Gratis verkeersborden oefenen?

Snel en gemakkelijk leren voor je theorie examen.

Fietspad bord

 

Bij het behalen van je autotheorie hoort ook het kennen van de regels voor fietsers. Fietspad borden komen dus ook langs tijdens je theorie en je kunt hier ook enkele vragen over krijgen tijdens je CBR theorie examen. Zaak dus dat je hier ook van op de hoogte bent.

Slagen voor je theorie examen?

Goed voorbereiden voor het officiële CBR theorie examen? Dat doe je hier, met al onze oefenprogramma’s bereid je goed voor.

Bekijk oefenprogramma’s

Verkeersbord fietspad

Het fietspad is bedoeld voor fietsers. Bromfietsen en speedpedelecs zijn hier niet toegestaan. In sommige gevallen mogen speedpedelecs wel op het fietspad. Indien het geval, wordt dit aangegeven door middel van een onderbord onder het fietspad bord. Het fietspad bord kun je herkennen aan een rond blauw bord met een witte fiets in het midden. Een onderbord kan ook aangeven om snorfietsers juist van het fietspad af te houden.

Soms is het geval dat fietsers en bromfietsers gebruikmaken van dezelfde rijbaan. In deze situatie zie je als bestuurder een blauw bord met een fiets en bromfiets symbool. Dit komt ook aan bod tijdens het bromfiets examen.

In sommige gevallen kom je een rechthoekig bord tegen met daarop in witte letters geschreven ‘fietspad’. Deze weg mag niet gebruikt worden door brom- en snorfietsen met een benzinemotor. Op deze manier wordt er veiligheid gecreëerd voor fietsers.

Fietsstroken

Fietsstroken zijn onderdeel van de rijbaan. Er zijn drie soorten fietsstroken: met doorgetrokken streep, met onderbroken streep en de fietssuggestiestrook. De doorgetrokken streep stroken en onderbroken streep stroken kun je herkennen aan een fietssymbool dat op de weg geverfd is. Bestuurders van auto’s mogen hier niet parkeren of stoppen. Wel mogen ze over de onderbroken streep heen. Je mag met de auto ook niet stoppen naast een fietsstrook.

Verplicht fietspad

Een verplicht fietspad kun je herkennen aan het bord G11, dit is het eerder genoemde blauwe bord met een witte fiets in het midden. Als je dit symbool ziet, ben je als fietser dus verplicht om daar te rijden.

Er zijn echter ook onverplichte fietspaden. Deze zijn voorzien van het bord G13. Dit is het rechthoekige bord waarop staat geschreven: “fietspad”. Hieronder staat soms een onderbordje met “dus niet brommen”. Het bord G12a is een blauw bord met fiets- en bromfietssymbool. Hier moeten fietsers en brommers samen rijden.

Over het algemeen is het belangrijk te weten welke de belangrijkste verkeersborden zijn.

  1. Verplicht fietspad: brommers die een gele kenteken hebben mogen niet rijden op een verplicht fietspad. Dit herken je aan het bord; verplicht fietspad, een blauw, rond bord met een witte fiets zoals eerder aangegeven.
  2. Verplicht fiets-/ bromfietspad: je herkent dit fietspad aan een blauw rond bord met daarop een witte fiets en bromfiets. Een bromfietser dient hier te rijden in plaats van op de rijbaan.
  3. Onverplicht fietspad: brommers met een geel kenteken mogen niet rijden op een onverplicht fietspad. Herkenning kan door een onverplicht fietspad aan een blauw rechthoekig bord met witte tekst ‘fietspad’. Onverplichte fietspaden vind je meestal in natuurgebieden.
  4. Tijdelijke bord: wanneer er werkzaamheden worden verricht in een bepaalde rijstrook of gebied kan het fietspad tijdelijk worden afgesloten. Die bromfietsers kunnen wel op een veilige manier op de rijbaan komen. De datum van de werkzaamheden wordt dan aangegeven op het bord.

Je vindt hier onze auto theorie oefencursus.
Wij hebben ook scooter theorie en motor theorie.

€29.99

$69.99

Deze cursus bevat

 +- 4 uur video content
Levenslange toegang
Leer vanop elk apparaat
Handige ezelsbruggetjes & CBR strikvragen verklapt
Extra bonus materiaal
Vragen stellen is mogelijk
Leer op je eigen tempo
Door onze studenten als beste cursus beoordeeld

Niet goed, geld terug!

Scooter theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Auto theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Motor theorie

Download direct het e-book

€ 19,99

✅ PDF-bestand
✅ Direct beschikbaar
✅ Sluit aan op CBR
✅ Beste voorbereiding

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2024

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.