Bord niet parkeren

Wat betekend dit verkeersbord? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

Bord niet parkeren

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Bord niet parkeren

Dus je bent aan het leren voor je theorie-examen om je auto rijbewijs te halen. Tijdens het examen krijg jij gegarandeerd een vraag over het bord niet parkeren berekenen. Maar wat betekent dit precies? En belangrijker wat voor een vragen kun jij hierover verwachten op je theorie-examen?

Op deze pagina leggen wij je alles hierover uit wat je moet weten over een van de parkeersverbodborden: het bord niet parkeren. Het is helemaal niet moeilijk als je dit artikel leest en onze instructies volgt. Je kan altijd jouw vrienden en familie raadplegen maar niet eenieder zal de tijd hebben vandaar we hier alles hebben geplaatst voor jou.

Hoe ziet de niet bord parkeren eruit?

Het bord niet parkeren heeft verschillende varianten. Het ene moment zie je een rode cirkel met een kleinere blauwe cirkel erin en een rode streep dwars door het midden. Het ander moment zie je een wit bord met een dunne rode cirkel eromheen en een grote letter “P” in het midden met een rode schuine streep dwars erdoor. Ook heb je borden waarop er meestal met rode of zwarte letters duidelijk het woord “stop” wordt aangegeven.

Er zijn ook borden waar er duidelijk op is aangegeven: “niet parkeren” of “verboden te parkeren”. Dit houdt allemaal in dat je op zo een plek of locatie jouw auto niet mag parkeren. Er zijn boetes verbonden aan om op zo een plek te parkeren en je hebt ook het risico dat jouw wagen wordt weggesleept. Er zijn natuurlijk vaste plekken zoals een inrit of langs de weg op een dusdanige wijze dat je het verkeer belemmerd waarbij je natuurlijk niet mag parkeren.

Maar bij deze borden gaat het om specifieke locaties waarbij de eigenaar of de instantie de plek nodig waardoor zij het recht hebben om die middels zo een bord aan te duiden. U hoeft niet in een discussie te gaan met de eigenaar indien u fout heeft parkeert want deze borden zijn bij wet vastgesteld en word ook door hen uitgegeven voordat zo een bord wordt geplaatst.

Invullen op het examen

Meestal zijn het foto’s van de borden die je krijgt waarbij je de juiste of verkeerde zal moeten aanduiden maar kan ook zo zijn dat je moet aangeven wat zo een bord inhoudt. Je gaat dan om makkelijk bij te houden het allereerst moeten zoeken naar een antwoord waarbij het woord verboden of niet is aangegeven in de antwoorden.

Want het gaat uiteindelijk erom dat het verboden is om jou wagen op een plek achter te laten. Alle anderen opties waarbij je merkt dat de regel of het antwoord iets anders aanduidt mag je aannemen dat die dan incorrect is.  Ik hoop dat door dit artikel volledig duidelijk is geworden wat het bord niet parkeren inhoudt. Nog belangrijker hoop ik dat je goed voorbereid bent voor het theorie-examen.

Lees het artikel rustig een aantal keren door zodat je het goed kunt onthouden. Op deze manier vergroot jij je slagingskans voor het auto theorie-examen. Dus onthoudt goed: hele korte samenvatting. Verkeersborden oefenen is daarom een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van het theorie examen.

Bonus tips voor auto theorie-examen oefenen

Zojuist heb ik je uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op het bord niet parkeren tijdens het examen. Maar naast dit onderwerp, worden er vele andere onderwerpen behandelt. Daarnaast zijn er ook slimme manieren om je voor te bereiden op het examen. Een aantal tips die ik met je mee wil geven zijn:

  • Blijf jezelf ontspannen, neem pauze van 10 minuten na elk uurtje
  • Eet goed en gezond, verwaarloos je maag helemaal niet want de energie heb je hard nodig.
  • Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk scenario’s oefent zodat de vragen op de theorie-rijexamen herkenbaar zijn.
  • Rust goed uit voor het examen anders zal jij je suf voelen op het examen.
  • Maak zoveel mogelijk gebruik van proefexamens, het je helpen met onthouden en wie weet heb je geluk en komen enkele vragen terug.

Waarom Autotheorie.nl?

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.