Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Hoeveel alcohol rijden?

 

Om je rijbewijs te halen, moet je op de hoogte zijn van de regels omtrent alcohol drinken in het verkeer. Wanneer je alcohol op hebt, wordt er gekeken naar hoeveel promille er in je bloed zit. Het alcohol promillage wordt gemeten door middel van een blaastest dat het promillage in ugl aangeeft. Hoeveel ugl je mag blazen hangt af van hoelang jij je rijbewijs hebt. We leggen het in dit artikel allemaal aan je uit.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Hoeveel alcohol rijden beginnend bestuurder

Om veilig deel te nemen aan het verkeer mag je volgens de Rijksoverheid met meer dan 0,5 promille (ongeveer 2 glazen) alcohol in je bloed plaatsnemen achter het stuur. Ben je een beginnende bestuurder, dan gelden er voor jou andere regels. Het gebruik van alcohol vermindert jouw rijvaardigheid zoals je reactiesnelheid, waardoor onder andere je remweg beïnvloed wordt en je ernstige ongelukken kan veroorzaken.

0,5 promille is de toegestane hoeveelheid voor weggebruikers die ervaren zijn in het verkeer. Je wordt getypeerd als een ervaren bestuurder als je meer dan 5 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Voor beginnende bestuurders gelden andere regels. Het Centraal Bureau rijvaardigheidsbewijzen CBR kan je een educatieve maatregel opleggen, als je wordt aangehouden met een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Ook krijg je een boete voor rijden onder invloed.

Bij het behalen van je rijbewijs ben je een beginner achter het stuur in het verkeer. Je wordt gezien als een 5 jaar beginnend bestuurder, als je autorijbewijs jouw eerste is. In dit geval mag je niet rijden met meer dan 0,2 promille alcohol in je bloed. Door middel van een ademtest of blaastest wordt er gemeten hoeveel alcohol er in jouw bloed zit. Bij elke aanhouding wordt deze test onmiddellijk gedaan door de politie of zelfs na een ongeval. Aan de hand van de uitslag zal er bepaald worden of je mee moet naar het politiebureau voor verder onderzoek van het bloed. Nadat er met speciale apparatuur het alcoholgehalte gemeten wordt, kan er precies gezegd worden hoeveel promille er in het bloed zit.

Met hoeveel alcohol mag je rijden?

Mocht het promillegehalte in het bloed van jou als bestuurder hoger liggen, dan kan het Openbaar Ministerie jou een boete opleggen en/of gevangenisstraf geven hiervoor. De politie op haar beurt laat het CBR een bestuurlijke maatregel aan jou opleggen. Het kan betekenen dat je jouw rijbewijs kwijtraakt. Dit is het geval bij twee veroordelingen die binnen 5 jaar hebben plaatsgevonden. Hebben deze veroordelingen te maken met rijden onder invloed van alcohol, dan kan het zwaardere gevolgen hebben voor jou als bestuurder. 

Vanaf 1,3 promille wordt je rijbewijs afgepakt door de politie. Bij een beginnend bestuurder gebeurt dat al bij 0,8 promille. Aan de hand van het aantal ugl dat je geblazen hebt, wordt bepaald hoelang je jouw rijbewijs kwijt bent. Het is beter om helemaal niet te drinken als je gaat rijden. Wil je toch een glaasje nuttigen, dan kan het zelf meten van je alcoholgehalte in je bloed een uitkomst bieden. Je kunt je promillage berekenen door een blaastest aan te schaffen. Hoelang alcohol in je bloed blijft verschilt per persoon. Gemiddeld wordt gesteld dat het 1,5 uur duurt voordat een standaardglas alcohol uit je bloed is.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.