Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Rijbewijs keuring

 

Om te mogen rijden, moet je geestelijk en lichamelijk gezond zijn. Soms moet je een formulier invullen met vragen over je gezondheid. Zo bepaalt het CBR of je rijgeschikt bent. Misschien moet je een aanvullende medische keuring ondergaan. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk om te voldoen aan de eisen voor deelname aan het verkeer.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Medische keuring rijbewijs

In een aantal situaties is het nodig om een medische keuring te doen voor je rijbewijs. Dit wordt beoordeeld door het CBR. Het doen van een medische keuring gaat gepaard met bepaalde kosten. Deze tarieven kun je inzien bij de NZA, de Nederlandse zorgautoriteit.

Wanneer je rijexamen gaat doen, moet je eerst een gezondheidsverklaring invullen door meerdere vragen te beantwoorden met ja of nee. Aan de hand van je antwoorden, kijkt het CBR of een medische keuring nodig is of dat je rijgeschikt bent.

Wanneer je de leeftijd van 75 jaar bereikt, is het verplicht om een medische rijbewijs keuring 75 jaar te doen. Naarmate je ouder wordt, is de kans op lichamelijke en geestelijke belemmeringen om te rijden groter. Je reactiesnelheid kan minder worden. Een rijbewijskeuringsarts kan dan bepalen of je nog rijgeschikt bent.

Heb jij een rijbewijs C voor een vrachtauto of D voor een bus? Het risico van vele uren op de weg zitten met deze zware en grote voertuigen is ook een reden om een medische keuring te doen, zowel in het begin als wanneer het rijbewijs verlopen is. 

Twijfel je zelf over je eigen rijgeschiktheid? Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om zowel geestelijk als lichamelijk gezond achter het stuur te zitten. Je kunt het CBR altijd om een beoordeling vragen als je over je gezondheid twijfelt. Zo loop jij geen risico en vorm je ook geen risico voor andere weggebruikers.

Keuring aanvragen

Om een Verklaring van Geschiktheid te krijgen, moet je een Gezondheidsverklaring invullen. De Gezondheidsverklaring kun je online kopen via Mijn CBR. De Gezondheidsverklaring kun je ook kopen bij een aantal CBR-locaties (alleen pinbetaling mogelijk), kijk op de website van het CBR voor een actueel overzicht van de CBR-locaties. Bij de meeste gemeentes kun je ook een Gezondheidsverklaring kopen. 

Controleer vooraf of dit bij uw gemeente het geval is. De Gezondheidsverklaring stuurt u vervolgens op naar het CBR. Het CBR beoordeelt of u medisch geschikt bent of dat er een aanvullende keuring nodig is. Als u medisch geschikt bent, registreert het CBR een VvG in het rijbewijzen register. Het CBR stuurt u hierover een brief.

Duur van de aanvraag

Het is verstandig om ruim voordat je rijbewijs verloopt te beginnen met de keuring. Soms wordt je doorverwezen naar een medisch specialist. Houd dan rekening met een wachttijd. Het CBR probeert om alle aanvragen voor een VvG zo snel mogelijk af te handelen, met een maximum termijn van 4 maanden.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.