Bereid je voor op je theorie examen met

Afrijden CBR

 

Weet jij over de Afrijden CBR? En nog belangrijker: Wat voor een vragen kun jij op het auto rij examen verwachten over dit onderwerp? Op deze pagina leggen wij de complete theorie gratis voor je uit. 

Afrijden CBR

Op deze afbeelding is een voorbeeld te zien, ga snel verder naar onze uitleg voor meer informatie over het onderwerp.

Bekijk uitleg

Afrijden CBR

Moet je je wel eens afvragen wanneer je het rijexamen mag doen. Dit kun je het beste opnemen of overleggen met de instructeur van je rijschool. Die kun je maken wanneer je ready bent voor je rijexamen. Instructeur weet het best wanneer je ready bent of rij vaardig genoeg bent en hoeveel lessen je daarvoor nodig hebt. In het gesprek met jouw instructeur kan je heel goed uitleggen wat je allemaal moet kunnen doen en kennen om veiliger deel te nemen aan het verkeer en ook zelfstandig je auto te kunnen rijden.

Om ervoor te zorgen dat je veiligheid gegarandeerd is moet je met een gezondheidsverklaring naar het CBR-kantoor. Om je goed voor te bereiden op het examen is het goed dat je een tussentijdse toets maakt. Het percentage dat hieraan gekoppeld is gesteld op 42 procent van de stof, die voor het examen onder de knie moet hebben. Je bent dus goed voorbereid op het examen en je slagingskans wordt verhoogd.

Wat is er nodig voor je bij het CBR afrijden kunt?

Zoals eerder is aangegeven moet je eerst je theorie-examen hebben gehaald om het rijexamen te kunnen doen. Je theorie examen halen is gemakkelijk te doen door veelvuldig online theorie oefenen. Dit kun je het best doen wanneer je pas bent begonnen met rijlessen. Deze kennis zal jou verder helpen om je rijlessen feilloos te doorlopen. Door mooie voorbeelden van jouw rij- instructeur op te volgen kun je zien hoe het werkt in de praktijk. Ga je voor je theorie-examen voor de auto dan kun je het zelf aanvragen bij het CBR via de website zorg ervoor dat je op de juiste website zit hoe je de aanvraag moet doen via mijn CBR. Het is ook zo dat jouw rijschool een theorie-examen voor jou kan aanvragen. Je zou wel extra service en administratiekosten moeten betalen.

Om deel te kunnen nemen aan het rijexamen moet je gezond genoeg zijn om deel te kunnen nemen in het normaal verkeer. Om deze reden moet je een gezondheidsverklaring zelf opsturen naar het CBR. Het is raadzaam dit in het begin van je opleiding gelijk te doen. In sommige gevallen is het zo dat je een medisch specialist erbij moet betrekken of zelfs een rijtest doen bij het CBR-kantoor. Ben je nu klaar voor het examen? Heb je het theorie-examen met goed gevolg doorlopen? Dan ben je klaar voor het rijexamen. Je zal eerst je rijschool moeten machtigen voor het aanvragen van je praktijkexamen. Het aanvragen van het rijexamen zal door jouw rijschool worden gedaan. Samen met jou zal de rijinstructeur het geschikte moment kiezen. Binnen 7 weken na de aanvraag probeert het CBR jou het examen te laten doen. Het herexamen wordt binnen 5 weken afgenomen.

Waarom Autotheorie.nl?

 

N

CBR informatie

Ons oefenmateriaal sluit aan op de vragen van het CBR.

N

Verkeersborden oefenen in 2023

Leer de betekenis van alle verkeersborden voor je auto theorie examen

N

Verhoog slagingspercentage

Gemiddeld slaagt 80% in een keer.

N

Ieder voertuig

Website voor zowel auto als motor, scooter & vaarbewijs.