Bereid je voor op je theorie examen met

Rijbewijs keuring

 

Weet jij over rijbewijs verlengen vragen? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit.

Keuring rijbewijs

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Medische keuring rijbewijs

Waarom is er een keuring nodig voor jou rijbewijs? Een keuring is nodig zodat de autoriteiten kunnen vaststellen dat jij medisch in staat bent een voertuig kan besturen. Dit allemaal is nodig na elk ongeluk dat jij meemaakt of als jij een bepaalde leeftijd hebt bereikt waarbij men extra rekening moet houden met jou vergrijzingen. Ook bij een aanvraag van een nieuw rijbewijs zal je deze test moeten ondergaan. Het is nodig dat je een verklaring van geschiktheid kan tonen.

Keuring aanvragen

Om een Verklaring van Geschiktheid te krijgen, moet u een Gezondheidsverklaring invullen. De Gezondheidsverklaring kunt u online kopen via Mijn CBR. De Gezondheidsverklaring kunt u ook kopen bij een aantal CBR-locaties (alleen pinbetaling mogelijk), kijk op de website van het CBR voor een actueel overzicht van de CBR-locaties. Bij de meeste gemeentes kunt u ook een Gezondheidsverklaring kopen. Controleer vooraf of dit bij uw gemeente het geval is.De Gezondheidsverklaring stuurt u vervolgens op naar het CBR. Het CBR beoordeelt of u medisch geschikt bent of dat er een aanvullende keuring nodig is. Als u medisch geschikt bent, registreert het CBR een VvG in het rijbewijzen register. Het CBR stuurt u hierover een brief.

Duur van de aanvraag

Het is verstandig om ruim voordat uw rijbewijs verloopt te beginnen met de keuring. Soms wordt u doorverwezen naar een medisch specialist. Houdt u dan rekening met een wachttijd. Het CBR probeert om alle aanvragen voor een VvG zo snel mogelijk af te handelen, met een maximum termijn van 4 maanden.

Waarom Autotheorie.nl?

 

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.