Bereid je voor op je theorie examen met

Haaientanden

Weet jij wat over haaientanden? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

Haaientanden

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Haaientanden verkeersregels

Dus je bent aan het leren voor je theorie-examen om je auto rijbewijs te halen. Tijdens het examen krijg jij gegarandeerd een vraag over haaientanden. Maar wat betekent dit precies? En belangrijker wat voor een vragen kun jij hierover verwachten op je theorie-examen? Op deze pagina leggen wij je alles hierover uit wat je moet weten over haaientanden. Het is helemaal niet moeilijk als je dit artikel leest en onze instructies volgt. Je kan altijd jouw vrienden en familie raadplegen maar niet eenieder zal de tijd hebben vandaar we hier alles hebben geplaatst voor jou.

Wat zijn haaientanden

Haaientanden zie je op het wegdek. Het zijn vaak witgeschilderde driehoeken. De betekenis van de haaientanden is: verleen voorrang aan bestuurders op de kruisende weg. Het gaat om de bestuurders, dus de voetgangers doen niet mee. In veel gevallen zie je de haaientanden in combinatie met een drie hoekige voorrangsbord, dit is niet altijd noodzakelijk. Ze hebben namelijk dezelfde betekenis. Bij het naderen van haaientanden ben je niet verplicht te stoppen. Komt er geen ander verkeer aan dan mag je dus doorrijden. Bij kruispunten met verkeerslichten zie je vaak de haaientanden op het wegdek. Vallen de verkeerslichten uit dan moet je dus naar de tekens op het wegdek kijken. Bestuurders met de haaientanden moeten dan het kruisende verkeer voorrang verlenen. De haaientanden worden gebruikt als voorrangsaanduiding en wordt aangebracht op het wegdek. Het equivalent van de haaientand is het verkeersbord de omgekeerde driehoek met rode rand. Bestuurders die de haaientanden naderen moeten dus voorrang verlenen aan het verkeer op de kruisende weg. De kruisende weg kan ook een fietspad zijn. In tegenstelling tot de stopstreep is het niet nodig om bij haaientanden tot stilstand te komen. Maar het is toch veilig als je dit wel doet, je weet maar nooit of een fietser plotseling heel snel langsrijdt.

Invullen op het examen.

Je gaat situaties moeten herkennen waarbij er haaientanden aanwezig zijn en je zal dan moeten kiezen welk verkeer of zijde dan voorrang heeft, kan ook zo zijn dat je misschien in een bepaalde vraag de haaientanden ziet om voorrang aan te duiden ofzo dan zal je die moeten herkennen. De vragen over haaientanden zijn niet moeilijk, het is meer een kwestie van de vorm en beeld en hoe ie eruitziet om hem te herkennen en aan te geven. Er zullen vele andere borden en wegtekens zijn die je zal moeten onthouden maar de haaientanden mag je niet vergeten omdat hij zo makkelijk te zien en te herkennen is. En het woordje haaien zorgt er ook voor dat we heel snel kunnen plaatsten wat deze teken inhoudt. Ik hoop dat door dit artikel volledig duidelijk is geworden wat haaientanden inhoudt. Nog belangrijker hoop ik dat je goed voorbereid bent voor het theorie-examen. Lees het artikel rustig een aantal keren door zodat je het goed kunt onthouden. Op deze manier vergroot jij je slagingskans voor het auto theorie-examen. Dus onthoudt goed: hele korte samenvatting.

Bonus tips voor auto theorie-examen oefenen

Zojuist heb ik je uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op de vragen omtrent haaientanden tijdens het examen. Maar naast dit onderwerp, worden er vele andere onderwerpen behandelt. Daarnaast zijn er ook slimme manieren om je voor te bereiden op het examen. Een aantal tips die ik met je mee wil geven zijn:

  • Blijf jezelf ontspannen, neem pauze van 10 minuten na elk uurtje
  • Eet goed en gezond, verwaarloos je maag helemaal niet want de energie heb je hard nodig.
  • Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk scenario’s oefent zodat de vragen op de theorie-rijexamen herkenbaar zijn.
  • Rust goed uit voor het examen anders zal jij je suf voelen op het examen.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van proefexamens, het je helpen met onthouden en wie weet heb je geluk en komen enkele vragen terug.

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.