Kocht je voorheen altijd een auto, maar wil je nu leasen? Dan kom je voor een aantal keuzes te staan. Allereerst moet je bepalen in wat voor soort auto je wilt rijden. Je kunt voor een brandstofauto kiezen, maar een elektrische auto leasen behoort ook tot de mogelijkheden. Als je nog twijfelt raden wij je aan verder te lezen. In deze tekst helpen we je namelijk te kiezen tussen een brandstofauto en een elektrische auto.

Leaseprijs

Om te beginnen kijken we naar de leaseprijs van een brandstofauto en elektrische auto. Wanneer je puur naar de prijs kijkt, valt het je op dat een elektrische auto een stuk duurder is dan een brandstofauto. Nu vraag jij je waarschijnlijk af hoe dit kan. De oorzaak zit hem in de cataloguswaarde van beide auto’s. De gemiddelde elektrische auto kost namelijk veel meer dan een brandstofauto. Dit is iets waar leasemaatschappijen rekening mee houden bij het vaststellen van de leaseprijs. Hoe hoger de cataloguswaarde van een auto, des te meer je per maand betaalt voor private lease.

Bijkomende kosten

Gezien de hoogte van het bedrag dat je maandelijks betaalt, gaat jouw voorkeur misschien uit naar een brandstofauto. De leaseprijs van zo’n auto ligt inderdaad lager, maar onderaan de streep ben je vaak meer kwijt. Hoe dit komt? Doordat je regelmatig moet tanken als je een brandstofauto leaset. Bij een elektrische auto private leasen is dit niet aan de orde, want zo’n auto rijdt op stroom. Je neemt weliswaar stroom af om de accu op te laden, maar stroom is goedkoper dan benzine of diesel. Dit is zeker het geval als je het zelf opwekt door middel van zonnepanelen. Wanneer je thuis een eigen laadpaal hebt, kun je flink besparen ten opzichte van een brandstofauto.

Maak een berekening

Door de leaseprijs en bijkomende kosten ben je misschien nog meer gaan twijfelen tussen een elektrische auto en brandstofauto. Om te bepalen wat in jouw situatie de beste optie is, kun je het beste een berekening maken. Door te berekenen hoeveel je per maand voor beide soorten auto’s kwijt bent, ontdek je welke auto het beste bij jou past. Zorg er wel voor dat je bij een brandstofauto ook de kosten voor benzine of diesel meeneemt. Doe je dit niet? Dan denk je misschien ten onrechte dat een elektrische auto leasen duurder is.

Vergelijk leaseauto’s met elkaar

Als je weet welke auto financieel het beste aansluit op jouw situatie, ben je er nog niet. Je doet er namelijk goed aan een vergelijking te maken. Zo voorkom je namelijk dat je te veel betaalt voor een private leaseauto. Wil je het aanbod van meerdere leasemaatschappijen vergelijken? Dan biedt een vergelijkingssite uitkomst. Zo’n site vergelijkt auto’s van verschillende partijen met elkaar, waardoor je makkelijk en snel de beste leaseauto vindt.