Wil je je auto verkopen dan wil je daar natuurlijk de beste prijs voor krijgen. Met deze tips wordt de verkoop van je gebruikte auto een succes.

1. Online je auto verkopen

Je kunt je auto verkopen online via een online algemeen verkoop platform. Houd er rekening mee dat je voor de verkoop van een auto altijd een vergoeding betaalt. Laat je eventueel adviseren over de prijs die je voor de auto kunt vragen. Je moet er rekening mee houden dat kopers zullen proberen iets van de prijs af te krijgen. Zet dus wat hoger in dan je uiteindelijke vraagprijs. Spreek voor een bezichtiging en proefrit het liefst af op een neutrale plek. Zo voorkom je dat je auto voor de deur wordt gestolen door de ‘kopers’.

2. Verkopen via een auto verkoop site

Je kunt je auto ook aanbieden op een verkoopsite. Op Wijkopenautos reviews kun je ervaringen lezen met mensen die eerder een auto verkochten op deze manier. Zo kun je een platform uitkiezen waar je een goed gevoel bij hebt. Bedenk dat als je een aanbod krijgt, je dit niet hoeft te accepteren. Als je het bod te laag vindt dan kun je er gewoon vanaf zien. Een koper is altijd een handelaar. Die wil de auto doorverkopen of de onderdelen verkopen. Daar moet uiteraard ook weer aan verdiend worden. Dus de kans is aanwezig dat je minder krijgt dan je had gehoopt.

3. Wees niet al te kieskeurig bij verkoop

Bedenk dat je de vaste lasten voor de auto moet blijven betalen zolang het kenteken op jouw naam staat. Dus als je een bod krijgt dat een paar honderd euro onder je vraagprijs ligt dan kan het aantrekkelijk zijn om dit toch te accepteren. Zodra het kenteken niet meer op jouw naam staat betaal je geen wegenbelasting en verzekering meer voor de auto. Die winst kun je wegstrepen tegen een eventueel lager ontvangen bedrag.

4. Een auto met schade verkopen

Je kunt ook een auto die schade heeft verkopen. Als je een aanrijding hebt gehad en de auto is total loss dan krijg je van de verzekering hooguit de dagwaarde als je allrisk bent verzekerd. Heb je alleen een WA verzekering dan krijg je niets als de aanrijding jouw fout was. Je kunt het wrak soms nog wel verkopen aan een opkoper. Die biedt een prijs die is gebaseerd op de waarde van de nog bruikbare onderdelen. De auto wordt gedemonteerd en de nog bruikbare onderdelen worden online verkocht aan garages of aan mensen die zelf aan hun auto klussen. De auto wordt doorgaans opgehaald, je hoeft je dus geen zorgen te maken over het vervoer van een auto die vanwege de schade de weg niet meer op kan of mag.

5. Inruilen bij een dealer

Je kunt je auto natuurlijk ook inruilen bij een dealer als je daar een nieuwe of andere tweedehands auto koopt. Omdat je ook koopt krijg je vaak net iets meer voor je oude auto. De garagehouder houdt er immers ook een verkoop aan over. En wie weet kom je bij hem terug voor onderhoud en reparatie.