Bereid je voor op je theorie examen met

Internationaal rijbewijs

 

Weet jij over internationaal rijbewijs? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit.

Internationaal rijbewijs

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Internationaal rijbewijs aanvragen

Wat is een internationaal rijbewijs en waarvoor heb ik die nodig? Je hebt zeker al een rijbewijs na het behalen van je auto theorie maar waarom een internationaal rijbewijs zal jij je afvragen? Als je wilt reizen naar een vreemd land wilt gaan zal jij natuurlijk up to dat moeten zijn met de regels vandaar en aan de hand daarvan kan jij dan zonder een gids zelf naar plekken. Is het dan niet leuker als je ook zelf mag rijden?

Auto rijden in het buitenland

Wanneer de meesten van ons een internationale reis plannen, hebben we de neiging na te denken over alle leuke dingen die in petto zijn, zoals sightseeing, het proeven van de lokale keuken en het leren over een andere cultuur.

Maar als u tijdens uw reis gaat autorijden, is het een goed idee om erover na te denken om ervoor te zorgen dat u voorbereid bent op een aantal minder dan ideale situaties waarmee u onderweg te maken kunt krijgen tijdens uw reizen in het buitenland.

Ongevallen

Tijdens uw reis kunt u door de lokale politie worden aangehouden voor een verkeersovertreding of kunt u betrokken raken bij een verkeersongeval. In dergelijke gevallen kan het zeer nuttig zijn om een ​​internationaal rijbewijs te hebben.

Euopees platform

In veel andere landen wordt een Europees rijbewijs niet op zichzelf erkend. Een internationaal rijbewijs is vereist en dit document wordt geaccepteerd als een geldige vorm van identificatie in 186 landen over de hele wereld. Je hebt er geen nodig als je naar onze naaste buren reist, hoewel de Canadese regering beleefd stelt dat “als je een geldige licentie hebt van je eigen land, je dit waarschijnlijk kunt gebruiken om in Spanje te rijden voor een korte tijd nadat je bent aangekomen. ‘ Blijf voor een langere periode en u heeft een internationaal rijbewijs nodig. Rijden in Italie kan niet op een Nederlands rijbewijs.

Resultaat

Kortom, met een IDP kun je in meer dan 140 landen rijden, waaronder de VS. Het wordt gebruikt als aanvulling op je Britse rijbewijs, niet als vervanging – dus zorg ervoor dat je beide bij je hebt als je naar het buitenland rijdt. De IDP vertaalt uw licentiegegevens in een aantal talen.

Waarom Autotheorie.nl?

 

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle Verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.