat betekent dit precies? En belangrijker wat voor een vragen kun jij hierover verwachten op je theorie-examen? Op deze pagina leggen wij je alles hierover uit wat je moet weten over de militaire colonne. Het is helemaal niet moeilijk als je dit artikel leest en onze instructies volgt. Je kan altijd jouw vrienden en familie raadplegen maar niet eenieder zal de tijd hebben vandaar we hier alles hebben geplaatst voor jou.

Hoe herken je een militaire colonne

Een militaire colonne herkennen is niet zo heel moeilijk. Een of twee militaire voertuigen vormen overigens nog geen militaire colonne. Daarvoor gelden de normale voorrangsregels. Maar hoe herken je een militaire colonne? Ten eerste is dit een hele stoet aan militaire voertuigen. Het wordt pas echt een colonne als de voertuigen vlaggen dragen. Het voorste voertuig draagt aan zowel de linker- en rechtervoorzijde een blauwe vlag. Tevens is bij dit voertuig de rechter koplamp voorzien van blauwe kap. Ook de overige voertuigen dragen een blauwe vlag, maar enkel aan de rechterzijde. Ook hebben deze voertuigen een blauwe kap over de rechterkoplamp. Het laatste voertuig in de colonne draagt aan de rechtervoorzijde een groene vlag en de rechterkoplamp is voorzien van een groene kap. Maar wanneer heeft een militaire colonne voorrang? En mag je een militaire colonne doorsnijden op een kruispunt? Doorkruisen van een militaire colonne mag nooit, ook niet als je de militaire colonne op een voorrangsweg tegenkomt. Als deze de voorrangsweg aan het oversteken is, moet jij wachten, ondanks dat je volgens de normale verkeersregels voorrang hebt. Maar wanneer mag je wel een militaire colonne doorsnijden? Dit mag nooit, tenzij het eerste voertuig de kruising nog niet heeft overgestoken. Dit voertuig heeft zich ook te houden aan de gebruikelijke verkeersregels.

Invullen op het examen.

De vragen over de militaire colonne gaan meestal over jouw kennis die je hebt opgedaan van een militaire colonne. Er zullen vragen zijn over wanneer je zal moeten stopen en welke kleur vlaggen er worden gebruikt om die aan te tonen. Ook zal je duidelijk moeten herkennen wat wel of niet een militaire colonne is. Als het eerste voertuig van een militaire colonne een verkeerslicht is gepasseerd, mogen de andere voertuigen volgen, ook als intussen het verkeerslicht geel of rood is geworden. Dit geldt in beginsel niet voor burgerauto’s die per ongeluk tóch tussen de colonne zijn geraakt.

Bonus tips voor auto theorie-examen oefenen

Zojuist heb ik je uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op de vragen van de militaire colonne tijdens het examen. Maar naast dit onderwerp, worden er vele andere onderwerpen behandelt. Daarnaast zijn er ook slimme manieren om je voor te bereiden op het examen. Een aantal tips die ik met je mee wil geven zijn:

 

  • Blijf jezelf ontspannen, neem pauze van 10 minuten na elk uurtje
  • Eet goed en gezond, verwaarloos je maag helemaal niet want de energie heb je hard nodig.
  • Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk scenario’s oefent zodat de vragen op de theorie-rijexamen herkenbaard zijn.
  • Rust goed uit voor het examen anders zal jij je suf voelen op het examen.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van proefexamens, het je helpen met onthouden en wie weet heb je geluk en komen enkele vragen terug.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.