Of je nu voor de eerste keer bent gezakt of al vele pogingen hebt gewaagd, het gevoel blijft vreselijk; zakken voor je theorie- of praktijkexamen voor je rijbewijs. Je hebt goed geoefend, gestudeerd en je best gedaan maar het resultaat blijft uit. Laat de druk niet onnodig hoog oplopen, er zijn namelijk nog allerlei andere manieren van vervoer op de markt tegenwoordig waar je helemaal geen autorijbewijs voor nodig hebt. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Verantwoord brommen

Scooters en bromfietsen rijden al decennialang door de straten in ons landje. Maar sinds kort is hier een nieuwe variant op, of eigenlijk kunnen we meer van een innovatie spreken. De oude, vervuilende scooter die op diesel of benzine reed is massaal gewisseld voor een elektrische scooter. En dat is goed te begrijpen, ze zijn namelijk veel duurzamer, zuiniger en daarmee ook goedkoper in verbruik. Ook zijn ze zeer stil, waardoor praten onderweg met je medepassagiers gewoon mogelijk is. En de prijs? Daar kan geen auto tegenop! Wanneer je voor de variant van maximaal 25 kilometer per uur gaat, heb je dat roze papiertje geen eens nodig!

Driewieler

Naast de bekende scooter zien we ook de scootmobielen steeds populairder worden. Niet meer een vervoersmiddel wat alleen voor de ouden van dagen zeer geschikt is, maar ook een vervoersmiddel wat onder de jonge garde aan populariteit wint. Hippe kleuren en designs worden gewoon gecombineerd met een elektrische motor. Op de scootmobiel zit je dus stabiel en ook nog eens duurzaam. Investeren in een scoot mobiel of elektrische scooter is altijd een goede keuze, wanneer je er een beetje verantwoord mee omgaat zul je zien dat ze hun waarde zeer goed behouden en daarmee ook tweedehands zeer gewild zijn. Mooie manier om zonder druk je rijbewijs te gaan scoren dus.

Kortom, leg jezelf geen onnodige druk op waar het gaat om het behalen van je rijbewijs. De elektrische auto is eerst nog prima om te ruilen voor een ander verantwoord en elektrisch vervoersmiddel. Van een elektrische scootmobiel tot een elektrische scooter, allemaal verantwoorde opties waar jij veilig én zonder papiertje mee de weg op mag. Koop het voor de periode totdat je met de auto de weg op mag, of als aanvulling op je wagenpark. Een scooter of bromscooter kent namelijk veel meer voordelen, zo zijn ze veel wendbaarder en natuurlijk een stuk goedkoper in aanschafwaarde. Voor je het weet heb je dat rijbewijs helemaal niet meer nodig.