Zeg je wel eens tegen jezelf: ik wil van mijn auto af? Het kan zijn dat je een auto voor de deur hebt staan waar je geen gebruik meer van maakt. Sommige auto’s zijn immers niet meer veilig om in te rijden of starten niet meer. Zolang de auto voor de deur staat, betaal je wel voor de verzekeringen en wegenbelasting. In plaats van dat het geld oplevert, kost het je flink wat geld per maand. Je kan jouw auto dan verkopen aan een garagebedrijf. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? En wat is ervoor nodig om de verkoop van jouw auto te realiseren?

Jouw auto geschikt voor onderdelen of tweedehands

Als je van jouw auto af wilt, is het goed om te kijken waar je jouw auto verkoopt. Veel mensen kiezen ervoor om de auto aan een particulier te verkopen. Alleen zijn particulieren vaak op zoek naar een auto die nog rijdt en waar een goede APK op zit. De verkoop is daarom niet eenvoudig als de auto veel gebreken heeft. Garages kopen de auto’s op, waarna deze de auto volledig nakijkt en eventuele reparaties uitvoert. Andere auto’s zijn voornamelijk nog goed voor onderdelen. Je kan alle mogelijkheden bespreken met de professional voordat je de daadwerkelijke verkoop regelt.

De gebreken duidelijk op papier zetten

Het is belangrijk dat je bij het verkopen van een sloopauto duidelijk op papier zet wat de problemen zijn met de auto. Denk niet alleen aan de technische problemen die de auto heeft, maar ook de schade die de auto heeft. Afhankelijk van de informatie die je aanlevert, kan het verkoopbedrag namelijk verschillen. De professional kijkt ook altijd nog een keer naar de auto voordat je het geld in handen krijgt. Ook regelt deze de tenaamstelling, zodat je vanaf de eerstvolgende afschrijving geen wegenbelasting en verzekeringen meer hoeft te betalen. Het is daarom ook een belangrijke stap om verdere kosten te voorkomen en het geldbedrag voor jouw auto te kunnen ontvangen.

De afspraak maken voor het ophalen van de auto

De sloopauto verkopen begint dan pas echt. Je maakt een afspraak met de garage om jouw auto op te halen. Als de auto niet meer start, heb je immers niet de gelegenheid om de auto te verplaatsen en naar de garage te brengen. De professional komt in dit geval met een sleepwagen en kan ter plekke de documenten regelen voor de overschrijving. Ook ontvang je dan direct het geld voor de verkoop. Doordat je vooraf alle informatie krijgt, is niets meer onduidelijk en ben je snel van jouw auto af. Jij kan dan kijken naar een nieuw vervoermiddel, zonder dat jouw oude auto in de weg staat!