Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Militaire colonne

Ben jij bekend met de militaire colonne? Ofschoon het in de praktijk niet al te vaak zal voorkomen dat je met een militaire colonne te maken krijgt, is het toch zaak dit goed te weten. Vooral omdat het een klein onderdeel is in de theorie en dat het niet vaak voorkomt in de praktijk, is het van belang dit goed te onthouden.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Militaire colonne

Dus je bent aan het leren voor je theorie-examen om je auto rijbewijs te halen. Tijdens het examen is het mogelijk dat jij een vraag krijgt over de militaire colonne. Maar wat betekent dit precies? En wellicht belangrijker nog, wat voor vragen kun jij hierover verwachten op je theorie-examen? Op deze pagina leggen wij je alles uit over de militaire colonne.

Hoe herken je een militaire colonne

Wanneer je militaire voertuigen tegenkomt, betekent dit niet meteen dat het om een militaire colonne gaat. Als je te maken krijgt met gewone militaire voertuigen, volg je de gewone voorrangsregels. Alleen bij een militaire colonne volg je specifieke voorrangsregels. Hoe herken je een militaire colonne? Een militaire colonne is een hele stoet aan militaire voertuigen. Op het moment dat de voertuigen vlaggen voeren, de zogenaamde militaire colonne vlaggen, betreft het een militaire colonne.  Het voorste voertuig draagt aan zowel de linker- en rechter voorzijde een blauwe vlag. Tevens is bij dit voertuig de rechter koplamp voorzien van een blauwe kap. 

Ook de overige voertuigen dragen een blauwe vlag, maar enkel aan de rechterzijde. Ook hebben deze voertuigen een blauwe kap over de rechterkoplamp. Het laatste voertuig in de colonne draagt aan de rechtervoorzijde een groene vlag en de rechter koplamp is voorzien van een groene kap.

Wanneer heeft een militaire colonne voorrang?

Wanneer heeft een militaire colonne voorrang , militaire colonne voorrang? En mag je een militaire colonne doorsnijden op een kruispunt? Doorkruisen van een militaire colonne mag nooit, ook niet als je de militaire colonne op een voorrangsweg tegenkomt. Als deze de voorrangsweg aan het oversteken is, moet jij wachten. Ondanks dat je volgens de normale verkeersregels dus voorrang hebt. 

Maar wanneer mag je wel een militaire colonne doorsnijden? Dit mag nooit, tenzij het eerste voertuig van de militaire colonne de kruising nog niet heeft overgestoken. Dit voertuig heeft zich ook te houden aan de gebruikelijke verkeersregels. Als het eerste voertuig van een militaire colonne een verkeerslicht is gepasseerd, mogen de andere voertuigen volgen. Ook als intussen het verkeerslicht geel of rood is geworden. Dit geldt in beginsel niet voor burger auto’s die per ongeluk tóch tussen de colonne zijn geraakt.

Invullen op het examen.

De vragen over de militaire colonne gaan over jouw kennis die je hebt opgedaan van een militaire colonne tijdens je theorie. Er komen mogelijk vragen voor over wanneer je zal moeten stoppen en welke kleur vlaggen er worden gebruikt om de colonne aan te tonen. Ook zal je duidelijk moeten herkennen wat wel of niet een militaire colonne is.

Bonus tips voor auto theorie-examen oefenen

Zojuist heb ik je uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op de vragen van de militaire colonne tijdens het examen. Maar naast dit onderwerp, worden er vele andere onderwerpen behandelt. Daarnaast zijn er ook slimme manieren om je voor te bereiden op het examen. Een aantal tips die ik met je mee wil geven zijn:

 

  • Blijf jezelf ontspannen, neem pauze van 10 minuten na elk uurtje
  • Eet goed en gezond, verwaarloos je maag helemaal niet want de energie heb je hard nodig.
  • Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk scenario’s oefent zodat de vragen op de theorie-rijexamen herkenbaard zijn.
  • Rust goed uit voor het examen anders zal jij je suf voelen op het examen.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van proefexamens, het je helpen met onthouden en wie weet heb je geluk en komen enkele vragen terug.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.