Bereid je voor op je theorie examen met

Keuringarts rijbewijs

 

Weet jij over keuringarts rijbewijs? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

keuringarts rijbewijs

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

keuringsarts rijbewijs

Waarom is er een keuring nodig voor jou rijbewijs? Een keuring is nodig zodat de autoriteten kunnen vaststellen dat jij medisch in staat bent een voertuig kan besturen. Dit allemaal is nodig na elk ongeluk dat jij meemaakt of als jij een bepaalde leeftijd hebt bereikt waarbij men extra rekening moet houden met jou vergrijzingen. Ook bij een aanvraag van een nieuw rijbewijs zal je deze test moeten ondergaan. Het is nodig dat je een verklaring van geschiktheid kan tonen.

Speciale artsen

Voor de keuring van jou rijbewijs zijn er speciale artsen die de training ervoor hebben gevolgd. Jou huisarts is niet in staat jou te keuren tenzij ie een keuringarts is bij de cbr. Aan de hand van de resultaat dat ue krijgt van zo een arts zal het CBR beoordeelt of u medisch geschikt bent of dat er een aanvullende keuring nodig is. Als u medisch geschikt bent, registreert het CBR een VvG in het rijbewijzenregister. Het CBR stuurt u hierover een brief.

Hoe werkt het

Om een Verklaring van Geschiktheid te krijgen, moet u een Gezondheidsverklaring invullen. De Gezondheidsverklaring kunt u online kopen via Mijn CBR. De Gezondheidsverklaring kunt u ook kopen bij een aantal CBR-locaties (alleen pinbetaling mogelijk), kijk op de website van het CBR voor een actueel overzicht van de CBR-locaties. Bij de meeste gemeentes kunt u ook een Gezondheidsverklaring kopen. Controleer vooraf of dit bij uw gemeente het geval is.De Gezondheidsverklaring stuurt u vervolgens op naar het CBR. Het CBR beoordeelt of u medisch geschikt bent of dat er een aanvullende keuring nodig is. Als u medisch geschikt bent, registreert het CBR een VvG in het rijbewijzenregister. Het CBR stuurt u hierover een brief.

 

 

 

 

Waarom Autotheorie.nl?

 

 

 

 

N

Verkeersborden in 2020

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.