Bereid je voor op je theorie examen met

CBR slagingspercentage

Weet jij over de CBR slagingspercentage? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit.

CBR slagingspercentage

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

CBR slagingspercentage rijscholen

Een van de belangrijke verplichtingen Van het CBR is om de slagingspercentages van praktijkexamens van de ingeschreven rijscholen openbaar te maken. Dit Alles gaat rijschool zoeker. Via dit platform kun je jouw school goed vergelijken met anderen. Nu het CBR de slagingspercentages van alle rijscholen verzamelt, kunt het volgende vinden op de website rijschool zoeker.

Het slagingspercentage rijschool rijbewijs, hier gaat het om de uitslagen van de examens in de afgelopen 4 kwartalen, en ook de contactgegevens en het adres van de rijscholen kun je hier vinden.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het slagingspercentage nog niet veel vertelt over een rijschool. Het belangrijk ook te kijken of de rijschool een leskaart gebruikt, waar ook de eigen vorderingen gevolgd kunnen worden. Ook aan familie en vrienden kun je vragen hoe hun ervaring met bepaalde rijscholen is. Dit alles zal je helpen gemakkelijker te slagen voor zowel je auto theorie examen als je praktijk examen.

Slagingspercentage CBR

Als er gekeken moet worden naar het eerste auto examen dan variëren de slagingspercentages hiervan sterk per examencentrum. Nu wij weten dat de CBR-locatie in Rotterdam 36,1% van het laatste slagingspercentage van Nederland heeft. Maastricht scoort het beste met 63,4%. Volgend data-analyse van het CBR staan deze cijfers in een rapport over het jaar 2017. In Limburg Is het slagingspercentage het hoogst namelijk 61,2%. In Zuid-Holland staat het op 44,9%. Op de meeste plaatsen waar het aantal waar het aandeel tussentijdse toets te hoog is, valt het slagingspercentage ook hoger uit. De cijfers die eerder gepresenteerd zijn, zijn over de periode 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017. Het gemiddelde slagingspercentage voor deze periode was vastgesteld voor het eerste praktijkexamen op 50,3%. In deze zelfde periode was het slagingspercentage voor het herexamen B gesteld op 50,5%.

Andere provincies zoals Rotterdam in Barendrecht hebben een percentage van 40%. In Rotterdam hebben het afgelopen jaar 8.394 examinatoren het B examen afgenomen en dit is gelijk aan een bepaalt percentage van 36,1%. In deze regio is het slagingspercentage in de laatste jaren een structureel probleem geweest. Al in 2015 was het slagingspercentage in Rotterdam nog 37,1% en 2 jaar daarvoor was het slagingspercentage tussen 36 en 40%.

Er wordt opgemerkt dat bij het de herexamens dezelfde trend wordt voortgezet. De volgende steden scoren iets slechter namelijk Rotterdam, Amsterdam en Barendrecht. Ze blijven allemaal onder de 50%. Dit in vergelijking met de andere steden. Uit onderzoek is gebleken dat het platteland meer geslaagden levert dan de stedelijke gebieden in Nederland. In de volgende steden is het slagingspercentage rond de 60%. Hier gaat het om Almelo, Emmen en Terneuzen. Behalve dat er verschillen liggen tussen de examencentra is er ook een duidelijk verschil te zien tussen de provincies. Het is dus voor examenkandidaten belangrijk om niet alleen de focus te leggen op de verschillende gebieden maar om zich daadwerkelijk goed voor te bereiden op het examen.

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.