Heb je een rijbewijs nodig in Nederland? Dan kom je er niet omheen: je moet het auto theorie-examen aanvragen bij het Centraal Bureau Rijbewijzen (CBR). Hoewel het een verplicht examen is, is het aanvragen van het auto theorie-examen bij het CBR geen ingewikkelde procedure. In dit artikel zal uitgelegd worden hoe je dit examen kunt aanvragen. 

Vraag het online aan

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je het auto theorie-examen bij het CBR online kunt aanvragen. Op de website van het CBR vind je een aparte knop om het examen aan te vragen. Nadat je op deze knop hebt geklikt zal je worden gevraagd om je persoonlijke gegevens in te voeren, zoals je naam, geslacht en geboortedatum. Ook moet je een geldig identiteitsbewijs meenemen naar het CBR. 

Kan ook via de mail

Daarnaast kun je het auto theorie-examen ook aanvragen door een mail te sturen naar het CBR. In deze mail moet je aangeven welke dag en welke locatie je wilt kiezen voor je examen. Vermeld daarnaast ook je persoonlijke gegevens en een kopie van je identiteitsbewijs. Tot slot is het ook mogelijk om het auto theorie-examen aan te vragen door te bellen met het CBR. Je kunt dan een afspraak maken voor het examen op de door jou gewenste dag. Ook hierbij moet je de benodigde persoonlijke gegevens doorgeven en een geldig identiteitsbewijs meenemen naar het CBR. 

Het auto theorie-examen bestaat uit meerdere onderdelen. Een van deze onderdelen is het onderdeel ‘dimlicht’. In dit onderdeel moet je aantonen dat je goede kennis hebt van het gebruik van dimlicht in het verkeer. Je kunt dit onderdeel oefenen door middel van de diverse oefenexamens die je op internet kunt vinden. Ook kun je online leren wat je precies over dimlicht moet weten. 

Kortom, het aanvragen van het auto theorie-examen bij het CBR is geen ingewikkelde procedure. Je kunt dit examen aanvragen door online op de website van het CBR te gaan, door een mail te sturen of door te bellen met het CBR. Vermeld bij elke aanvraag zeker je persoonlijke gegevens en neem een geldig identiteitsbewijs mee. Om het onderdeel ‘dimlicht‘ goed te kunnen maken is het aan te raden om oefenexamens te maken en om online informatie te zoeken over het onderwerp.