Bereid je voor op je theorie examen met

Faalangst rijexamen

 

Weet jij over de Faalangst rijexamen? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

Faalangst rijexamen

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

CBR Faalangstexamen

Tijdens het rijexamen kan het voorkomen dat je last hebt van faalangst soms is het ook zo dat je zenuwachtig bent tijdens het laten zien wat je eigenlijk kunt doen tijdens het praktijkexamen auto. Om goed te kunnen omgaan met deze faalangst kun je een faalangst examen afleggen bij het CBR.

Met behulp van een examinator die getraind is om mensen met faalangst te begeleiden, kun jij door het examen heen gebracht worden. Op jouw tijd en met veel geduld word je geholpen tijdens het oefenen examen en wordt op je gemak gesteld. Ook tijdens de rit kun je een time- out vragen en even tot rust komen. Dit is overigens niet mogelijk tijdens het auto theorie examen.

Ben je klaar om een keuze te maken voor een faalangstexamen dan kun je die aanvragen via de rijschool. Op haar beurt zal de rijschool het faalangstexamen voor jou bij het CBR reserveren. Zorg er dus wel voor dat je geslaagd bent voor je theorie-examen. Het aantal uren waarbij je bezig zal zijn met het faalangstexamen is gesteld op 1 uur en 20 minuten.

Voor de examenrit zal je 35 minuten van het examen bezig zijn. De tijd die over zal zijn van het geheel is voor een time-out en om zoveel mogelijk voor rust te zorgen. Nadat je het examen hebt afgelegd moet je wel precies hetzelfde kunnen als personen die deelnemen aan het gewone examen. Het faalangstexamen verloopt in dezelfde volgorde als het gewoon rijexamen waaraan eenieder meedoet.

Tips tegen faalangst voor rijexamen

Het faalangstexamen verschilt inhoudelijk niet van een normaal examen. Op dezelfde zaken wordt er gelet en van je verwacht tijdens het examen. Er wordt naar de volgende zaken gekeken bijvoorbeeld of je de auto goed beheerst, of je goed in je spiegels en over je schouder kijkt, je netjes voorrang verleent en inhaalt. Er wordt ook gekeken hoe het in en uitvoegen gaat, rijden op kruispunten en rotondes en je bijzondere verrichtingen. Dit alles hoef je natuurlijk niet te doen. Ben je de tussentijdse toets is het zo dat je dus namelijk vrijstelling krijgt voor je eerste praktijkexamen.

Wellicht is het zo dat je veel hebt gezocht naar tips voor het overwinnen van faalangst tijdens het rijexamen. Ook hier kun je enkele tips bekijken namelijk;

  • Geloof altijd in jezelf
  • Voordat je begint te rijden denk na als je rijinstructeur mee mag tijdens de rit
  • Probeer nog een extra les in te plannen met je instructeur voor het examen
  • Maak je niet druk met de dag van het examen
  • Je hoeft niet perfect te zijn tijdens het afnemen van het examen. Niemand kan bijna helemaal foutloos rijden. Probeer in elke omstandigheid te laten zien dat je het wel kan
  • Alles wat je nog extra vindt kun je extra doen alleen moet dat in overleg met jou instructeur
  • Zorg ervoor dat je voor het examen geen verdovende medicijnen inneemt, op zo’n manier kun je minder geconcentreerd zijn tijdens het examen
  • En tenslotte zou een banaan eten voor de dag een betere alertheid en concentratie zijn voor jou.

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.