Bereid je voor op je theorie examen met

Mijn CBR

 

Weet jij over Mijn CBR? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

Mijn CBR

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Mijn CBR inloggen

Een dienst waarmee je heel eenvoudig en ook nog snel alle kan regelen met het CBR; Mijn CBR. Hiermee kun je onder andere ook theorie- examen aanvragen. Ga naar mijn.cbr.nl om in te loggen en log vervolgens in met je DigiD. Als je niet beschikt over een DigiD, dan ga je gerust naar de website van DigiD om deze aan te maken of op te vragen.

Na goed te hebben geoefend ben je instaat het CBR theorie- examen aan te vragen. Dit kun je gerust doen door naar mijn.cbr.nl te gaan en in te loggen. Via deze link kun je een theorie-examen aanvragen. De aanvraag kan zijn voor auto, bromfiets, scooter of motor. Als je geïnteresseerd bent in een individueel examen of een theorie- examen dan kun je dat ook gerust aanvragen. Dit kan alleen je rijschool theorie- examen kan het voor je aanvragen.

Het resultaat Mijn CBR

Mijn CBR kan alle resultaten inzien voor de CBR theorie- examens. Alle examens die je hebt afgelegd kunnen alle resultaten gezien worden. De categorie waarvoor je theorie- examen hebt gedaan kun je normaal aanvragen. Je hebt altijd een overzicht van je behaalde certificaten en diploma’s. het systeem Mijn CBR wordt gebruikt als het klantenportaal van het CBR. Klanten kunnen binnen dit systeem van alles regelen. Het zal niet alleen ervoor zorgen dat er veel administratiewerk mee te pas gaat. Ook voor de klant is het een beetje sneller. Op zo een manier hoef je niet te wachten als je iets zou moeten regelen en klaarzetten. Je gegevens die je hebt van je DigiD zijn om in te loggen op jouw Mijn CBR.

Over de CBR

Met het doel de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders te beoordelen is het CBR, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen het bedrijf die ook de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek beoordeelt. De minister van Infrastructuur heeft het CBR de verkeersveiligheidstaak toebedeeld om zo publiekrechtelijk en zelfstandig te functioneren. De examen zijn onderhevig aan een toetsing en worden steeds aangepast, gezien de samenleving, het verkeer en wetenschappelijke zich steeds aan het ontwikkelen zijn.

Er bestaan dus vier divisies waarin het CBR is opgedeeld: theorie, rijvaardigheid, rijgeschiktheid en CCV. Het behalen van een rijsbewijs gaat niet zomaar. Je moet eerst een theorie, als praktijkexamen hebben afgelegd en gehaald. Het behalen van een theorie en praktijkexamen is ook het geval voor een auto, bromfiets, aanhangwagen en bromfiets.

Ook het beroepsexamen voor vrachtauto’s ligt onder supervisie van het CBR. Ook de bus, code 95, de taxi, de binnenvaart en luchtvaart vallen onder dit orgaan. Om jouw rijgeschiktheid te beoordelen zal het CBR enkele vragen stellen over je gezondheid. Op het Eigen Verklaring formulier staan alle vragen. Uiteindelijk zal het CBR beslissen als je geschikt bent om te rijden in het verkeer. Dit geschied onder strikte voorwaarden.

Mijn CBR gezondheidsverklaring

Alhoewel de gezondheidsverklaring voorheen een Eigen verklaring was, moet je lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om je rijbewijs te behalen. Om dit te kunnen bepalen checkt het CBR jouw gezondheid door middel van een Gezondheidsverklaring. Het is dus belangrijk dat je aan het begin van jouw rijopleiding je Gezondheidsverklaring invult. Dit kan via Mijn CBR. Op zo een wijze kan het CBR dan zeker zijn dat je veilig op de weg zal gaan. Om je gezondheidsverklaring in te vullen moet je enkele stappen volgen.

  • Binnen 90 dagen jouw gezondheidsverklaring indienen voor een goed verloop van je rijbewijs. De indiening moet 90 dagen voor verloop van je rijbewijs zijn. Dat is dus gelijk aan 3 maanden. Er wordt geadviseerd 5 maanden voor het verlopen van je rijbewijs te starten met je medisch rapport of het bezoekn van je arts of specialist.
  • Probeer je Gezondheidsverklaring digitaal in te vullen via Mijn CBR. Het digitaal invullen gaat veel sneller dan per post. De status van jouw aanvraag kun je altijd terug bekijken in jouw dossier op Mijn CBR.
  • Vergeet niet je formulier mee te nemen. Als je naar de arts moet vergeet niet om een print-out van je formulier mee te nemen. Dit formulier ontvang je zelf van het CBR, na indiening van je Gezondheidsverklaring. De personen die altijd gekeurd moet worden door de arts zijn aanvragers van een groot rijbewijs en ook personen van wie het rijbewijs op of na hun 75 verjaardag verloopt. Voor deze mensen geldt er een andere regel.

