Je rijbewijs haal je het allerliefst zo snel mogelijk. Zodra je je rijbewijs hebt, kun je namelijk overal zelfstandig naartoe rijden en die vrijheid is heerlijk. Wij snappen dat natuurlijk als geen ander. Toch moet je er wel rekening mee houden dat je zonder de theorie niet op praktijkexamen kan. Het is dus zaak om je theorie zo snel mogelijk te halen. Begin hiermee tijdens autorijlessen in Eindhoven of ergens anders in Nederland. Tijdens je lessen kun je alles wat je leert van de theorie meteen toepassen in de praktijk. Je zult zien dat je op die manier ook veel sneller stappen maakt. Bovendien heb je meer tijd om je theorie te halen als je hier al mee begint zodra je start met rijlessen. Het kan namelijk voorkomen dat je twee of drie keer op theorie-examen moet. Het is dan wel zo fijn dat je daar nog de tijd voor hebt en niet je rijexamen hoeft uit te stellen. Maar hoelang is je theorie eigenlijk geldig? Wij vertellen je er graag meer over!

Geldigheid

Zodra je je je theorie hebt gehaald is deze 1,5 jaar geldig. Normaal gesproken heb je dan ruim de tijd om ook je praktijkexamen te halen. Heb je na 1,5 jaar nog geen rijbewijs? Dan verloopt je theorie en moet je weer opnieuw beginnen. Om dat te voorkomen, kun je het beste ervoor zorgen dat je alle autorijlessen in Eindhoven goed plant, want het zou zonde van je geld zijn om opnieuw te beginnen. Je kan je rijlessen erop afstemmen en andersom. Heb je geen zin in de theorie leren en weet je zeker dat je je rijbewijs binnen 1,5 jaar wel haalt? Dan kun je er ook voor kiezen om je theorie in plaats van op de normale manier te leren, te leren middels een cursus.

theorie auto

Cursus

Als je kiest om je theorie sneller te halen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dagcursus. Tijdens deze dag leer je alles van de theorie wat je normaal alleen thuis moet leren. Je gaat ook oefenen met proeftoetsen en je gaat zoveel mogelijk vragen stellen. Snap je iets niet? Vraag het dan. Het is de bedoeling dat je aan het eind van de dag zoveel mogelijk kennis hebt opgedaan, want je gaat namelijk ook dan meteen het echte theorie examen maken. Deze cursus is trouwens ook heel handig als je last minute toch nog je theorie-examen moet halen, want het slagingspercentage bij deze cursus ligt erg hoog. Of je dus nu een snelle leerling bent of liever de tijd neemt voor je autotheorie: met een beetje voorbereiding en oefening lukt het jou ook!