Bereid je voor op je theorie examen met

Hoeveel alcohol rijden?

 

Weet jij over Hoeveel alcohol rijden?? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

Hoeveel alcohol rijden?

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Hoeveel alcohol rijden beginnend bestuurder

Om veilig deel te nemen aan het verkeer mag je volgens de Rijksoverheid met meer dan 0,5 promille (ongeveer 2 glazen) alcohol in je bloed plaatsnemen achter het stuur. Ben je een beginnende bestuurder dan gelden er voor jou andere regels. Vooralsnog is het duidelijk dat het gebruik van alcohol jouw vaardigheid verminderd waardoor er op zo’n manier sneller een verkeersongeval veroorzaakt kan worden door de bestuurder.

Rijden met meer dan 0,5 promille is meestal voor weggebruikers die ervaren zijn in het verkeer. Je wordt getypeerd als een ervaren bestuurder als je meer dan 5 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Het Centraal Bureau rijvaardigheidsbewijzen CBR kan je een educatieve maatregel opleggen, als je wordt aangehouden met een alcoholhoogte van meer dan 0,8 promille.

Bij het behalen van je rijbewijs ben je eigenlijk een beginneling achter het stuur in het verkeer. Je wordt gezien als een 5 jaar beginnend bestuurder, als je autorijbewijs jouw eerste is. In dit geval mag je niet rijden met meer dan 0,2 promille alcohol in je bloed. Door middel van een ademtest of blaastest wordt er gemeten hoeveel alcohol er in jouw bloed zit. Bij elke aanhouding wordt deze test onmiddellijk gedaan door de politie of zelfs na een ongeval. Aan de hand van de uitslag zal er bepaald worden als je mee moet naar het politiebureau voor verder onderzoek van het bloed. Nadat er met speciale apparatuur de alcoholgehalte gemeente wordt kan er precies gezegd worden hoeveel promille er in het bloed zit.

Met hoeveel alcohol mag je rijden?

Mag het promillegehalte in het bloed van jou als bestuurder hoger liggen, dan kan het Openbaar Ministerie jou een boete opleggen en of gevangenisstraf geven hiervoor. De politie op haar beurt laat het CBR een bestuurlijke maatregel aan jou opleggen. Het kan betekenen dat je jouw rijbewijs kwijtraakt bij twee veroordelingen die binnen 5 jaar hebben plaatsgevonden. Hebben deze veroordelingen te maken met rijden onder invloed van alcohol dan kan het zwaardere gevolgen hebben voor jou als bestuurder. Mocht je voor de tweede keer veroordeeld worden dan mag je een alcoholpromillage van minimaal 1,3 promille hebben. Andere opvolgen bij twee veroordelingen is dat je je rijbewijs kwijtraken binnen 5 jaar als je rijdt onder invloed van alcohol. Ook bij de tweede veroordeling geldt dat je een alcoholpromillage van minimaal 1,3 promille moet hebben.

Kortom het zelf inschatten van de alcoholgrens is helemaal een goed idee. Het is ook zo dat door zelf de alcoholgrens te berekenen, het beïnvloed kan worden door de alcohol. Een van de beste manieren om jouw alcoholgehalte te testen? is met een blaastest. Een dergelijke blaastest kun je makkelijk kopen en op zo’n manier controleren of de alcohol uit je bloed is zodat je verder jouw rit kan vervolgen. Het kan ook zo zijn dat je even moet wachten met rijden.

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.