De Gezondheidsverklaring kan ingevuld worden via Mijn CBR. Zoals eerder aangegeven moet je inloggen met jouw DigiD en ontvang een SMS voor extra controle. Zorg ervoor dat je nooit een DigiD van iemand anders gebruikt. En voor de betaling van je Gezondheidsverklaring kun je iDeal even googelen. Als je hulp nodig hebt bij het aanvragen van een DigiD, dan kun je naar de bibliotheek. Je wordt daar dan verder geholpen. Deze hulp krijg je ook als je geen lid bent. Als je geen DigiD wilt aanvragen dan doe je de aanvraag dan maar per post. Hou in de gaten dat per gewone post, de verwerking zeker iets langer kan gaan duren.

CBR Uitslag

Nadat het examen is afgelegd komt de uitslag meteen in beeld. De foutieve antwoorden bij de verschillende vragen kunnen ook bekeken worden. In een verwerkte overzicht kan alles bekeken worden. Om direct naar de vraag te gaan kan getikt worden op het vraagnummer. De tijd die men krijgt om de fout bij het beantwoorden te zien is gesteld op 2 minuten.

Uitslag per e-mail

De uitslag via email wordt binnen een tijd van ongeveer 15 minuten. Het uitslag formulier dat wordt opgestuurd geeft een overzicht van de examenonderwerpen die je goed en iets minder goed kende. Het is van groot belang om de fouten te bekijken vooral als je het examen niet gehaald hebt. Je kunt dan direct weten waarop je nog meer moet gaan oefenen voor de volgend examen die je zal moeten maken.

Hoeveel fouten je mag hebben per onderdeel verschilt per examen. Elke theorie examen is anders. Voor elke theorie examen krijg je 30 minuten de tijd. Je krijgt ook meerdere onderdelen opgegeven. Als je geslaagd bent dan zie je een duim omhoog aan het einde van je theorie examen. Voor zeker anderhalve jaar wordt het behaalde examen geregistreerd bij het CBR. Als je bent gezakt dan zie je een duim omlaag. Dit komt aan het einde van het examen te zien.

De uitslag wordt binnen twee uur per mail naar je doorgestuurd. Let er dus goed op dat de juiste vragen en antwoorden die jij hebt ingevuld vermeld staan. Het verschillen per theorie, aangezien alleen de fouten worden vermeld. Met een letter aanduiding worden de foutieve onderdelen vermeld en kan je dus terug vinden in een duidelijk overzicht welke die allemaal zijn. Dit wordt binnen het orgaan CBR theorie- examenplan genoemd. Het balen begint wanneer je gezakt bent. Daarom is het belangrijk om de fouten opnieuw te bekijken die je gemaakt hebt. Je krijgt dan zeker inzicht in welke onderdelen jou knellen. Het oefenen van de theorie examens gaat dan gemakkelijker aangezien je dan al weet welke onderdelen iets moeilijker zijn voor je.

Uitslag medische keuring CBR

Voor de goedkoopste keuringen kan je terecht bij Rijbewijskeuringsarts.nl. dit kan voor zowel 75-plussers tot medische keuringen voor beroepschauffeurs. Een ieder kan daar terecht. Volgens de eisen van het CBR worden de keuringen uitgevoerd. De rede voor het hebben van een medische keuring is om vast te kunnen stellen of iemand lichamelijk en geestelijk voldoende gezond is om het besturen van een voertuig op een veilige manier te kunnen doen. In het geval van meer informatie verschaffen aan het CBR kan er een verwijzing komen naar een medische specialist.

Dit kan betekenen dat je een rij-test moet afleggen bij een deskundige die verbonden is aan het CBR. Is het nu tijd voor de uitslag? Dan wordt dat per brief meegedeeld door het CBR. Er kunnen in dat geval drie beslissingen worden genomen. De uiteindelijke beslissing wordt door het CBR doorgegeven aan de Dienst Wegverkeer. Belangrijk is dat je op tijd begint met de keuringsprocedure om vertragingen tegen te gaan. Je kunt te maken krijgen met een wachttijd tot wel 4 maanden. Plan je keuring ook eerder als het kan. Dat is mogelijk tot maximaal een jaar van tevoren.

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.