Als ondernemer ben je voortdurend bezig om zoveel kosten te gaan besparen. Tegelijkertijd wil je graag ook meer duurzaam ondernemen. Elektrisch leasen kan hierbij een interessante optie zijn. In dit artikel lees je alles over de voordelen van elektrisch leasen voor jouw bedrijf. Elektrisch leasen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om kosten te besparen én duurzaam te ondernemen. Maar wat houdt elektrisch leasen precies in? En wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf?

Wat is elektrisch leasen?

Elektrisch leasen houdt in dat je een elektrische auto leaset in plaats van koopt. Het leasen van een auto betekent dat je voor een vast bedrag per maand een auto kunt rijden. Dit bedrag is inclusief verzekering, onderhoud en reparaties. Bij elektrisch leasen gaat het om het leasen van een auto die op elektriciteit rijdt.

Voordelen van elektrisch leasen

Er zijn verschillende voordelen hieraan verbonden. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen op een rijtje.

Duurzaamheid

Een elektrische auto stoot geen CO₂ uit. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook een positief effect hebben op het imago van je bedrijf. Door te kiezen voor elektrisch leasen laat je zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Kostenbesparing

Een elektrische auto is over het algemeen goedkoper in gebruik dan een benzine- of dieselauto. Elektriciteit is goedkoper dan benzine of diesel en daarnaast zijn er vaak fiscale voordelen verbonden aan elektrisch rijden.

Onderhoud

Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig dan een benzine- of dieselauto. Dit komt doordat een elektrische auto minder bewegende onderdelen heeft en er geen olie ververst hoeft te worden. Dit zorgt voor minder kosten op de lange termijn.

Comfort

Elektrische auto’s zijn over het algemeen stiller dan benzine- of dieselauto’s. Daarnaast hebben ze een soepele en snelle acceleratie. Dit zorgt voor een comfortabele rijervaring.

Laadinfrastructuur

Het aantal laadpalen in Nederland neemt steeds verder toe. Hierdoor wordt het steeds makkelijker om een elektrische auto op te laden. Dit maakt het gebruik van een elektrische auto steeds aantrekkelijker.

Elektrisch leasen: waar moet je op letten?

Als je overweegt om elektrisch te gaan leasen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder zetten we deze voor je op een rijtje.

Actieradius

De actieradius van een elektrische auto is de afstand die je kunt rijden voordat de auto opgeladen moet worden.

Laadmogelijkheden

Bij het leasen van een elektrische auto is het belangrijk om te kijken naar de laadmogelijkheden. Zo zijn er verschillende laadsnelheden en type aansluitingen. Daarnaast is het belangrijk om te weten waar je kunt laden en of je toegang hebt tot een laadpas of app.

Kosten

Bij het leasen van een elektrische auto zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. Zo betaal je vaak een hogere leaseprijs voor een elektrische auto dan voor een benzine- of dieselauto. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het laden en eventueel aanvullende verzekeringen.

Subsidies en fiscale voordelen

Elektrisch rijden wordt gestimuleerd door de overheid. Zo zijn er verschillende subsidies en fiscale voordelen beschikbaar voor ondernemers die kiezen voor een elektrische auto. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden voor subsidie en fiscale voordelen.

Kortom, is elektrisch leasen voor ondernemers erg duurzaam te gebruiken en zal het gegarandeerd ook meer kosten gaan besparen. Daarnaast is het ook belangrijk als dus elektrisch gaat rijden vooral op moet letten naar de kosten, laadmogelijkheden en subsidies.