Als je je auto wilt verkopen dan kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Het kan zijn dat je vanwege je leeftijd of gezondheidsredenen wilt stoppen met autorijden. Het kan ook zijn dat je je auto niet meer nodig hebt, of dat je de kosten te hoog vindt. Ook mensen die willen overstappen op private lease moeten hun auto zelf verkopen omdat inruilen dan natuurlijk niet aan de orde is. Met deze tips krijg je de beste prijs voor je auto.

Even door de wasstraat

Het klinkt als een cliché, maar wat er mooi uitziet verkoopt beter. Wil je je auto verkopen, dan loont het zeker de moeite om hem even door de wasstraat te halen voordat je foto’s maakt om bij je advertentie te zetten. Natuurlijk moet een koper er doorheen kijken, maar het werkt hetzelfde als een opgeruimd huis.

Waar zet je je auto te koop?

Als je in de eerste plaats mikt op een koper in je eigen regio dan houd je daar natuurlijk rekening mee als je je auto te koop zet. Een auto verkopen in Heerenveen doe je dan op verkoopsites in die plaats of in omliggende plaatsen. Vaak zijn er op sociale media pagina’s waar je terecht kunt met een bericht om een mogelijke koper voor je auto te vinden.

Vraag een redelijke prijs

Je kunt online de gemiddelde waarde van je auto opzoeken, gebaseerd op het merk en type en het bouwjaar. Daarnaast spelen natuurlijk andere aspecten mee zoals de staat van onderhoud en het aantal gereden kilometers. Bepaal een redelijke prijs. Als je te hoog gaat zitten zal je niet snel reacties krijgen. Bepaal een prijs waarmee je nog een beetje kunt zakken. Een koper zal allicht proberen om wat af te dingen.

Je auto snel verkopen

Als je per direct van je auto af wilt dan kun je je auto snel verkopen bij Autoverkoopsites.com. Je plaatst je auto op de website en krijgt doorgaans binnen 24 uur een bod. Deze verkoopmethode is vooral aantrekkelijk als je geen zin hebt om maandenlang met de auto te leuren. Al die tijd betaal je immers ook de verzekering en belasting. Snel verkopen is ook aantrekkelijk als het gaat om de auto van een overledene voor wie je de nalatenschap afwikkelt. Op die manier kan de erfenis snel worden afgewikkeld of kunnen nog openstaande rekeningen worden betaald.

Pas op met particuliere verkoop

Als je je auto aan een particulier verkoopt, pas dan goed op dat je niet bedrogen wordt. Spreek bijvoorbeeld altijd af op een neutrale plaats. Als je je huisadres geeft bestaat de kans dat je auto wordt gestolen. Wil de koper een proefrit maken, rijd dan mee. Dit kan prima, onder het motto dat je dan nog dingen kunt uitleggen tijdens de rit. Zorg ervoor dat je zeker weet dat het geld voor de auto op je rekening staat of dat het cash geld dat je ervoor krijgt niet vals is.