Een leaseconstructie is niet alleen voordelig bij een gloednieuwe auto, juist voor occasions kan het je een gunstig maandbedrag en contract opleveren. Zo zijn leasecontracten van occasions allereerst een stuk goedkoper, maar lopen daarnaast ook korter dan de contracten van nieuwe auto’s.

Een auto leasen, hoe werkt dat?

Wanneer je een auto leaset betaal je iedere maand een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Onderhoud, reparaties en verzekeringen worden geregeld en zitten bij het maandbedrag inbegrepen. In je contract wordt een aantal kilometers per jaar afgesproken. Dit is een ruim aantal, maar zit je hier overheen, door bijvoorbeeld een autovakantie, moet je de extra kilometers bijbetalen.

Een bekende vorm van leasen is met een auto van de zaak. Toch kun je ook voordeel halen uit het leasen van een auto voor privégebruik, ofwel met private lease.

Een occasion leasen

Het leasen van een occasion kan je veel geld besparen. Het zijn auto’s die al als leaseauto dienst hebben gedaan, of (vroegtijdig) zijn ingeruild door een particuliere gebruiker. Omdat de auto niet meer nieuw is, ligt de prijs voor het huren van een occasion een stuk lager. Na 3 jaar is een auto nog maar de helft waard. Wanneer je na deze termijn een occasion leaset, scheelt dat dus aanzienlijk. Occasions leasen kan in alle vormen en maten, denk onder andere aan een peugeot occasion lease of private lease occasion audi. Een bijkomend voordeel van een occasion lease is dat de auto snel klaar is. Waar je bij nieuwe auto’s soms een hele tijd moet wachten tot-ie klaar is, staat een occasion al in zo’n 10 dagen voor je klaar.

Leasen en elektrisch rijden

Elektrische auto’s worden steeds populairder. En dat is niet voor niks. Al langer is duidelijk dat benzineauto’s vervuilend zijn door de schadelijke CO2-uitstoot. Auto’s die rijden op elektriciteit hebben deze schadelijke uitstoot niet, ze rijden op een accu die je oplaadt met elektriciteit. Het streven is om in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s als nieuw te verkopen, en in 2050 wil de Europese Unie zelfs energieneutraal zijn. Een goede reden dus om nu (alvast) te kiezen voor een elektrische auto. En ook elektrische auto’s kun je heel goed als occasion leasen.

Kortom, het leasen van occasions heeft vele voordelen. Zo is je maandbedrag een stuk lager, is de afschrijving lager, zijn er kortere leasecontracten mogelijk en staat de auto binnen no-time voor je klaar!